خطرناک ترین ویروس های زندگی مشترک

به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران : زندگی مشترک احتیاج به شناخت دقیق دارد.

خطرناک ترین ویروس های زندگی مشترک

زندگی مشترک با مطلعی و گذشت بسیار شیرین می گردد.

به گزارش خبرنگاران، قهر های طولانی مدت، مقایسه، سرزنش، لجبازی، تکبر و غرور و نبش خاطرات و... ویروس های زندگی مشترک هستند که باید از آن ها دوری کرد.

با وجود اینکه بیشتر ازدواج ها با عشق و علاقه و محبت طرفین صورت می گیرد، اما در بیشتر مواقع می بینیم که زن و مرد با تمام کوششی که در جهت انجام دقیق وظایف خود دارند، به مرور زمان، عشق و علاقه بینشان کمرنگ می گردد و گاهی به طور کامل محو می گردد و به طلاق عاطفی منتهی می گردد.

زوجین در بسیاری از مواقع حاضر نیستند برای رسیدن به آرامش، سلیقه و ذوق خود را به یک دیگر نزدیک کنند. این اختلافات جزئی یا کلی سبب از بین رفتن عشق، علاقه و محبیت بین زوجین می گردد و نسبت به یک دیگر سرد می شوند؛ و گاهی اوقات به مرحله تنفر و خشم هم ممکن است برسند.

معصومه حاتمی روانشناس درباره آفت زندگی مشترک گفت: بسیاری از مواقع، زوجین در زندگی مشترک بیان می کنند که به اسم مثال دیشب با همسرم دعوایمان شد و یک دفعه همسرم عصبانی شد و داد و فریاد زد. در صورتی که همسر به یک باره عصبانی نشده است. بلکه ماه ها یا هفته ها است که یک موریانه در فکر همسر حرکت نموده و طرف مقابل نمود بیرونی را مشاهده نموده است. هیچ زندگی و رابطه ایی با یک رفتار و برخورد یک شبه نابود نمی گردد.

وی توضیح داد: زمانی که بین زوجین ناراحتی هایی پیش می آید و گفته نمی گردد باعث فاصله عاطفی از یکدیگر می گردد و این فاصله سبب دور شدن و نشناختن طرف مقابل می گردد. در این مواقع زوجین احساس می کنند، که هیچ چیزی حالشان را خوب نمی نماید.

اولین موریانه در زندگی مشترک

این روانشناس ادامه داد: اولین موریانه در زندگی مشترک، موریانه مقایسه کردن است. این موریانه که تمام پژوهش های روانشناسی می گویند به صورت وحشتناک، پایه های عاطفی زندگی را می خورد. مقایسه کردن اقتدار آقایان را زیر سوال می برد و سبب شکست اقتدار آقایان می گردد؛ و برای خانم ها باعث شکست عاطفی می گردد.

وی بیان نمود: مقایسه کردن چندین نوع دارد. یکی از این نوع، مقایسه کردن با خانواده اطرافیان است. به هیچ اسم همسر را نباید با خانواده خود، دوستان و آشنایان مقایسه کرد. افراد فقط ظاهر زندگی دیگران را می بینند. زوجین باید ویژگی های مثبت همسرشان را بشناسند و مطلع باشند هر فردی دارای ویژگی های متفاوتی است و اگر می خواهیم حال زندگیمان را خوب کنیم نباید همسرمان را مقایسه کنیم. بسیاری از مقایسه کردن ها، مقایسه کردن فکری است.

ویروس مقایسه کردن در زندگی مشترک

یکی از ویروس هایی که در ابتدای زندگی مشترک، ممکن است آرامش خانواده را در بر گیرد، این است که زن، همسر خود را با پدر و برادرش و مرد هم همسر خود را با مادر و خواهرش مقایسه کند. همسران به این نکته باید توجه داشته باشند که والدین آن ها پس از گذراندن روش های مختلف و با کسب تجربه و گذر زمان به این مرحله رسیده اند.

زوجین نباید در مواجهه با مسائل جدیدی که زندگی مشترک پیش روی آن ها قرار می دهد، به مقایسه اتکا کنند.

این طرز نگرش، باعث می گردد که ارزش های رفتاری و نقاط مثبت طرف مقابل، همواره بی اهمیت پنداشته گردد؛ لذا فردی که همواره در ترازوی سنجش و مقایسه قرار می گیرد، تحت هر شرایطی کفه ترازو را در طرف دیگر سنگین تر حس می نماید. چنین فردی چه زن و چه مرد در گذر زمان، کوشش های خود را بی فایده می بیند و رفته رفته احساس خودکم بینی، تنفر از دیگران و ضعف اعتمادبه نفس در او پررنگ می گردد.

این روانشناس گفت: دومین موریانه زندگی مشترک، پافشاری روی آداب و رسوم خود فرد است. افراد در خانواده با نظام باورها، ارزش ها، هنجار ها و آداب و رسوم های متفاوتی رشد می کنند و طرف مقابل هم یک سری باور هایی هم دارد. زمانی که زوجین ازدواج می کنند ضمیر ناخودمطلع، پافشاری روی ارزش های خود می کنند. زمانی که پافشاری روی آداب و رسوم خانوادگی می گردد و طرف مقابل هم به نظام ارزشی پافشاری می نماید، باعث تنش طرفین می گردد. طرفین باید به سلیقه های همدیگر احترام بگذارند.

سومین سم زندگی مشترک

وی ادامه داد: سومین موریانه، حذف کردن خانواده همسر است. بسیاری از زوجین بر این معتقد هستند که همسرشان را دوست دارند، ولی از خانواده همسر بیزار هستند. هیچ زندگی زناشویی با حذف خانواده ها به سلامت روان نخواهد رسید. اگر همسرتان را دوست داشته باشید باید خانواده همسر را هم دوست داشت. ازدواج پیوند فرد با فرد نیست بلکه پیوند خانواده با خانواده است.

نباید تصور کرد که زندگی ایده آل زندگی است که هیچ اختلاف نظری در آن وجود نداشته باشد. اختلاف نظر در زندگی مشترک همواره وجود دارد، زیرا دو فرد با باور ها و فرهنگ های متفاوت رشد نموده اند. باید نحوه برخورد صحیح حل مشکل برای اختلاف نظر ها پیدا کرد.

یکی از نحوه برخورد این است که زوجین با به کار بردن و یادگیری مهارت های مصاحبه سالم و درست مسائل را برطرف کنند. این امر سبب می گردد که رنجش ها و ناراحتی ها در دل انباشته نگردد. به دلیل نا مطلعی زوجین از روش صحیح مهرت مصاحبه، بیشتر صحبت ها به مشاجره و دعوا ختم می گردد.

زوجین بدانند که هرگز صحبت های خود را با حالت طعنه و کنایه و پایین آوردن شخصیت همسرشان بیان نکنند. با مهربانی و آرامش به مصاحبه بپردازند.

مقایسه و سرزنش سبب ایجاد حالت تدافعی در فرد و تحقیر او خواهد شد و اثرات آن ممکن است به شکل کمرنگ شدن یا تیره شدن روابط زوجین، نمود یابد.

canadaro.ir: تور کانادا | مجله گردشگری و مسافرتی تور کانادا

chinaro.ir: تور چین ارزان قیمت، تور پکن، هانگزو، شانگهای، تور نوروز چین همگی را در این وبسایت بیابید.

منبع: رکنا
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 98376

به "خطرناک ترین ویروس های زندگی مشترک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطرناک ترین ویروس های زندگی مشترک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید