چگونه سرعت گوشی های اندرویدی را افزایش دهیم؟

به گزارش مهسان بلاگ، اگر احساس می کنید که گوشی اندرویدی شما، دچار کاهش سرعت و عملکردی ضعیف شده است، این مقاله و راه چاره های ارائه شده در آن می تواند منبعی مناسب برای افزایش سرعت گوشی شما باشد.

چگونه سرعت گوشی های اندرویدی را افزایش دهیم؟

به گزارش خبرگزاری مالی ایران، درست مثل تمامی سیستم عامل های دسکتاپ و موبایل، اندروید نیز بعد از مدت زمان زیادی استفاده، دچار مسائلی از جمله کاهش سرعت می گردد. این سیستم عامل لینوکسی در سال های اخیر کوشش نموده تا این ایراد خاص را پشت سر بگذارد و در نسخه های جدیدتر اندروید، کمتر شاهد مسائلی این چنینی هستیم.

بااین حال اغلب کاربران از جدیدترین نسخه اندروید استفاده نمی نمایند و برای بهبود سرعت گوشی اندرویدی خود، احتیاج به پیشنهاد ها و راه چاره هایی دارند تا گوشی هوشمند خود را به شرایط اولیه برگردانند.

اگر احساس می کنید که گوشی اندرویدی شما، دچار کاهش سرعت و عملکردی ضعیف شده است، این مقاله و راه چاره های ارائه شده در آن می تواند منبعی مناسب برای افزایش سرعت گوشی شما باشد.

سخت افزار گوشی خود را بشناسید

شاید اولین موضوعی که در بهبود سرعت گوشی به ذهن می رسد، توانایی سخت افزاری گوشی باشد. درصورتی که یک گوشی اندرویدی با سخت افزار متوسط یا ضعیف دارید، نباید انتظار داشته باشید که تمامی برنامه ها و بازی ها نصب شده، بهترین عملکرد را داشته باشند.

سیستم عامل اندروید برای بهترین عملکرد خود، احتیاج به حداقل سه گیگابایت رم دارد. درصورتی که اغلب گوشی های قدیمی تنها از یک تا دو گیگابایت رم بهره می برند. با این اوصاف پیشنهاد می کنیم که در قدم اول و در صورت امکان، بهترین سخت افزار ممکن را در اختیار خود قرار دهید. اگر امکان خرید یک گوشی جدید وجود ندارد، قدم های بعدی می تواند به شما برای افزایش سرعت گوشی یاری کند.

به روزرسانی کنید

به روزرسانی گوشی های اندرویدی، چه در سطح سیستم عامل و چه در سطح برنامه ها، می تواند سرعت گوشی شما را افزایش دهد. با هر به روزرسانی نرم افزاری توسط گوگل، تعداد زیادی از باگ ها و مسائل نرم افزاری سیستم عامل اندروید برطرف می گردد. با این اوصاف می توان انتظار داشت که سرعت گوشی نیز با برطرف مسائل، افزایش بیاید.

آپدیت نرم افزار های گوشی نیز، درست مثل به روزرسانی سیستم عامل، سرعت اجرای برنامه ها را افزایش می دهد. استفاده از برنامه های قدیمی و به روزرسانی نشده، گوشی شما را در مقابل حملات هکرها، آسیب پذیر می نماید

برنامه های اضافه را پاک کنید

بسیاری از برنامه های ارائه شده در گوشی ها، برای اغلب کاربران کاربردی ندارد و بهتر است این برنامه ها پاک و یا از منو تنظیمات، غیبرطرفال شوند. هرچند نسخه های جدیدتر اندروید، استفاده برنامه ها از رم و پردازنده را محدود و بهینه سازی نموده اند، اما باز هم هر برنامه نصب شده در گوشی، فضایی از رم، حافظه و پردازنده را به خود اختصاص می دهد.

با پاک کردن برنامه های اضافه، رم گوشی به اجرای فرایند هایی اختصاص می یابد که اهمیت بیشتری برای شما دارند. این عمل از شلوغی بیش ازحد منو گوشی نیز جلوگیری می نماید و سرعت پیدا کردن برنامه ها را نیز افزایش می دهد.

فایل های اضافه را پاک کنید

پاک کردن فایل های اضافه از گوشی و ایجاد فضای خالی بیشتر، به بهبود سرعت گوشی های اندرویدی یاری می نماید. سیستم عامل اندروید با تمام پیشرفت هایی که داشته، هنوز یک سیستم عامل لینوکسی به حساب می آید و لینوکس علاقه زیادی به استفاده از حافظه داخلی به عنوان کش، دامپ و سواپ دارد.

با پر شدن حافظه داخلی، سیستم عامل نمی تواند فایل های موقت لازم را بر روی گوشی ایجاد کند و در نتیجه باید از فضای رم برای ایجاد این فایل ها استفاده کند. همین اتفاق ساده، سرعت اجرای بسیاری از فرمان ها را تا چند میلی ثانیه، کاهش می دهد که شاید در نگاه اول بی ارزش باشد، اما در بلندمدت، سرعت کلی گوشی را کاهش خواهد داد.

برای پاک کردن فایل های اضافه می تواند از کارت حافظه یا فضای ابری بهره ببرید. شرکت های عظیم مثل گوگل، مایکروسافت و دراپ باکس، فضای ابری رایگان را برای ذخیره عکس ها و ویدیوها، در اختیار شما قرار می دهند. از سوی دیگر از برنامه تلگرام نیز می توان به عنوان یک سیستم ذخیره فایل استفاده کرد. هرچند باید دقت کنید که استفاده از برنامه های متفرقه مثل تلگرام های غیر اصلی، امنیت فایل های شما را به خطر می اندازد.

برنامه های اصلی را نصب کنید

نسخه های فیک و تقلبی از برنامه های اندرویدی وجود دارد که امنیت و سرعت گوشی شما را کاهش می دهد. بهترین راه برای شناخت یک برنامه اصلی، دانلود آن از پلی استور و خواندن نظرات کاربران است.

هر برنامه ای که توسط سازنده اصلی برنامه ساخته نشده باشد، از کیفیت لازم برای اجرا برخوردار نیست و بدون شک سرعت گوشی شما را کاهش خواهد داد. هرچند در این زمینه خاص، سرعت پایین تنها مسئله ای نخواهد بود که کاربر با آن روبرو خواهد شد.

از تصاویر زمینه زنده استفاده نکنید

هر برنامه ای که احتیاج به اجرای همیشگی در گوشی داشته باشد، مقداری از فضای رم و پردازنده را به خود اختصاص خواهد داد. فضایی که باید با خساست تمام، به برنامه های پر استفاده گوشی اختصاص پیدا کند.

تصاویر زمینه زنده نیز درست مثل دیگر برنامه ها، مقداری از رم را به خود اختصاص می دهند که در عمل، سرعت گوشی اندرویدی شما را کاهش خواهد داد. این موضوع در گوشی هایی با مقدار رم و پردازنده کمتر، مشهودتر است.

از وب اپ ها بهره ببرید

درصورتی که فضای رم و میزان قدرت پردازنده چندان بالا نباشد، استفاده از برنامه های تحت وب و کم حجم، سرعت گوشی شما را افزایش خواهد داد.

تلگرام، اینستاگرام، اسنپ، اسنپ فود، مپز، دیوار و بسیاری دیگر از برنامه های پرکاربرد ما ایرانیان، نسخه تحت وب دارند که با فاصله ای کم می توانند تمامی فعالیت های برنامه اصلی را انجام دهند.

بسیاری از وب سایت ها را نیز می توان به عنوان وب اپ، به صفحه اصلی گوشی افزود. برای این کار باید به مرورگر کروم و منو Add To Home Screen مراجعه کنید.

انیمیشن ها را غیبرطرفال کنید

انیمیشن های استفاده شده در سیستم عامل اندروید، به زیبایی این سیستم عامل می افزاید. هرچند همین حرکات به ظاهر ساده، فضایی از رم دستگاه را به خود اختصاص می دهند. فضایی که در محدودیت ها اهمیت پیدا می نماید.

برای حذف انیمیشن های دستگاه، باید به منو Developer دسترسی داشته باشید. برای این کار به Settings بروید و در این منو روی گزینه About Phone کلیک کنید. برای دسترسی به منو Developer باید هفت بار روی Build Number کلیک کنید.

پس از انجام این عمل، منو Developer به گزینه های Settings اضافه خواهد شد و شما در این منو می توانید گزینه های مختلف انیمیشن را مشاهده و خاموش کنید.

از رام های غیررسمی بهره ببرید

شرکت های تولیدنماینده گوشی، برای فروش بهتر محصولات جدید خود از به روزرسانی گوشی های قدیمی دست می کشند. از سوی دیگر گوگل همواره در کوشش است تا اندروید های جدیدتر، حتی در گوشی هایی ضعیف نیز قابل اجرا باشد.

نصب رام های غیررسمی ممکن است در شروع کمی پیچیده و خطرناک به نظر برسد، اما افراد زیادی هستند که سال هاست از این نوع رام ها برای گوشی های خود استفاده می نمایند. چند گروه و شرکت مشهور نیز مشغول ارائه رام های جدیدتر برای گوشی های قدیمی هستند.

این موضوع را در نظر بگیرید که ممکن است احتیاج به آنالیز و تست چندین رام، پیش از انتخاب رام نهایی باشد. در اغلب موارد ضروری است تا گوشی خود را پیش از نصب یک رام غیررسمی، روت کنید.

استفاده از برنامه های پیغام رسان را کاهش دهید

بسیاری از کاربران عادت به استفاده از چندین برنامه پیغام رسان در گوشی های خود دارند. این عمل موازی باعث می گردد تا سرعت گوشی، کاهش و مصرف باتری به شدت افزایش پیدا کند.

برنامه های پیغام رسانی برای آنالیز همیشگی پیغام های جدید، احتیاج به اجرای دائم در پس زمینه دارند. موضوعی که باعث می گردد تا مقدار زیادی از رم و توانایی پردازنده، صرف پردازش این برنامه ها گردد. داشتن یک یا دو برنامه پیغام رسان در گوشی کافی است و احتیاجی نیست تا تمامی این برنامه ها را نصب کنید.

اجرای اتوماتیک را غیبرطرفال کنید

در نسخه های جدیدتر اندروید، امکان غیبرطرفال کردن اجرای اتوماتیک برنامه ها به وجود آمده و کاربر می تواند به انتخاب خود، برنامه ای خاص را از اجرا در پس زمینه و اجرای اتوماتیک، منع کند.

متأسفانه شرکت های مختلف تولیدنماینده گوشی، این تنظیمات را در بخش های مختلف Settings قرار می دهند و امکان آموزش دقیق این عمل وجود ندارد. هرچند در اغلب موارد و در اندروید های بالاتر از نسخه 8، می توانید این گزینه را در منو باتری پیدا کنید.

امکان بسته شدن آنی برنامه ها در پس زمینه نیز وجود دارد. در نتیجه شما می توانید فرایند اجرایی تعداد زیادی از برنامه های ناخواسته را، در این منو غیبرطرفال کنید. در اندروید های قدیمی تر برای این عمل احتیاج به استفاده از برنامه های جانبی و Cleaner بود.

از لانچر های سبک تر بهره ببرید

لانچر، فضای ظاهری و شکل بیرونی سیستم عامل است که معمولاً توسط شرکت تولیدنماینده گوشی و به صورت اختصاصی، روی محصولات یک شرکت قرار می گیرد. همین موضوع است که باعث می گردد برای مثال، محصولات اندرویدی سامسونگ، شباهت زیادی به محصولات هواوی نداشته باشند.

بسیاری از کاربران از این موضوع بی خبر هستند که امکان نصب و تعویض لانچر های مختلف در اندروید وجود دارد. با یک جستجوی ساده در پلی استور، می تواند ده ها لانچر مختلف را پیدا کنید که با سلیقه شما هماهنگ باشد.

هرچند در این جستجو به لانچر هایی بر می خورید که ساده تر هستند و کمتر از 10 مگابایت حجم دارند. این لانچر ها در اغلب موارد، سرعت گوشی اندرویدی شما را افزایش خواهند داد.

از پردازنده گرافیکی برای رندر بهره ببرید

پردازنده گرافیکی گوشی، باتری بیشتری از پردازنده عادی مصرف می نماید. در نتیجه شرکت های تولیدنماینده گوشی، حجم بسیار بالای از فضای پردازشی پردازنده را به پردازش های گرافیکی اختصاص می دهند که در واقع بهتر است توسط پردازنده گرافیکی انجام گردد.

درصورتی که افزایش مصرف باتری به میزان 10 تا 30 درصد برای شما اهمیت خاصی ندارد، می توانید از منو Developer، گزینه Force GPU Rendering را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه، پردازش تمامی تصاویر و انیمیشن ها، به عهده پردازنده گرافیکی خواهد بود که پیش ازاین تنها در نمایش ویدیو و انجام بازی، مورداستفاده قرار می گرفت.

گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید

درصورتی که تمامی روش های بالا را امتحان کردید و نتیجه مناسب به دست نیامد، ریست کردن گوشی و به تنظیمات کارخانه برگرداندن آن، بهترین گزینه پیش روی شما خواهد بود.

ریست کردن گوشی برای بسیاری از کاربران، عملی خسته نماینده است، اما در نظر بگیرید که تنها یک ساعت زمان می برد تا گوشی را به شرایط پیش از ریست برگردانید. بعد از ریست فکتوری می توانید بسیاری از تنظیمات و تغییرات اشاره شده در این مقاله را، به بهترین نحو ممکن انجام دهید و یک گوشی سریع تر را در اختیار داشته باشید.

منابع: hongkiat، tomsguide، lifewire، androidauthority، whistleout

منبع: اقتصاد ایران
انتشار: 17 مهر 1399 بروزرسانی: 17 مهر 1399 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 59099

به "چگونه سرعت گوشی های اندرویدی را افزایش دهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه سرعت گوشی های اندرویدی را افزایش دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید