آشنایی با خواص بادمجان

به گزارش مهسان بلاگ، بادمجان یا بادنجان یکی از انواع میوه های محبوب تیره بادنجانیان است که خواص درمانی بسیاری دارد، برای آشنایی بیشتر با خواص بادمجان در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با خواص بادمجان
بادمجان یکی از صیفی جاتی است که در تمام فصول سال وجود دارد و بر خلاف تصوراتی که آن را بی خاصیت می داند سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است. بادمجان خواص دارویی فراوانی دارد. بادمجان قطعاً یک هدیه از طرف مادر طبیعت است زیرا فواید سلامتی و تغذیه ای بسیاری برای انسان ها فراهم می نماید. بادمجان عضوی از خانواده تیره مشابه سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل شیرین است. بادمجان منبع غنی فسفر، ناسونین، فولات، ویتامین های B، کلسیم، پتاسیم، ویتامین A و بتا، کربوهیدرات، آهن، فیبر و ویتامین C است. و یک منبع ضد ویروسی مفید و مفید است که در این مطلب لیست فواید بزرگ بادمجان وجود دارد.

خواب خوباگر از بی خوابی و یا سندرم بدون خواب رنج می برید، یک بادمجان خام را در زمان غروب به طور منظم مصرف کنید و شما می توانید دوباره خوب بخوابید. همانطور که می دانیم، افراد باید در شب خوب بخوابند تا خوب بمانند.

جلوگیری از لخته خونبیوفلاونوئید و ویتامین K موجود در بادمجان می توانند به محدود کردن تشکیل لخته خون و تقویت مویرگ ها یاری کند.

هضم بهترفیبر محلول در بادمجان می تواند از سیستم گوارشی خیلی حمایت کند و با جلوگیری از یبوست، می تواند شکم را سالم نگه دارد.

مو و پوستی بهتربادمجان می تواند به افزایش رشد مو و افزایش سلامت کلی مو و بعلاوه به لطف محتوای آنزیمی که کیسه های ترشحی مو را افزایش می دهد، یاری کند. ویتامین و مواد معدنی موجود در بادمجان که پوست شما را تغذیه می نمایند، به تغذیه سالم یاری می نماید. بنابراین، بادمجان را به وعده های غذایی روزانه خود اضافه کنید، تا همواره در خصوص پوست سر تان احساس امنیت بکنید.

کنترل قند خونکسانی که از دیابت نوع 2 رنج می برند، باید بادمجان را به وعده های غذایی روزانه خود اضافه نمایند، چون این یک منبع عالی فیبر و کربوهیدرات قابل حل است که می تواند جذب گلوکز را محدود کند. انجمن دیابت ملی و برنامه آموزشی انجمن دیابت آمریکا توصیه می نمایند که افراد باید بادمجان بیشتری را به رژیم روزانه خود اضافه نمایند تا بتوانند کنترل کامل سطح قند خون خود را با سهولت انجام دهند.1

سلامت دستگاه گوارشبادمجان حاوی مقادیر غنی از فیبر می باشد و به همین علت می تواندبه بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری شایانی می نماید. علاوه بر این فیبر موجود در بادمجان برای بهبود معده درد و هضم آسان تر غذا نیز کاربردی می باشد.

درمان کبد چربنتیجه تحقیقات اخیر محققین نشان داده است که بادمجان حاوی آنتی اکسیدان های بسیار قوی می باشد که برای پا ک سازی و سم زدایی کبد بسیار مفید هستند. علاوه بر این بادمجان می تواند به درمان بیماری های شایع کبدی مثل کبد چرب نیز یاری کند.

لاغری و کاهش وزناولین علت استفاده از بادمجان در رژیم های لاغری کالری بسیار پایین این میوه می باشد. علاوه بر این بادمجان چربی بسیار کم و فیبر بسیار بالایی دارد. استفاده از بادمجان به صورت کباب شده و آبپز می تواند به لاغری یاری کند.

علتی دیگر استفاده از بادمجان برای کاهش وزن فیبر غنی این میوه می باشد. همانطور که می دانید مواد غذایی دارای فیبر بالا ، پس از مصرف مدت زمان بیشتری به فرد احساس سیری می دهند و به همین علت از پرخوری جلوگیری می نمایند.

درمان کم خونیبا مصرف بادمجان می تواند کم خونی و علائم آن را تا حدودی از بین ببرید. بادمجان حاوی آهن و مس می باشد و به همین علت می تواند به افزایش فراوری گلبول های قرمز یاری کند که در نتیجه به درمان کم خونی منجر می گردد.

درمان شوره سربرای درمان شوره سر نیز می توانید روی یاری بادمجان حساب کنید. مصرف خوراکی و موضعی بادمجان به علت وجود انواع ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفید می تواند مشکلاتی مثل شوره سر، پوسته پوسته شدن و خارش سر را درمان کند.

درمان یبوستبادمجان حاوی منابع غنی از فیبر می باشد که پس از مصرف به بهبود فرایند حرکات روده ای یاری شایانی می نماید و به همین علت می تواند باعث پیشگیری و درمان یبوست گردد. علاوه بر این مصرف بادمجان برای درمان بواسیر هم مفید می باشد.2

پیشگیری از سرطانبادمجان علاوه بر این که فیبر پرفایده را دارد، منبع عالی آنتی اکسیدان ها نیز هست، یکی از برترین مواد برای دفاع از بدن در برابر انواع مختلف بیماری ها و اختلالات. بادمجان حاوی ویتامین C است که بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن محسوب می گردد، چرا که فراوری و فعالیت گلبول های سفید خون را تحریک می نماید. این گیاه خوراکی بعلاوه حاوی مواد معدنی ضروری و منگنز (یک آنتی اکسیدان طبیعی) است. در نهایت، بدن شما می تواند از ناسونین و اسید کلروژنیک، دو آنتی اکسیدان ارگانیک استفاده کند که تا حدودی خارق العاده هستند و رادیکال های آزاد، را مهار می نمایند و بعلاوه خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارند.

رادیکال های آزاد محصولات جانبی متابولیسم سلولی هستند که می توانند به سلول های سالم حمله نمایند و DNA را به سلول های بالقوه سرطان زا تبدیل نمایند. وجود سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها در بدن شما، تضمین خواهد نمود که سیستم ارگان ها در سراسر بدن تان از عفونت های مضر و بیماری ها، از جمله سرطان و بیماری های قلبی محافظت می گردد.

ناسونین، که یک آنتوسیانین است، به طور خاص با مهار رفتارهای مضر در مغز مرتبط است. رادیکال های آزاد تا حدی مسئول تحلیل رفتن عصب ها و بروز بیماری آلزایمر و زوال عقل هستند. این مطالعات عمدتا بر تاثیر ناسونین بر حیوانات تأکید دارند، اما این خبر برای افرادی که از اختلالات شناختی رنج می برند، بسیار خوشایند است.

سلامت استخوان هایکی از خواص بادمجان برای سلامتی فواید آن برای سلامت استخوان است. بادمجان برای کسانی که در معرض خطر بروز تحلیل استخوان و پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است. ترکیبات فنلی همان چیزی هستند که به بادمجان و میوه های مختلف رنگ منحصر به فردشان را می دهد. ترکیبات فنلی بعلاوه با کاهش علائم پوکی استخوان، محکم شدن استخوان ها و افزایش تراکم مواد معدنی استخوان ارتباط دارند. بادمجان بعلاوه مقادیر قابل توجهی آهن و کلسیم دارد که به سلامت استخوان و سلامت کلی بدن یاری می نماید. در نهایت میزان پتاسیم موجود در بادمجان ها به جذب کلسیم یاری می نماید و سبب می گردد که بادمجان یک ماده خوراکی کامل و بسیار مفید برای جلوگیری از پوکی استخوان و سلامت استخوان ها باشد.

یاری به بهبود عملکرد مغزبادمجان منبع شگفت انگیز مواد مغذی است که مدت هاست به عنوان تقویت نماینده فعالیت های شناختی و سلامت کلی روان شناخته شده است. این گیاه خوراکی نه تنها در برابر فعالیت رادیکالهای آزاد از بدن دفاع می نماید و بدن و مغز شما را از سموم و بیماری ها دور نگه می دارد، بلکه جریان خون به مغز را نیز افزایش می دهد. بادمجان با رساندن خون غنی از اکسیژن بیش تر به مغز، باعث تحریک مسیرهای عصبی برای توسعه و تقویت قدرت تفکر تحلیلی می گردد. پتاسیم موجود در بادمجان نیز به عنوان یک وازودیلاتور و تقویت نماینده مغز عمل می نماید، بنابراین به طور کلی، بادمجان قطعا باید غذای مغز نامیده گردد.

سلامت قلب و عروقبادمجان به علت خواص مختلفی که دارد از سلامت قلب شما محافظت می نماید، از جمله فیبر، که قبلا ذکر شد. دوم این که، معروف است که این گیاه خوراکی باعث کاهش کلسترول بد در بدن و تحریک جذب کلسترول خوب می گردد. تعادل کلسترول بدن همواره با توجه به غذاهایی که ما می خوریم، نوسان دارد، اما هر چه کلسترول HDL بیش تر باشد برای ما بهتر است. کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) می تواند از حملات قلبی، سکته مغزی، و آترواسکلروز (تصلب شرایین) جلوگیری کند. در نهایت، بیوفلاونوئیدهای موجود در بادمجان برای کاهش فشار خون مناسب هستند که به این ترتیب باعث کاهش فشار و استرس بر سیستم قلبی عروقی می شوند و به طور قابل توجهی سلامت و قدرت قلب شما را بهبود می دهند.

مدیریت بیماری دیابتبادمجان با توجه به فیبر فراوان و مقادیر کم کربوهیدرات محلولی که دارد، یک غذای ایده آل برای مدیریت دیابت است. خواص بادمجان سبب شده که به عنوان یک تنظیم نماینده فعالیت های گلوکز و انسولین در داخل بدن عمل کند. هنگامی که سطوح انسولین پایدار هستند و بدن تحول شدید و اوج گرفتن ناگهانی قند خون را تجربه نمی نماید، عوارض خطرناک و بالقوه دیابت را می توان از بین برد.

بهبود عملکرد چشمدر طول دو دهه گذشته، مطالعات و تحقیقات زیادی در رابطه با اثرات محافظتی پولیفنولیک های موجود در میوه ها و سبزیجات مختلف اجرا شده است.

این مطالعات نشان داده اند که آنتوسیانین ها و عصاره های غنی از آنتوسیانین به بهبود عملکرد چشم و قوه بینایی یاری می نماید.

این ترکیبات (که به میزان قابل توجهی در بادمجان یافت می شوند) با داشتن چشم هایی سالم مرتبط هستند و حتی خواص محافظتی برای سلامت کلی چشم و قوه بینایی شما دارند.

بعلاوه ثابت شده است که نیاسین شیمیایی موجود در بادمجان برای جلوگیری از آب مروارید بسیار موثر است.

به علاوه، بادمجان فشار داخل چشم را نیز پایین می آورد و نشانه های فشار را کاهش می دهد.

بادمجان دارای میزان مناسبی از ویتامین A است که برای سلامتی چشم ها بسیار فایده دارد.

ثابت شده است که بادمجان در بهبود سرعت التیام و قوه بینایی بیمارانی که به تازگی عمل جراحی چشم داشته اند، بسیار موثر است.

آلرژیاسید کلروژنیک موجود در بادمجان نیز در کاهش علائم آلرژیک و به حداقل رساندن اثراتی که آلرژی ها ممکن است ایجاد نمایند، موثر است.

یک مطالعه که بر روی موش ها انجام شد، نشان داد که این خاصیت بادمجان به علت اثرات جامع اسید کلروژنیک است.

ویتامین A بعلاوه با تقویت سیستم ایمنی بدن باعث کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف آلرژی غذایی می گردد.

سردردنیاسین و ویتامین B3 به طور گسترده ای برای درمان سردرد استفاده می شوند، از میگرن خفیف گرفته تا شدید.

این ترکیبات به عنوان عواملی برای درمان سرگیجه و بعلاوه سرکوب علائم بیماری های حرکتی محسوب می شوند و برخی از آدم ها حتی از بادمجان برای جلوگیری از سردرد قبل از قاعدگی استفاده می نمایند.

ثابت شده است که ویتامین B2 با حملات دردناک و شدید میگرن به خوبی مبارزه می نماید. این تاثیر ویتامین B2 امتحان خود را پس داده است.

افسردگیسروتونین یک ماده شیمیایی است که سبب عدم تعادل در خلق و خو می گردد، و می تواند به افسردگی منجر گردد، اما بادمجان حاوی ترکیبی به نام اسکوپولتین است که اساسا کار تنظیم سطح سروتونین را در مغز بر عهده دارد، و بنابراین به طور موثری احساس اضطراب و علائم دیگر افسردگی را کاهش می دهد.

گروه ویتامین B توانایی بدن را برای مقاومت در برابر استرس افزایش می دهند، و درست به همین علت است که این ویتامین ها اغلب با نام ضد استرس خطاب می شوند.

تیامین نیز برای تقویت روحیه شما مورد احتیاج است و با افسردگی و اضطراب مبارزه می نماید.

لثه و دندان های سالمویتامین C در مراقبت از دندان ها و لثه ها بسیار مفید است و به عنوان مسواک نامرئی نیز شناخته می گردد.

این ماده خوراکی یکی از برترین مواد محافظ طبیعی در برابر باکتری ها است و برای سلامت دندان ها و لثه بسیار مناسب است.

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور روزانه، برای جلوگیری از بروز بیماری های لثه کافی نیست.

فقط میزان اندکی ویتامین C در رژیم غذایی شما، باعث جلوگیری از بیماری هایی که در اثر کمبود مواد مغذی ایجاد می شوند مانند اسکوربوت می گردد.

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.chishi.ir

3.www.bazdeh.org

منبع: راسخون
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 99569

به "آشنایی با خواص بادمجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص بادمجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید