بهبود کارایی کشت گوجه فرنگی با فناوری نانوحباب
به گزارش مهسان بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، عارف دادگستر مدیرعامل و بنیان گذار یک شرکت دانش بنیان گفت: با استقرار دستگاه نانو اکسیژن به منظور بهبود کشت گوجه فرنگی در یک گلخانه هیدروپونیک موجب افزایش 20 درصدی در برداشت محصول شده است. این فناوری قابل استفاده در گیاهان دیگر نظیر فلفل، خیار، توت فرنگی و کاهو هم است.

مدیرعامل شرکت درباره علت اثربخشی این فناوری در گلخانه های هیدروپونیک اسم کرد: در سیستم گلخانه ای هیدروپونیک یا آب کشت، که در آن از خاک استفاده نمی گردد، نقش کیفیت آب و آبیاری بیش از کشاورزی رایج بوده و در نتیجه افزایش کیفیت آب می تواند به صورت مستقیم روی عملکرد گلخانه تاثیرگذار باشد. آب مورد استفاده در بیشتر گلخانه ها از چاه یا آب های زیرزمینی تامین می گردد که کیفیت مناسبی از منظر اندازه اکسیژن ندارند.
به گفته وی، ما با این سامانه اندازه اکسیژن آب را افزایش دادیم و با این کار کیفیت آب افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کرد.
دادگستر خاطر نشان کرد: آزمایش های صورت گرفته نشان می دهد که با استفاده از این فناوری ارزش غذایی در محصول بین 25 تا 30 درصد افزایش می یابد که این موضوع در خصوص صادرات محصولات اهمیت زیادی دارد چرا که ما به کرات شاهد مشکل تامین نشدن الزامات استاندارد در محصولات صادراتی هستیم که این موضوع مشکلاتی را برای بخش کشاورزی به وجود می آورد.
وی بهبود کیفیت آب آبیاری، کاهش مصرف آب، بهبود ساختمان ریشه و افزایش توان فیزیکی گیاه، افزایش مقاومت بوته ها در مقابل بیماری های قارچی، افزایش قابل توجه اندازه فراوری محصول و ارتقاء ارزش غذایی محصول را از مهم ترین مزایای استفاده از دستگاه های نانو اکسیژن در کشت هیدوپونیک می داند.
وی ادامه داد: از فناوری نانوحباب تا کنون در یک تصفیه خانه در قیطریه استفاده شده و تاییدیه عملکرد این فناوری از سوی سازمان آب و فاضلاب دریافت شده و در حال مذاکره برای عقد قرارداد استفاده از این فناوری در چند تصفیه خانه هستیم. بعلاوه این فناوری برای کشت ماهی های خاویار و قزل آلا هم مورد استفاده قرار گرفته است.
منبع: خبرگزاری مهرtani-buy.ir: مجله تانی بای، مقالات اقتصادی و کسب و کار
bigkurosh.ir: مجله کوروش بزرگ، وبلاگ خبری، تاریخی و تحلیلی