دیماج غذای سنتی قزوینی ها
به گزارش مهسان بلاگ، دیماج در کنار قیمه نثار، نوعی غذای سنتی قزوینی است که به خاطر وجود نان خشک مخصوص قزوین طعم بخصوص و لذت بخشی دارد که در آیین سنتی پنجاه بدر قزوینی ها نیز تهیه و مصرف می گردد و هواداران بسیاری دارد.

به گزارش خبرنگاران قزوین، این که غذا که به عنوان میان وعده در صبح و عصر تناول می گردد مخلوطی از تکه های نان خشک شده، سبزی، خیار، پیاز داغ و پنیر است
پنیر این غذا که به نام پنیر کهنه قزوینی معروف است؛ مخلوطی است از تخم سیاه ، زیره و پنیری که مدت ها در کوزه و در زیر خاک نگهداری شده تهیه می گردد.
اگر به قزوین سفر نموده باشید این پنیر را می توانید در جای جای بازار سنتی قزوین پیدا کنید که طعم و عطر بخصوصی دارد که البته ممکن است هر کسی به آن علاقه نداشته باشد.
برای تهیه دیماج قزوین ابتدا باید پیاز سرخ شده با زردچوبه،نان لواش خشک و خرد شده قزوین، سبزی خرد شده، خیار و گردو به همراه پنیر کهنه را در ظرفی ریخته و مخلوط میکنیم.برای نرم تر شدن و حالت دادن آن به صورت لقمه های کوچک می توان مقداری آب در حد نمدار شدن به نان افزود همچنین می توان این غذا را در استکان کمر باریک ریخته و با قاشق آن را فشار داده سپس استکان را برعکس نموده تا دیماج بیرون بیاید و به صورت لقمه گردد. این مواد را در یخچال قرار داده تا به مدت 30 دقیقه مواد استراحت نمایند. بعد از گذشت 30 دقیقه غذا آماده خوردن است.
برخی از خانواده ها علاوه بر مواد فوق در دیماج سیر ، سماق، گلپر و فلفل نیز اضافه می نمایند.
تهیه این میان وعده لذیذ و پرطرفدار بیشتر از 30 دقیقه طول نمی کشد و برای روزهای گرم تابستان بهترین میان وعده و در ماه رمضان به عنوان افطاری قابل استفاده است؛ این غذا را می توانید به همراه هندوانه یا انگور نیز نوش جان کنید.
دیماج برای بچه ها بسیار مناسب است زیرا مواد به کار رفته آن مقوی است و در عین حال غذای سبکی است. فسفر و منیزیم، ویتامین های B6، E ، B3 و B2، B1 و B5(پانتوتنیک اسید) موجود در گردو، کلسیم، سلونیوم، روی و آهنی که در مواد دیگر این غذا موجود است، ارزش غذایی این غذا را بسیار افزایش داده است.
دیماج باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن، بهبود خلق و خو، تقویت و استحکام استخوان و دندان و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می نماید، موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می گردد، این غذا بسیار مقوی و مغذی است؛ به همین خاطر غذای مناسب و مفیدی برای افراد لاغر و کم بنیه به شمار می رود.
علیرضا خزائلی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین از ثبت ملی 31 اثر تاریخی و فرهنگی این استان در سال 99 اطلاع داد و گفت: در سال گذشته 31 اثر تاریخی و فرهنگی واجد شرایط در فهرست آثار ملی به ثبت رسید که از این تعداد شش عدد به آثار منقول، 12 مورد به آثار غیر منقول، چهار مورد به آثار طبیعی و هشت مورد به آثار ناملموس از جمله مهارت تهیه دیماج قزوین اختصاص داشته است.
این اثر ملی در تاریخ چهارم بهمن ماه نود و نه با شماره 2281 در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت رسید.
منبع: جام جم آنلاینبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری