اجرای طرح مدرسه دانایی، گسترش و تحقق عدالت فرهنگی بود

به گزارش مهسان بلاگ، به گزارش خبرنگاران، آیین اختتامیه سومین مدرسه دانایی چهارشنبه (20اسفندماه) ساعت 10 صبح با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ محمدهادی ناصری طاهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران و جمعی از مربیان و مدرسان این طرح در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار گردید.

اجرای طرح مدرسه دانایی، گسترش و تحقق عدالت فرهنگی بود

مختارپور با بیان اینکه مدرسه دانایی طرح مفیدی بود، گفت: در سودمن دبودن این طرح شکی نیست و این موضوع از میزان استقبال انجام شده از طرح تعیین است. در شرایط جدید ناشی از ویروس کرونا فضای مجازی در کشور گسترش پیدا کرد؛ البته صرف نظر از فراوری محتوا سالم و ناسالم، فعالیت در فضای مجازی باید با الزامات معرفتی و شناختی همراه باشد و کار با فضای مجازی نیز به مردم آموزش داده گردد. گزارش های قبلی پیش از ایام کرونا نشان می دهد که نحوه استفاده بعضی از کشورها از جمله ایران در استفاده از گوشی همراه و فضای مجازی کمی افراطی است و زمان استفاده از آن ها بیش از حد است.

وی اضافه کرد: حتی تعداد خط های گوشی همراه بیشتر از تعداد مردم جامعه است؛ یعنی اگر 80 میلیون نفر جمعیت داریم 90 تا 100 میلیون خط گوشی همراه در اختیار مردم است. واردات و تجارت گوشی نیز در کشور آمار قابل توجهی دارد و نشان دهنده سبک روبروه مردم ما به فناوری های نو است. از نظر من باید الزامات و مبانی ارتباط مردم با فضای مجازی و فضای غیرمجازی صورت بگیرد. یعنی اگر محتوایی در فضای مجازی فراوری می گردد، باید ارتباط آن با فضای غیرمجازی و مکتوب هم برای کاربر در دسترس قرار بگیرد تا مخاطب بتواند اطلاعات دریافت شده از فضای مجازی را با فضای غیرمجازی مطابقت بدهد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور عنوان نمود: یکی از اهداف اصلی ما برای اجرای این طرح، عدالت فرهنگی و دسترسی تمام مردم به امکانات موجود در کشور است. البته که در فضای مجازی با بحث مناطق برخوردار و مناطق کم برخوردار روبرو هستیم؛ مثلاً بیشترین کلاس های کنکوری کشور و کلاس های خصوصی در کلانشهرها است؛ اما ارسال نفرات برتر کنکور از کلانشهرها نیست؛ بلکه از مناطق کم برخوردار و دور است.

وی با بیان اینکه باید دسترسی مردم در سراسر کشور به امکانات زیاد و برابر باشد، گفت: برای این کار باید چندین اقدام صورت بگیرد؛ نخست باید در بحث اطلاع رسانی قوی عمل کنیم تا افراد و علاقه مندان بیشتری در این طرح حضور پیدا نمایند. البته این اقدام نیازمند امکانات فنی و رسانه ای است. نکته دوم باید با یاری استادان و مشورت با آن ها محصولات فرآوری شده ای از این کارگاه های آموزشی تهیه و فراوری گردد تا این برنامه در اختیار اعضاء و علاقه مندانی که به هر دلیلی نتوانستند در این کارگاه ها حضور پیدا نمایند، فراوری و توزیع گردد. البته برای تهیه این محصولات فرآوری شده نباید مربیان و مدرسان کارگاه ها را در محدودیت قرار داد.

مختارپور ادامه داد: باید کاری کنیم که این محتوا در ابتدا در اختیار کتابداران کتابخانه های عمومی سراسر کشور قرار بگیرد تا خود کتابداران در ابتدا این محتوا را فرا بگیرند و مبلغ آن شوند. باید کتابداران را به بعضی از این اطلاعات مجهز کرد تا به بسط این آموزش ها یاری نمایند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه باید سرفصل های جدیدی به سرفصل های کارگاه های آموزشی مدرسه دانایی اضافه گردد و یا آن ها را گسترش داد، گفت: در این جهت باید با اهالی فرهنگ، ادب، هنر، کارشناسان مسائل اجتماعی و روان شناسی تعامل کرد.

وی اشاره نمود: شرایط کرونا موجب شد تا تغییراتی در سبک زندگی و رفتار مردم ایجاد گردد، حتی میزان تعامل و ارتباط میان همسران و خانواده ها به دلیل شرایط کرونا و محدودیت ها تغییر نموده است، پس کارگاه های آموزشی با مسائل مربوط به سبک زندگی باید مورد توجه باشد. امیدوارم در سال جدید و دوره چهارم مدرسه دانایی با مشارکت فعال استادان و مربیان روبرو شویم و کار را تکمیل کنیم.

مختارپور در خاتمه اعلام کرد: این سبک از فعالیت های نهاد کتابخانه های عمومی متوقف و تعطیل نمی گردد؛ بلکه به بهترین شکل برای مخاطبان و علاقه مندان تداوم پیدا خواهد نمود. امیدوارم در سال جدید شاهد بخش چهارم این برنامه با پیروزیت باشیم.

5670 نفر در سه دوره مدرسه دانایی شرکت کردند

در ادامه، محمدهادی ناصری طاهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران با ارائه گزارشی از برگزاری طرح مدرسه دانایی در سه دوره بهار، تابستان و زمستان اعلام کرد: از اسفندماه سال 98 که کشور درگیر ویروس کرونا شد، محدودیت های ناشی از رعایت پروتکل های بهداشتی در تمامی حوزه ها اعمال شد. اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران نیز در روزهای اول مجبور گردد زودتر به استقبال بحث تعطیلی و اوقات فراغت مردم برود. همکاران در ستاد و مجموعه کتابخانه در یک فرصت حداقلی نزدیک به 190 دقیقه کار تصویری با موضوعاتی همچون قصه گویی، فراوری کاردستی و ... را برای توزیع در فضای مجازی آماده کردند که تا خاتمه فروردین توزیع شد.

وی اضافه کرد: در ایام فروردین ماه نیز ایده یک فرصت آموزشی مطرح شد تا آموزش ها به صورت منظم و مدون با استفاده از ظرفیت فضای مجازی طراحی شد.

ناصری طاهری عنوان نمود: نخستین تجربه برگزاری طرح در اردیبهشت ماه امسال محقق شد و بحث طرح مدرسه دانایی که از سن کودک و نوجوان تا بزرگسال را در بر می گیرد، برگزار گردید و سرفصل هایی هم برای کتابداران تهیه شد تا عمومیت داشته باشد و در دسترس کتابداران قرار بگیرد. کوشش کردیم در خاتمه هر دوره نقاط ضعف و قوت طرح را شناسایی کنیم تا نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را رفع کنیم.

به گفته، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران، در مجموع سه دوره برگزاری طرح مدرسه دانایی، 5670 نفر با 316 ساعت کلاس آموزشی در مجموعه 40 کارگاه مشارکت داشتند. البته متقاضیان ثبت نام اولیه طرح که از این طرح آگاه شدند، 10 هزار و 300 نفر بود.

وی با اشاره به تقسیم بندی کارگاه ها براساس رده سنی اعلام کرد: 12 کارگاه با 50 ساعت آموزشی ویژه بچه ها، 4 کارگاه با 28 ساعت آموزش ویژه نوجوانان، 18 ساعت کارگاه با 168 ساعت آموزش ویژه مخاطبان و 6 کارگاه با 70 ساعت آموزش برای کتابداران در نظر گرفته شده بود.

ناصری اشاره نمود: استقبال از کارگاه های آموزشی بیش از حد انتظار بود و در شرایطی که بچه ها و نوجوانان در منزل سرگرمی های متنوعی دارند، برگزاری این کارگاه های آموزشی و کلاس های آنلاین موجب شد تا بتوانند در این رویداد مشارکت داشته باشند و با مربیان خود تعامل داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران با بیان ویژگی های طرح مدرسه دانایی گفت: نخست در شرایط کرونا همکاران مجموعه تسلیم شرایط نشدند و سعی کردیم با تعریف مأموریت جدید، خلاقیت تازه ای در حوزه کتاب و کتاب خوانی ارائه کنیم. مورد بعد این است که در تعریف سرفصل های آموزشی سلیقه ای عمل نشد و با مشورتی که با معاونت برنامه ریزی انجام شد، سعی کردیم سرفصل های جدید و خلاقی را تهیه کنیم. همچنین کوشش کردیم در هر دوره نسبت به دوره قبل نواقص را رفع کنیم و در بحث تبلیغات نیز متناسب با ظرفیت های موجود پیش برویم.

وی در خاتمه گفت: هم اکنون مدرسه دانایی به این نقطه رسیده که بتوانیم اعلام کنیم که این طرح می تواند در مجموعه کتابخانه های عمومی سراسر کشور برگزار گردد و جذب اعضاء داشته باشد؛ کمااینکه در دوره های قبل نیز مراجعه نمایندگانی از بعضی از نقاط کشور در این رویداد حضور داشتند. کوشش کردیم در این تجربه پیروز عمل کنیم، قاعدتاً نقاط ضعفی وجود دارد اما از نقطه نظر دغدغه مندان استقبال می کنیم تا بتوانیم در ادامه جهت پیروز عمل کنیم.

در بخش دیگری از مراسم نیز بعضی از مربیان و مدرسان طرح مدرسه دانایی به بیان نقطه نظرات و تجربیات خود در برگزاری کارگاه های آموزشی پرداختند و در خاتمه، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از مربیان حاضر در جلسه با ارائه لوح تقدیری تجلیل کرد.

vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی

virapars.ir: مجله ویراپارس | مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 78898

به "اجرای طرح مدرسه دانایی، گسترش و تحقق عدالت فرهنگی بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اجرای طرح مدرسه دانایی، گسترش و تحقق عدالت فرهنگی بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید