جواب رد به درخواست استقلال طلبی دانشگاهها در زمینه جذب استاد

به گزارش مهسان بلاگ، محمدرضا رضوان طلب درمورد استقلال خواهی در جذب اعضای هیات علمی توسط دانشگاه های برتر گفت: معماری جذب نیمه متمرکز اعضای هیات علمی توسط معمار کبیر انقلاب اسلامی اجرا شده و در سال 1363، دستور حضرت امام راحل به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد تا بر اساس آن شورا، نظارتی بر کار جذب اساتید و دانشجویان داشته باشد.

جواب رد به درخواست استقلال طلبی دانشگاهها در زمینه جذب استاد

وی ادامه داد: امام راحل، به ویژه درباره اساتید تاکید نموده اند و هشدار دادند که اگر در این خصوص مصامحه گردد ممکن است کل انقلاب با چالش روبرو گردد از آن موقع جذب نیمه متمرکز اساتید طراحی شد.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم اضافه کرد: بار دیگر این هرم سازمانی جذب، در سال 1386 با مصوبه 608 شورای عالی انقلاب فرهنگی بازسازی شد، دراین بازسازی مقداری استحکام کار بیشتر و کار بین رده ها توزیع شد.

وی ادامه داد: به این معنی که در هرم سازمانی جذب یک هیات عالی جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو هیات مرکزی جذب، در وزارتخانه های علوم و بهداشت و همه دانشگاه هایی که بیش از 50 عضو هیات علمی داشتند هیات های اجرایی جذب پیش بینی شد.

رضوان طلب اضافه کرد: این هیات های اجرایی جذب کارگروه های صلاحیت عمومی و صلاحیت علمی دارند و مجموعا حدود 2 هزار و 500 استاد برجسته در شبکه جذب در حال فعالیت هستند که بیشتر آنها استاد دانشگاه ها اند.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه تدبیر این کار به دست معمار کبیر انقلاب بوده، کسی نمی تواند آن را تغییر دهد و این فرایند ادامه می یابد.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم با اشاره به درخواست بعضی دانشگاهها مبنی بر مستقل شدن جذب، اضافه کرد: افرادی که ایده مستقل شدن جذب را مطرح کردند دانشگاه های برتر بودند، نمی دانم مراد آنها چیست، اگر مرادشان این است که جایی مثل وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی، دخالتی در جذب اساتید نداشته باشد، این کار نشدنی است.

وی ادامه داد: چون جزء تصمیمات حاکمیتی نظام بوده و کسی هم که این موضوع را اظهار کند، برای وی در سطح دانشگاه ها ذهنیت نامطلوب ایجاد می گردد.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم اضافه کرد: به این مساله دامن زده نگردد بهتر است، این چیزی نیست که از طرح آن کسی سودی ببرد و بتواند این موضوع را به نتیجه برساند.

وی ادامه داد: اما اگر مورد نظر این افراد اختیارات اجرایی باشد، اکنون 100 درصد اختیارات اجرایی جذب اعضای هیات علمی در اختیار دانشگاه ها است.

رضوان طلب اضافه کرد: تنها دخالتی که احیانا از سوی مرکز جذب صورت می گیرد در خصوص تعداد سهمیه ها است، ممکن است تعداد سهمیه ها به میزانی نباشد که دانشگاه ها نیاز دارند.

وی ادامه داد: افراد متقاضی جذب، بعد از ثبت نام، به وسیله سامانه به دانشگاه ها معرفی می شوند، دانشگاه ها نیز ابراز صلاحیت می نمایند. مرکز جذب وزارت علوم، در خصوص صلاحیت ها نیز هیچ اظهار نظری نمی کند، همه امور در دانشگاه انجام می گردد.

رئیس مرکز جذب اضافه کرد: یک استعلام در رده های امنیتی وجود دارد که در همه گزینش ها انجام می گردد در خصوص اعضای هیات علمی نیز مرکز جذب، بسیارمحترمانه تر و با دید وسیع تری آنالیز ها را انجام می دهد.

وی ادامه داد: براساس آمار 15 ماه گذشته 13 دانشگاه برتر که توسط مرکز جذب استخراج شده، 5 هزار و 630 پفراینده توسط این دانشگاه ها به مرکز جذب ارسال شده که از این تعداد 5 هزار و 599 پفراینده تایید شده و تنها 31 پفراینده از طرف ما تایید نشده.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم اضافه کرد: گاهی بعضی از دانشگاه ها ایراد می گیرند که فرایند رسیدگی به پفراینده های جذب طولانی است که دوباره این موضوع نیز آنالیز شد.

رئیس مرکز جذب اضافه کرد: یک موضوع دیگری که توسط دانشگاه های برتر سئوال می گردد این است که بعضی از افراد هیات های جذب به پیشنهاد رئیس دانشگاه انتخاب نشده اند، در این جا مقررات ما این است که پیشنهاد رئیس دانشگاه را دریافت نموده و سعی کنیم، مهندسی و طراحی هیات اجرایی جذب دانشگاه ها طوری باشد که شیب به سمت گرایش خاصی نباشد.

رضوان طلب اضافه کرد: بعضی مواقع، روسای دانشگاه ها به دلیل اینکه بعضی از اعضای هیات اجرایی جذب دانشگاه توسط آنها معرفی نشده بود، از حضور وی در جلسه هیات اجرایی جذب دانشگاه جلوگیری می کردند که با مصاحبه و رایزنی مشکل حل شد.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم اضافه کرد: وجود این ذهنیت که در هیات اجرایی جذب باید فردی باشد که مورد تایید رئیس دانشگاه باشد، حرف غیر قابل قبولی است، اگر استقلال دانشگاه ها از نظر آنها این است که نخبگان دانشگاه در خصوص دانشگاه تصمیم گیرند، ما با آن موافق هستیم اما اگر استقلال دانشگاه از نظر آنها این است که یک نفر بگردد فرمانده دانشگاه، این دیگر استقلال نمی گردد، فکر نمی کنیم در بین روسای فهیم دانشگاه ها نیز فردی با چنین رایی وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: بسیاری از دانشگاه ها مرکز جذب را به عنوان مرکز حمایتی از خود تلقی نموده و در این یک سال اخیر در خصوص کار جذب اظهار رضایت دارند.

وی ادامه داد: ما با دانشگاه ها خیلی چالشی نداریم شاید تعداد محدود پفراینده ای پیش می آید که رئیس دانشگاه از ما توقع دارد ما نظر مثبت به پفراینده بدهیم، وقتی نظر رئیس دانشگاه تامین نمی گردد، تبدیل به گلایه می گردد.

sahandblog.ir: سهندبلاگ: سیستم مدیریت محتوای سهند

salmandiar.ir: دیار سلمان | مجله گردشگری و مسافرتی دیار سلمان

منبع: ویکی گرام
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 70728

به "جواب رد به درخواست استقلال طلبی دانشگاهها در زمینه جذب استاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جواب رد به درخواست استقلال طلبی دانشگاهها در زمینه جذب استاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید