یادآور خاطرات پیروز پاجرو
به گزارش مهسان بلاگ، میتسوبیشی ژاپن یک کمپانی چندمنظوره است به قدمت بیش از یک قرن. این کمپانی با آرم سه پر الماسی اش در سال 1870 توسط ایواساکی یاتارو تأسیس شد و در ابتدا تنها به کشتی سازی و آهنگری می پرداخت. میتسوبیشی که به معنای سه الماس است اولین خودروی خود را در 1917 با نام میتسوبیشی کلاس A فراوری کرد. دومین خودروی این کمپانی در سال 1937 به عنوان اولین خودروی چهارچرخ متحرک ژاپن با نام PX33 وارد بازار شد. اما این بزرگ ترین و قدیمی ترین خودروساز ژاپن یعنی میتسوبیشی موتورز پس از فراوریات پیروزش در دهه 70 و 80 میلادی در دهه 90 رو به افول رفت و این پسرفت تا بعد از 2010 نیز ادامه یافت. تنها فراوریی که این سال ها میتسوبیشی را از ورشکستگی کامل نجات داد اوتلندر بود. اما وضعیت بحرانی میتسوبیشی ادامه داشت تا نیسان خودروساز پیروز هم وطن میتسوبیشی موتورز 33درصد از سهام این کمپانی را خریداری کرد و روح تازه ای در کالبد نیمه جان آن دمید.

ناجی میتسوبیشی موتورز
اوتلندر به عنوان ناجی میتسوبیشی موتورز از 2001 به بازار عرضه شد و تاکنون در سه نسل فراوری شده است و هر نسل بارها تحت فیس لیفت نهاده شده است. فراوری نسل اول آن تا 2008 ادامه داشت. نسل دوم از 2009 تا 2012 و نسل سوم از 2013 تاکنون فراوری شده اند. نسل اول و دوم این خودرو نه در طراحی ظاهری و نه از نظر فنی و نه از نظر طراحی کابین و کیفیت ساخت در سطح فراوریات همیشگی میتسوبیشی نبودند و نتوانستند پیروزیتی برای کمپانی مادرشان کسب نمایند. حتی نسل سوم نیز که در 2013 معرفی گردید و از 2014 وارد بازار شد فراوری پیروزی نبود. همین پیروز نبودن موجب شد تا طراحان و مهندسان میتسوبیشی سعی در ارائه فیس لیفتی جدید با تغییرات اساسی از این نسل کردند و تلاششان با محصول بسیار متفاوت و مورد قبول 2015 به نتیجه رسید. این فیس لیفت زمانی که در نمایشگاه خودروی 2015 نیویورک رونمایی شد، مورد تأیید کارشناسان نهاده شد و در زمان فراوری انبوه نیز با استقبال خوبی روبرو شد. تغییرات این فیس لیفت، تمام چراغ ها و جلوپنجره، سپرهای جلو و عقب را در بر گرفت، اما اجزای اصلی بدنه و پلتفرم تغییری نکرد. این کراس اوور سایز متوسط در این نسخه تنها به صورت 5 نفره ارائه شد اما در نسخه قبلی نسل سومش مدل های 7 نفره نیز داشت.
تنوع در موتور، تنوع در گیربکس
اوتلندر با موتورهای متفاوت بنزینی، دیزلی و حتی پلاگین هیبریدی عرضه می گردد. نسخه های بنزینی موتورهایی با حجم های 2.4 و 3 لیتری 4 و 6 سیلندر دارند و مدل هیبریدی موتور 2 لیتری مرکب با موتور الکتریکی دارد. همچنین این خودرو با گیربکس های دستی، اتوماتیک و CVT ارائه می گردد و مدل های تک دیفرانسیل و دودیفرانسیل آن نیز قابل تهیه است.
اوتلندر در ایران
اوتلندر برای اولین بار در سال 93 توسط آرین موتور وارد ایران شد. نسخه های اولیه واردشده به کشور نمونه هایی از نسل سوم پیش از اعمال فیس لیفت بودند. در این دوره چند نسخه 7 نفره نیز وارد کشور شد. در این سال آرین موتور تنها تیپ 4 این خودرو را وارد کرد که از گیربکس ارتقایافته و بعضی امکانات رفاهی محروم بود. این امکانات شامل جزئیاتی مانند مه شکن عقب، دی لایت، خروجی 12 ولتی، گرمکن جایگاه جلو، آینه الکتروکرومیک و تریم چوبی کابین می گردد. اما مدل های واردشده 2013 این سری همه دارای جایگاه ردیف سوم بودند. در سال 95 آرین موتور اقدام به واردات نسخه فیس لیفت اوتلندر کرد و این بار در دو تیپ 3 و 5 این خودروها را به بازار عرضه کرد. این خودروها همه تنها ظرفیت 5 سرنشین داشتند اما از گیربکس تقویت شده بهره می بردند. گرچه در نمونه های تیپ 5 جایگاه ردیف سوم قابل سفارش بود. تیپ 5 همچنین دارای دوربین 360 درجه، سنسور باران و سنسور جلو بود. همه اوتلندرهای واردشده به ایران موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر دارند با 170 اسب بخار قدرت و 232 نیوتن متر گشتاور. سقف سرعتشان 190 کیلومتر در ساعت است و شتاب صفر تا صدشان 10.5 ثانیه. همه دودیفرانسیل 3 حالتی هستند با قفل الکترونیکی و مصرف سوختشان 9.3 لیتر در هر 100 کیلومتر است.
آنالیز بازار خودرو در کشور
همان دلایلی که اوتلندر را در دنیا به سمت شکست برد، در ایران نیز مانع از پیروزیت این خودرو شد. ظاهر نه چندان جذاب این خودرو باعث شد تا کیفیت ژاپنی و خوش نامی میتسوبیشی هم نتواند از نبود استقبال عمومی نسبت به آن جلوگیری کند. وجود رقبای پیروز کره ای و ژاپنی دیگر هم در این شکست بی تأثیر نبود. اما آرین موتور کناره گیری نکرد و با وارد کردن نسخه فیس لیفت، جدی تر به رقابت پرداخت. این بار نسخه جدید توانست توجه های بیشتری را به خود جلب کند و قیمت مناسبش نسبت به نمونه های ژاپنی و کره ای موجود در بازار نیز دیگر عامل پیروزیتش بود. اوتلندر اکنون نیز از بازار دست دوم خوبی برخوردار است و ورود نسخه هیبریدی آن باعث شده تا توجه های بیشتری به سمت این برند جلب گردد.
منبع: دیواردور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
mahsanblog.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای مهسان بلاگ