ایران: آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا معین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد

به گزارش مهسان بلاگ، وزارت امور خارجه ایران در بیانیه ای در واکنش به توافق واشنگتن و طالبان گفت آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا معین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.

ایران: آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا معین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرنگاران، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه) در مورد امضای توافق بین آمریکا و طالبان بیانیه ای به شرح زیر صادر کرد.

جمهوری اسلامی ایران معتقد است توافق صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق گفتگوی بین الافغانی با مشارکت گروه های سیاسی آن کشور، از جمله طالبان و با در نظر دریافت ملاحظات کشورهای همسایه افغانستان به دست خواهد آمد.

جمهوری اسلامی ایران از هر تحولی که به صلح و ثبات در افغانستان کمک کند استقبال به عمل آورده و از تلاش هایی که در این راستا تحت رهبری و مالکیت افغان ها انجام پذیرد حمایت می کند.

جمهوری اسلامی ایران معتقد است حضور نیروهای خارجی در افغانستان غیرقانونی بوده و از دلایل اصلی جنگ و ناامنی در آن کشور است. خروج این نیروها لازمه دستیابی به صلح و امنیت در افغانستان است و هر اقدامی که زمینه خروج این نیروها را فراهم کند به صلح در آن کشور کمک خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران اقدامات آمریکا را، تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهایش در افغانستان می داند و با آنها مخالف است.

آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.

معتقدیم سازمان ملل متحد از ظرفیت های مناسبی برای تسهیل مذاکرات بین الافغانی و نیز نظارت و تضمین اجرای توافقات حاصله برخوردار است.

جمهوری اسلامی ایران ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت سرزمینی افغانستان آمادگی دارد در راستای راهبرد امنیت ملی خود، هر گونه کمکی را برای استقرار صلح، ثبات و امنیت در افغانستان ارائه کند. امیدواریم در افغانستان دولتی بر سر کار بیاید که با همسایگان خود روابط محبت آمیز و برادرانه داشته و بتواند تروریسم را ریشه کن کند.

به گزارش فارس، روز گذشته توافقی بعد از یک سال مذاکره بین آمریکا و طالبان توسط ملاعبدالغنی برادر معاون سیاسی طالبان و زلمی خلیلزاد نماینده آمریکا در امور افغانستان در دوحه قطر به امضاء رسید.

این توافقنامه دارای یک مقدمه و سه بخش است. بخش نخست آن به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پرداخته شده و بخش دوم آن، بر عدم استفاده از خاک افغانستان در برابر آمریکا و متحدانش تأکید کرده است.

همچنین بخش سوم این توافقنامه نیز درباره گام های بعدی بوده که قرار است پس از توافق برداشته شوند.(اینجا بخوانید)

اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان (+) نیز امروز یکشنبه در نشستی خبری در کابل با اشاره به توافق آمریکا و طالبان اضافه نمود: بحث ها بین آمریکا و طالبان محدود است، اما بین حکومت افغانستان و طالبان وسیع است.

گفتنی است آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز شنبه امضای توافق صلح بین آمریکا و طالبان را تحولی مهم در راستای دستیابی به راه چاره سیاسی پایدار توصیف کرد.(جزییات بیشتر)

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز پس از امضا شدن توافق مذکور گفت که دولت این کشور در تلاش است تا سرانجام، طولانی ترین جنگ آمریکا سرانجام یابد.(اینجا)

karnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی

kashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 37569

به "ایران: آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا معین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران: آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا معین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید