دسترسی مردم و کسب وکارها به اطلاعات دولتی
به گزارش مهسان بلاگ، بازارچه API سامانه سروا، شرایطی را فراهم می نماید تا دیتایی که مردم فراوری نموده اند و توسط دولت جمع آوری شده، دوباره به مردم و کسب وکارها ارائه گردد.

پیغام مصور مدیر پرژه سروا در آیین رونمایی از بازارچه API که روی این سامانه توسعه داده شده است، گفت: API رابط نرم افزاری است که به برنامه نویس ها دسترسی می دهد تا با بهره برداری از آن خدمات جدیدی را فراوری نمایند.
در گذشته هر سرویس دهنده خدمت الکترونیک باید برای ارائه API فراوری شده خودش به توسعه دهندگان، محیطی را فراهم می کرد. این سرویس تک منظوره روی یک سایت قرار می گرفت و با جستجو در اینترنت ممکن بود بتوان آن را پیدا کرد. اکنون با راه اندازی بازارچه خدمات الکترونیک، شرایطی فراهم شده تا تمام خدمات روی بستری یکپارچه، بارگزاری و به عنوان ویترین در اختیار توسعه دهندگان و سازندگان اپلیکیشن های مختلف قرار بگیرد.
به گفته مصور، صاحبان کسب وکارها و شهروندان عادی می توانند جرئیات خدمت های ارائه شده را ببینند و از آن برای فراوری خدمت جدید استفاده نمایند. تفاوت اصلی بازارچه API با نمونه های قبلی آن این است که تمام سرویس ها در یک کانال و پنجره واحد تجمیع شده و زمانی که یک توسعه دهنده نرم افزار به آن مراجعه می نماید با چندین API روبرو می گردد که می تواند با خلاقیتی که دارد، سرویس های ارزش اضافه نموده جدیدی فراوری نمایند.
وی با بیان این که یک برنامه نویس می تواند با ترکیب داده های ثبت احوال و شرکت پست، یک خدمت جدید خلق کند، اضافه کرد: برنامه نویس ها پس از فراوری برنامه خود باید دنبال مشتری و متقاضی برگردند تا آن را ارائه بدهند اما در این بازارچه با بارگزاری سرویس، تمامی توسعه دهندگان می توانند در لحظه سرویس جدید را ببیند. این قابلیت وجود دارد که کاربران به این سرویس ها امتیاز بدهند تا توسعه دهنده این سرویس با آنالیز امتیازها و نظرات کاربران، سرویس خود را ارتقا بدهد و مسائل آن را حل نماید.
مسئول پروژه سروا تاکید نمود: باید بگویم حتما مشابه این سرویس قبلا فراوری شده اما نقطه تمایز این سرویس این است که توسط وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات ارائه می گردد و سندیت و استنادپذیری آن به دلیل احراز هویت شدن دیتایی که تبادل می گردد کاملا قابل استناد کشوری است.
این سامانه شرایطی را فراهم می نماید تا دیتایی که مردم فراوری نموده اند و توسط دولت جمع آوری شده، دوباره به مردم و کسب وکارها ارائه گردد. هیچکدام از بازارچه های مشابه این بازارچه به دیتای دولت دسترسی ندارند.
به گزارش ایرنا، دو سال قبل و در روز جهانی ارتباطات، سامانه سروا رونمایی شد. این سامانه در فاز نخست به صورت پایلوت با اعتبار 26 میلیارد ریال راه اندازی شد. این سامانه سکویی میان شبکه های دولتی و شبکه اینترنت کشور است. درگاهی که شبکه ملی اطلاعات را هم از نظر زیرساختی رشد می دهد هم امکان توسعه خدمات را برای کسب و کارهای ایرانی فراهم می آورد.
به وسیله داده هایی که به وسیله اتصال به این سامانه در اختیار کسب و کارها قرار می گیرد، شهروندان این امکان را پیدا می نمایند که خدمات دولتی را روی اپلیکیشن های امن دریافت نمایند. به وسیله این درگاه عرضه خدمات دولت الکترونیکی بر روی اپ های غیر دولتی نیز امکان پذیر می گردد.،ایرنا
منبع: ایران آنلاینtani-buy.ir: مجله تانی بای، مقالات اقتصادی و کسب و کار
bigkurosh.ir: مجله کوروش بزرگ، وبلاگ خبری، تاریخی و تحلیلی