این استارتاپ می تواند اسمارت فون های شما را از راه دور و با امواج رادیویی 5G شارژ کند
به گزارش مهسان بلاگ، بیش از یک دهه است که عباراتی مانند برق بی سیم و شارژ بی سیم را می شنویم و حتی انواع گچت و دستگاه مبتنی بر آن ها در بازار دیدیم ولی هنوز این فناوری ها به جریان اصلی بازار تبدیل نشدند.

اکنون، استارتاپی از دل انستیتوی فناوری کالیفرنیا متولد شده که مدعی است می تواند به شکلی ارزان، جمع وجور و کارآمد این فناوری ها را تجاری سازی کند.
استارتاپ Guru یک سیستم شارژ بی سیم اختراع نموده است که با استفاده از امواج رادیویی فرکانس بالا که به امواج میلی متری (mmWave) شناخته می شوند؛ می تواند یک گوشی هوشمند را شارژ کند. نکته کلیدی این جا است که امواج میلی متری همان طیف های فرکانسی هستند که در شبکه های 5G مورد استفاده قرار گرفتند.
این استارتاپ که به تازگی سرمایه 15 میلیون دلاری دریافت نموده و گفته می گردد پشت صحنه ایده آن ها چند دانشمند ایرانی هستند؛ اولین شرکتی است که پیروز شده توسط طول موج های میلی متری و از راه دور، به طور همزمان چندین دستگاه را شارژ کند. در این فناوری از امواج میلی متری در فرکانس های 30 تا 300 گیگاهرتز بهره گرفته شده است.
قرار است استارتاپ Guru هفته آینده در نمایشگاه CES 2020 سه مدل اولیه ای از این شارژرهای بی سیم را نمایش دهد.
این سه مدل نمونه اولیه شامل یک مدل شارژر بی سیم رومیزی است که از فاصله کمی می تواند به طور بی سیم دستگاه های الکترونیکی را شارژ کند. دستگاه دوم در اندازه بزرگ و اتاق مانند برای شارژهای سریع تر و قوی تر است. مدل مفهومی سوم هم یک ربات محرک است که می تواند تجهیزات اسباب بازی، اینترنت اشیا و هوشمند اطراف خود را شارژ کند.
در مدل شارژر اتاقی استارتاپ گورو، هر دستگاهی که از فناوری شارژ بی سیم آن ها پشتیبانی کند؛ بدون احتیاج به پد شارژر یا هیچ سیم و اتصالی آغاز به شارژ شدن می نماید. در این حالت، فقط کافی است در محدوده اتاق شارژر قرار داشته باشند. در حقیقت، این شارژرها از کویل های القایی استفاده می نمایند که متفاوت از امواج رادیویی هستند.
آینده ای که دیگر هیچ کس نگران شارژ گوشی نیست
همان طور که می دانیم، بهترین شارژرهای بی سیم یا فناوری های برق بی سیم از پدهای شارژر بی سیم بهره برده یا باید در فاصله ای بسیار کم با شارژر باشید. ایده استارتاپ گورو، شارژ ساده و راحت دستگاه های مردم بدون احتیاج به کابل و پد و حضور در مکان فیزیکی خاصی است.
مدیر استارتاپ گورو به خبرنگاران گفته است آنچه کار آن ها را متفاوت می نماید؛ استفاده از فناوری بسیار پیشرفته ای است که امکان می دهد انرژی را به صورت کنترل شده و از راه دور به طور موثر و امنی ارسال نمایند.
در یک دهه اخیر، شرکت های فناوری زیادی به دنبال قدرت انتقال انرژی بی سیم بودند. چندین شرکت دستگاه های اولیه و نمونه ای خود را عرضه کردند و شرکت هایی مانند اپل دراین باره ثبت اختراع هایی دارند اما هرگز به یک راه کار و محصول جدی نرسیدیم.
آن چیزی که باعث می گردد استارتاپ گورو را جدی بگیریم؛ استفاده از امواچ میلی متری است. این امواج از دقت بالایی برخوردار بوده و امکان شناسایی دستگاه های دارای شارژ پایین و ارسال فرکانس هایی رادیویی برای شارژ آن را می دهند.
اولین بار است که استارتاپ Guru از این فناوری استفاده می نماید. فناوری که Smart RF Lensing نام دارد و توسط دانشمندی به نام علی حاجی امیری در موسسه CalTech دانشگاه پرینستون توسعه داده شده است. علی حاجی امیری و تیم اش روی فناوری ارسال کنترل شده امواج رادیویی فرکانس بالا کار کردند تا بتوانند حتی تعداد و جهت پرتوها را هم کنترل نمایند.
مدیرعامل استارتاپ گورو می گوید: ما آینده ای را می بینیم که دیگر هیچ فردی نگران شارژ دستگاه های خود نیست.
منبع
منبع: یک پزشکمجله دیتاپد: دیتاپد، با مجله فناوری و تخصصی رایانه از همه چیز سر در بیاورید.
تفطن: تفطن: مجله مطالب خواندنی سفر و گردشگری
مجله آراد: مجله آراد: گفتگوی آزاد و اخبار روز