روش های تشخیص میگو سالم و تازه

به گزارش مهسان بلاگ، میگوی تازه و سالم یکی از مفیدترین و خوشمزه ترین غذاهای جهان است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. در ایالات متحده میگو به عنوان محبوب ترین غذای دریایی شناخته می گردد و تنوع نحوه پخت و سرو کردن این غذای دریایی موجب شده تا حتی افرادی که علاقه ای به خوردن ماهی ندارند، از خوردن میگو لذت ببرند. میگو زمانی خوشمزه و مفید است که تازه و سالم باشد. میگوی ناسالم بوی بد و مزه نامطبوعی دارد و خوردن آن می تواند سبب بروز مسمومیت غذایی گردد. اما مشخصات میگو تازه چیست و میگو تاریخ گذشته چه ویژگی هایی دارد؟ در این مقاله از سرویس سبک زندگی مجله خبرنگاران می توانید با روش های تشخیص میگو سالم و تازه آشنا شوید.

روش های تشخیص میگو سالم و تازه

تشخیص میگو سالم و تازه

برای تشخیص میگو سالم و تازه تنها باید در زمان خرید میگو به ظاهر و بوی میگو توجه کنید. معمولاً میگوی تازه ظاهر متفاوتی نسبت به میگوی کهنه و خراب دارد. از همین رو اگر نشانه های یک میگوی خوب را بشناسید، می توانید میگویی باکیفیت و تازه خریداری نمایید.

1- برای تشخیص میگو سالم و تازه آن را بو کنید

میگوی تازه تنها کمی بوی دریا، نمک و جلبک دریایی می دهد. میگویی که بوی بدی دارد و به شدت بوی ماهی می دهد، معمولاً تازه نیست. اگر میگو بوی آمونیاک و سفید کننده می دهد، به هیچ عنوان آن را خریداری نکنید. توجه داشته باشید که میگویی که بوی زننده و تند دارد احتمالاً کهنه و خراب است. در پاسخ به این سوال که چرا میگو بوی بد می دهد باید بدانید که بوی بد میگو نشان دهنده رشد باکتری ها در آن است و خوردن آن می تواند موجب مسمومیت غذایی گردد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سمبوسه میگو

2- برای تشخیص میگوی سالم و تازه به آناتومی بدن میگو توجه کنید

میگوی تازه به هیچ عنوان شل و وا رفته نیست. میگویی که تازه باشد سفت است و پوسته محکمی دارد. پوسته های میگوی تازه نباید شکسته و آسیب دیده باشند. اگر پوسته های میگو باز شده و آبکی هستند و یا میگو حالتی لزج دارد، باید بدانید که کهنه است و به هیچ عنوان نباید از آن بهره ببرید.

3- از مشخصات میگو تازه چشم های سالم است

اگر قصد دارید میگوی تازه بخرید، حتماً در زمان خرید به چشم های میگو توجه کنید. میگوهایی که چشم های براق و با طراوتی دارند، تازه تر هستند. از بین رفتن چشم ها و یا خشک شدن آن ها نشان دهنده کهنه بودن میگو است. باید بدانید که خواص میگو زمانی که تازه است بسیار بیشتر است و میگوی تقلبی و کهنه می تواند برای سلامتی شما مضر باشد، از همین رو توجه به نشانه های میگوی تازه در زمان خرید اهمیت زیادی دارد.

4- برای تشخیص میگوی سالم و تازه به تاریخ بسته بندی آن توجه کنید

برای خرید میگوی تازه بسته بندی شده تنها به چشم هایتان اعتماد نکنید. به علاوه از بین رفتن بوی میگو در فریزر موجب می گردد که دیگر نتوانید به راحتی با بو کشیدن میگو به تازه بودن یا نبودن آن پی ببرید. زمانی که میگو بسته بندی شده است، بهتر است قبل از هر کاری به تاریخ بسته بندی میگو توجه کنید. زمانی که بیشتر از 4 روز از تاریخ آن گذشته باشد، بهتر است بدانید که این میگو تازه نیست و ارزش خرید را ندارد.

5- برای تشخیص میگوی سالم و تازه به رنگ پوسته آن توجه کنید

رنگ میگوی تازه شفاف و یکنواخت است. لکه های سیاه و تیره و بعلاوه کدر بودن بدنه میگو نشان دهنده کهنه بودن آن است. توجه داشته باشید که منظور از لکه های سیاه خال های طبیعی روی بدنه میگو نیست، بلکه منظور سیاه شدن و کدر شدن پوسته میگو است که نشان دهنده کهنگی آن می باشد. علت کوچک شدن میگو هم مربوط به خشک شدن آب بدنه میگو است که موجب می گردد رنگ میگو کدر و سیاه گردد.

6- از مشخصات میگو تازه سر سالم آن است

سر میگوی تازه کاملاً به بدن آن چسبیده است. زمانی که میگو کهنه می گردد، محتویات گوارشی میگو شروع به فاسد شدن می نماید و از همین رو سر میگو شل می گردد. در واقع شروع فساد میگو از ناحیه سر آن شروع می گردد. ممکن است سر میگو در زمان جابجایی و حمل و نقل از بدن آن جدا گردد، اما به طور کلی سر میگوی تازه نباید از بدن میگو جدا شده باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه میگو پفکی به روش رستورانی

7- برای تشخیص میگو سالم و تازه به پاهای آن توجه کنید

یکی دیگر از روش های تشخیص میگوی سالم است که پاهای میگو سالم و به بدنه متصل هستند. اگر پای میگو را با انگشت تکان دهید، پاها سریعاً به حالت اولیه باز می گردند. زمانی که پای میگو شل باشد و حالت انعطاف پذیری خود را از دست دهد، آن میگو کهنه است.

8- گوشت میگوی تازه بعد از پخت صورتی می گردد

برای انتخاب میگو باید در زمان خرید به همه نشانه ها و علائم آن توجه کنید. اما بعد از پخت میگو هم می توانید تا حدودی به تازه بودن آن پی ببرید. گوشت میگوی تازه بعد از پخت صورتی رنگ می گردد. هر چقدر رنگ میگوی پخته شده کمتر صورتی گردد، یعنی آن میگو کهنه تر است و کیفیت پایین تری دارد.

بیشتر بخوانید: برترین روش های پاک کردن و رگ گیری میگو

9- برای تشخیص میگو سالم و تازه به استحکام بدنه میگو توجه کنید

میگوی تازه پوستی انعطاف پذیر دارد. زمانی که با دست به پوست و گوشت میگو فشار وارد کنید، فورا به حالت اولیه باز می گردند. اما اگر گوشت میگو به صورت فرو رفته باقی بماند، پس میگو تازه نیست و مانده است.

ماندگاری میگو چقدر است؟

ماندگاری میگو به عوامل متعددی بستگی دارد. میزان میگو، نوع آن و این که پوست میگو کنده شده یا خیر می تواند روی ماندگاری آن مؤثر باشد. به طور کلی میگوی خام با پوسته 1 تا 2 روز در یخچال قابل نگهداری است. میگوی پخته شده را می توانید از 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید. میگوی پخته یا خام را هم می توانید برای 2 تا 3 ماه در فریزر به صورت منجمد نگهداری کنید.

روش ذوب کردن میگوی یخ زده

اگر میگوی یخ زده خریداری نموده اید بهتر است یک شب قبل آن را در یخچال یا پیشخوان آشپزخانه قرار دهید تا یخ میگو کاملاً باز گردد. میگویی که یخ آن آب شده باید ظرف مدت 24 ساعت پخته گردد.

آیا میگوهای یخ زده تازه هستند؟

همه میگوها درست بعد از زمانی که صید می شوند، بلافاصله به صورت منجمد در می آیند. در واقع در بسیاری از مواقع میگوهایی که شما آن را به عنوان میگوی تازه و منجمد نشده هم خریداری می کنید، یک بار منجمد می شوند و بعد ذوب می شوند. از همین رو میگوهای یخ زده ای که در فروشگاه های به فروش می رسند هم گزینه مناسبی برای خرید هستند و از آن جایی که درست بعد از صید منجمد و بسته بندی شده اند، بسیار سالم و خوشمزه هستند.

چرا بهتر است میگو را یا پوست بخرید؟

میگوی پوست کنده و تمیز شده که چند ساعت یا یک روز از پوست کندن آن گذشته دیگر کیفیت اولیه خود را از دست می دهد. بهتر است میگو را به صورت منجمد یا با پوست آن بخرید. اگر تمیز کردن میگو برایتان سخت است، می توانید در زمان خرید میگو از فروشنده بخواهید تا پوست میگو را برایتان تمیز کند. اما هیچ گاه به سراغ میگوهای تازه ای که پوست آن ها از قبل جدا شده نروید.

روش های تشخیص میگو دریایی از میگو پرورشی

میگوی دریایی در آب شور دریا زندگی می نماید و این که چرا میگو شور است هم شور بودن همین آب مربوط است. بدیهی است که میگوی دریایی خواص و ارزش غذایی بیشتری نسبت به میگوی پرورشی دارد و از همین رو آشنایی با تفاوت های میگوی دریایی و پرورشی می تواند به شما یاری کند که میگوی باکیفیت تری را بخرید.

  • میگوی دریایی تنها یک رگ در پشت خود دارد. اما میگوی پرورشی دو رگ در پشت کمر و زیر شکم دارد.
  • رگ میگوی دریایی شفاف و روشن است و به همین علت برای برداشتن آن باید کمی دقت کنید.
  • میگوی دریایی معمولاً در میزان های بزرگ و کوچک یافت می گردد. اما میگوی پرورشی معمولاً همگی سایز مشابهی دارند.
  • رنگ بدن میگوی دریایی صورتی و نارنجی است و میگوی پرورشی رنگ سبز زیتونی و خاکستری دارد.
  • بدن میگوی دریایی شیشه ای و تلق مانند است، اما میگو پرورشی کمی کدر است.

جمع بندی نهایی

مسمومیت با میگو یکی از خطرناک ترین انواع مسمومیت غذایی است، از همین رو دقت و توجه در زمان خرید میگوی تازه می تواند از بروز خطرات احتمالی بعد از آن جلوگیری کند. برای پخت میگو باید بدانیم چه میگویی بخریم و با روش های تشخیص میگوی سالم و تازه به خوبی آشنا باشیم، در غیر این صورت بهتر است از میگوی منجمد و تمیز شده با تاریخ روز بهره ببرید. برای این کار سعی کنید میگو را از فروشگاه های معتبر بخرید.

منابع: leaf، oureverydaylife

نوشته های مرتبط

برترین روش های پاک کردن و رگ گیری میگو

16 ایده جالب برای جشن تولد شیک و مقرون به صرفه

انواع روش ها و نحوه تمیز کردن سیرابی در منزل با جوش شیرین، آسپرین و …

گل بنفشه آفریقایی و برترین روش نگهداری و تکثیر و علت پژمرده شدن

georgiaro.ir: تور گرجستان ارزان قیمت | تور تفلیس، باتومی، تور لحظه آخری گرجستان

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 98776

به "روش های تشخیص میگو سالم و تازه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های تشخیص میگو سالم و تازه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید