آبروی خراسان بازیچه دست مدیریت باغ وحش وکیل آباد نیست
به گزارش مهسان بلاگ، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: تکلیف مدیریت باغ وحش وکیل آباد باید معین گردد، تا درس عبرتی باشد که با آبروی استان بازی نکنند.

به گزارش خبرنگاران، تورج همتی در دومین نشست هم اندیشی اعضای شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی استان که در اتاق جلسات اداره کل محیط زیست برگزار گردید، مطرح کرد: صندلی و منزلت استان فراتر از این است که تمام اختیارات را به چند نفر عامل در باغ وحش دهیم. برنمی تابیم که هر روز تیتر گردد چند ببر از بین رفتند.
همتی با اشاره به اینکه مشارکت خودانگیخته عمومی برای حفظ محیط زیست و تنوع زیستی حاصل تقویت نقش جوامع محلی و اوج گیری سواد زیست محیطی است، گفت: همراهی مردم سبزاندیش روستای مرزی ارباب از توابع شهرستان درگز در اطلاع رسانی و همراهی با گروه اعزامی محیط زیست در زنده گیری یک قلاده پلنگ مصدوم که گام بزرگی در روند نجات این گربه سان ارزشمند بود و بار دیگر نشان داد که مردم با ارزش های اکولوژیکی تنوع زیستی بیگانه نیستند.
مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی توضیح داد: به رغم کوشش های تیم متخصص درمانی ، این پلنگ به دلیل ضعف جسمانی بسیار و آسیب های وارده در نزاع با گرازها و بلع زباله متاسفانه از بین رفت، ولی این موضوع ذره ای از اقدام شایسته روستائیان منطقه که از حملات پلنگ دچار خسارت های اقتصادی شده بودند، کم نکرده است.
همتی از مسعود و ابراهیم بای دوبرادر اربابی که با احساس مسئولیت پیگیر نجات این گونه بودند تجلیل کرد و اضافه کرد: حفاظت اصولی از محیط زیست رهیافتی مؤثر و برخاسته از تجارب بدست آمده در عرصه های زیست محیطی در سراسر جهان است و به نظر می رسد که در صورت توجه به چارچوب ها و تمرکز بر افزایش سواد زیست محیطی بتوان به حرکتی پایدار در حفاظت از محیط زیست امیدوار بود.
وی با بیان اینکه برای حل مشکل کشف رود آرمان گرا نباشیم، گفت: وضعیت کمی و کیفی رودخانه حفاظت شده کشف رود و نقش سمن ها در کنترل و پایش آن به عنوان نخستین دستور کار مطرح شده است. ضرورت همراهی سمن های فعال محیط زیست در پیشبرد تصمیمات کارگروه های مربوطه برای حفظ این اکوسیستم طبیعی، تدوین مدل نجات رودخانه کشف رود درقالب سلسله کارگاه های هم اندیشی در مشهد در دستور کار است.
همتی مطرح کرد: در حال تهیه یک نقشه راه برای رهایی این رودخانه از آلودگی های زیست محیطی هستیم که تا کنون دستاوردهای خوبی را هم به همراه داشته است، ولی انچه مسلم است، حل بحران هایی است که طی سالیان سال بر پیکر نحیف این منطقه وارد آمده است که صبر و پشتکار بسیار و حمایت جمعی می طلبد.
وی اعلام نمود: نگاه واقع بینانه به انبوه صدماتی که تاکنون بر بستر و حریم این رودخانه وارد آمده است و اقدام همه جانبه و مشارکتی در چارچوب نقشه راه تدوین شده، تنها راه نجات این منطقه است.
به گزارش خبرنگاران، اخیراً خبری مبنی بر تلف شدن هفت توله ببر در باغ وحش مشهد اعلام شد، اما حدس های مختلفی درمورد علت این موضوع وجود دارد.
یکی از حیوانات نگهداری شده باغ وحش وکیل آباد، تایگون ها هستند که حاصل پیوند ببر و شیر (ببشیر) است که برای اولین بار در آمریکا به جهان آمدند.
در مردادماه سال 97 خبری مبنی بر معدوم سازی هشت ببر منتشر شد که مورد تکذیب مسئولان نهاده شد و دامپزشک باغ وحش مشهد و کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی علت مرگ این ببرها را، بیماری و کهولت سن مطرح کردند و این در حالی است که بنابر گفته کارشناسان و فعالان محیط زیست، تمامی ببرهای موجود در باغ وحش وکیل آباد مشهد حاصل جفت گیری ببرهای وارداتی هستند و قاعدتاً عمر زیادی از این گونه نمی گذرد و نباید به مرز کهنسالی رسیده باشند.
همچنین در آن موقع، بعضی از فعالان محیط زیست علت مرگ این حیوانات را در راستای کاهش تعداد جانوران باغ وحش که به عنوان شرط صدور مجوز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مشخص شده، عنوان و اعلام نمودند که پوست یا لاشه آنان تاکسیدرمی شده و به فروش رسیده است.
خرداد سال گذشته مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اعلام نمود که تنها یک مورد سابقه تلف شدن ببر در باغ وحش مشهد اتفاق افتاده که آن هم ناشی از درگیری دو ببر نر و ماده در قفس بود که موجب بریدگی دم پلنگ ماده، عفونت شدید و مرگ آن شده و این ببر زخمی بلافاصله توسط دامپزشک باغ وحش تحت عمل جراحی و اقدامات درمانی نهاده شد، اما 10 روز بعد از درگیری تلف شد.
بعد از گذشت این جریان مجدداً در روزهای اخیر خبری مبنی بر تلف شدن هفت توله ببر در باغ وکیل آباد مشهد اعلام شد که سوالات زیادی در مورد علت مرگ آنان ایجاد کرد.
منبع: خبرگزاری ایسناgeorgiaro.ir: تور گرجستان ارزان قیمت | تور تفلیس، باتومی، تور لحظه آخری گرجستان
dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!