پرتاب پیشرانه هسته ای به مدار زمین برای تحقیقات فضایی

به گزارش مهسان بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از نیواطلس، دارپا که به وزارت دفاع آمریکا وابسته است، قراردادی را با جنرال اتمیکس، بلو اوریجین و لاکهید مارتین به همین منظور منعقد نموده تا اولین مرحله از برنامه DRACO اجرا گردد. برنامه یادشده با هدف پرتاب و استقرار تجهیزات پیشرفته علمی و نظامی در مدار زمین و حد فاصل کره زمین تا ماه توسط ارتش آمریکا به اجرا در می آید.

پرتاب پیشرانه هسته ای به مدار زمین برای تحقیقات فضایی

انتظار می رود ان تی پی مد نظر دارپا تا سال 2025 در مدار پایین کره زمین مورد استفاده قرار گیرد. علت استفاده از این ابزار پیشرفته آن است که با استفاده از راکت ها و فضاپیماهای فعلی دیگر امکان دستیابی به اطلاعات بیشتری در خصوص ماهیت منظومه شمسی و نحوه شکل گیری آن وجود ندارد. این ابزار به علت محدودیت های فناورانه خود نمی تواند کسب اطلاعات دقیق و عمیق از نقاط دوردست منظومه شمسی را ممکن کند.

از همین رو وزارت دفاع آمریکا در کوشش است بعد از تأسیس نیروی فضایی بر اطلاعات و دانش خود در این حوزه بیفزاید. در حال حاضر موشک هایی مبتنی بر انواع سوخت شیمیایی از توان پیشرانه بالا و بهره وری پایین و در مقابل موشک های مبتنی بر سوخت الکتریکی از توان پیشرانه پایین و بهره وری بالا برخوردار هستند. بنابراین هیچ یک از این موشک ها در فضای مابین مدار زمین و کره ماه کارآیی ندارند. زیرا در این محیط به علت تغییر سریع مدارهای هر دو سیاره به توان پیشران و بهره وری بالا احتیاج است.

سیستم های ان تی پی در این شرایط قابل استفاده خواهند بود. در این سیستم ها به جای فرایند احتراق شیمیایی در راکت از راکتور هسته ای برای گرما دادن پیشرانه ای مانند هیدروژن استفاده می گردد تا گرمای شدیدی ایجاد گردد. توان پیشران راکت مبتنی بر سیستم ان تی پی، ده هزار برابر بیشتر از موتورهای الکتریکی و بهره وری آن پنج برابر بیشتر از راکت های شیمیایی است.

دارپا پیش از این با شرکت گریفون تکنولوژیز برای فراوری یک سیستم ان تی پی مبتنی بر اورانیوم کمتر غنی شده قرارداد امضا نموده بود.

بر مبنای قرارداد جدید جنرال اتمیکس طراحی اولیه راکتور ان تی پی و سیستم احتراق آن را انجام می دهد، بلو اوریجین و لاکهید مارتین نیز سیستم عملیاتی فضاپیمای مبتنی بر این سیستم را خواهند ساخت.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 18 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 18 اردیبهشت 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 83242

به "پرتاب پیشرانه هسته ای به مدار زمین برای تحقیقات فضایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرتاب پیشرانه هسته ای به مدار زمین برای تحقیقات فضایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید