آموزش بیرون انداختن افراد از شبکه وای فای

به گزارش مهسان بلاگ، زمانی که گذرواژه شبکه وای فای خود را در اختیار کسی قرار می دهید، فرد موردنظر با انواع و اقسام گجت های خود می تواند به این شبکه وصل گردد. البته باید بگوییم که برای دستیابی به رمز عبور شبکه وای فای روش های مختلفی وجود دارد و اگر به هر دلیلی می خواهید این نفرات را از این شبکه بیرون بیندازید، ادامه این مطلب را بخوانید.

آموزش بیرون انداختن افراد از شبکه وای فای

راه چاره اول: تغییر گذرواژه شبکه وای فای

راحت ترین و ایمن ترین روش برای حل این مشکل، تغییر رمز عبور این شبکه است. با این کار، ارتباط تمام گجت های متصل به شبکه-حتی گجت های شما-قطع می گردد و برای اتصال مجدد، باید گذرواژه جدید را دوباره در گجت های خود وارد کنید. به همین خاطر کسی که به این گذرواژه جدید دسترسی ندارد، نمی تواند به شبکه وای فای وصل گردد.

در این زمینه بهتر است صادقانه یک موضوع را مطرح کنیم؛ اگر از تعداد زیادی گجت استفاده می کنید، وصل کردن مجدد تمام آن ها به شبکه وای فای کار خوشایندی محسوب نمی گردد. اما تغییر رمز عبور شبکه، بهترین راه برای بیرون انداختن افراد موجود در شبکه مذکور است. زیرا حتی اگر گجت مذکور را در لیست سیاه روتر قرار دهید، آن فرد با داشتن رمز عبور، می تواند گجت دیگری را به شبکه متصل کند. ضمناً حتی اگر رمز عبور را هم فراموش نموده باشد، راه هایی برای دسترسی به رمز عبور وای فای در کامپیوتر ویندوزی و دیگر گجت ها وجود دارد.

برای تغییر گذرواژه شبکه، معمولا به وسیله مرورگر باید به بخش تنظیمات روتر مراجعه کنید و بعد از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، به قسمت گذرواژه وای فای سر بزنید. ضمناً حالا که به این بخش مراجعه می کنید، بهتر است نام شبکه را هم تغییر دهید. اگر برای یافتن این بخش با مشکل روبرو می شوید، با جستجو کردن نام روتر در اینترنت، می توانید آموزش های مربوط به آن را پیدا کنید. علاوه بر این همیشه توصیه می گردد برای رمز عبور وای فای، از پروتکل WPA2 استفاده کنید که امنیت بالایی دارد.

راه چاره دوم: بهره گیری از قابلیت فیلترینگ مک آدرس در روتر

بعضی از روترها به کاربر این قابلیت را می دهند که گجت های وصل شده به شبکه را مدیریت نمایند. هر گجت مجهز به فناوری بی سیم، از یک مک آدرس (MAC address) منحصربه فرد بهره می برد. با بهره گیری از بعضی روترها، می توانید گجت های مبتنی بر مک آدرس های موردنظر خود را در لیست سیاه قرار دهید تا دیگر نتوانند به شبکه وصل شوند. بعضی از روترها هم قابلیتی ارائه می دهند که با بهره گیری از آن، تنها گجت های مجاز را معین کنید و انواع و اقسام دیگر گجت ها نمی توانند به شبکه وصل شوند.

البته تمام روترها چنین قابلیتی را ارائه نمی دهند و حتی اگر بتوانید از آن استفاده کنید، چندان ایمن محسوب نمی گردد. اگر کسی رمز عبور شبکه وای فای شما را داشته باشد، می تواند به تنظیمات روتر مراجعه کند و مک آدرس گجت خود را وارد کند. حتی اگر چنین کاری انجام نگردد، برای هر بار اتصال گجت جدید به شبکه، باید به صورت دستی مک آدرس گجت مذکور را در تنظیمات روتر وارد کنید و به همین خاطر فیلتر کردن مک آدرس چندان توصیه نمی گردد.

البته این روش برای مواقعی که می خواهید موقتا افرادی را از شبکه وای فای بیرون بیندازید، بسیار مثمر ثمر واقع می گردد. به عنوان مثال زمانی که می خواهید فرزندتان به صورت موقتی دیگر به اینترنت دسترسی نداشته باشید، می توانید از این روش استفاده کنید. برای اینکه بفهمید آیا روتر شما از این معینه پشتیبانی می نماید یا نه، باید به گوشه و کنار بخش تنظیمات روتر سر بزنید. البته در این زمینه هم توصیه می کنیم نام روتر خود را در اینترنت جستجو کنید تا از پشتیبانی این معینه و تنظیمات آن با خبر شوید.

راه چاره سوم: بهره گیری از شبکه مهمان

اگر می خواهید رمز عبور شبکه وای فای را به مهمان خود بدهید، با ایجاد یک شبکه مهمان (Guest Network) می توانید کار خود را ساده تر کنید. چنین شبکه ای به طور کامل از شبکه اصلی جدا است و با این کار، فرد مذکور دیگر به شبکه وای فای اصلی دسترسی ندارد.

بسیاری از روترها در تنظیمات خود از این معینه به عنوان guest network یا guest access یاد می نمایند. با بهره گیری از آن، به راحتی می توانید رمز عبور این شبکه جداگانه را عوض کنید بدون اینکه نیازی به تعویض رمز عبور شبکه اصلی داشته باشید. بار دیگر باید بگوییم که با جستجو در بخش تنظیمات روتر، می توانید ببینید که آیا روتر شما از این قابلیت پشتیبانی می نماید یا نه. ولی در کل، این قابلیت نسبت به فیلترینگ مک آدرس، در روترهای بیشتری وجود دارد.

برنامه های ثالث مربوط به این موضوع

اگر برای این موضوع در اینترنت به دنبال برنامه های ثالث بگردید، به گزینه هایی مانند Netcut یا JamWifi برمی خورید. این برنامه ها با ارسال بسته های تقلبی مانع اتصال گجت ها به شبکه وای فای شما می گردد. به این نوع حملات، حمله deauthentication گفته می گردد که به صورت موقت پاسخگو خواهد بود.

ولی چنین راه چارهی دائمی محسوب نمی گردد. حتی اگر این حمله موفقیت آمیز باشد، گجت مذکور بار دیگر کوشش می نماید به شبکه وصل گردد. به همین خاطر بعضی از برنامه ها به شما اجازه می دهند که در صورت روشن گذاشتن سیستم، مرتبا بسته های تقلبی را روانه گجت موردنظر نمایند. در هر صورت برای راه چاره موقتی و نه چندان موثر، می توانید از این راه چاره استفاده کنید.

7 راه چاره ساده برای حل مسائل شبکه

منبع: How To Geek

نرم افزارهای

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 21 شهریور 1400 بروزرسانی: 21 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 14282

به "آموزش بیرون انداختن افراد از شبکه وای فای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش بیرون انداختن افراد از شبکه وای فای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید