برگزاری سالانه نمایشگاه مد و لباس کُردی در دستور کار

به گزارش مهسان بلاگ، شیما صادقی - سنندج- خبرنگار: لباس های محلی در هر منطقه جغرافیایی، بخشی از هویت مردم و بیانگر سیر تاریخی و تحولات اجتماعی آن منطقه است.

برگزاری سالانه نمایشگاه مد و لباس کُردی در دستور کار

لباس محلی همچنین یکی از نمادها و اِلمان های فرهنگی به حساب می آید که هر عنصرش یک معنا و مفهومی دارد. لباس کُردی در رنگ و طرح متنوع است، درنتیجه هر آیین و مراسم خاصی چه سور و سوگ و چه کار و مسافرت، لباس جداگانه ای دارد. نخستین نمایشگاه مد و لباس کُردی با کوشش بخش خصوصی و سمن ها و حمایت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید. با توجه به اینکه نخستین دوره جشنواره بود آسیب ها و مشکلاتی در برگزاری آن مشاهده شد. مشکلاتی که قرار است در دوره های بعدی رفع گردد چرا که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از کوشش و برنامه ریزی برای برگزاری سالانه این جشنواره در آینده خبر می دهد.

  • فضای محدود نمایشگاه

یکی از بازدیدکنندگان غرفه های جشنواره می گوید: برگزاری چنین نمایشگاهی می تواند فرهنگ غنی و تاحدودی فراموش شده مردم کُرد را برای جوانان و نسل امروزی بازسازی کند. مونا امیری ادامه می دهد: به راستی لباس های کُردی، امروزه با تغییرات ناخوشایندی در طراحی روبه رو شده و مدل های مختلف ماهیت آن را تضعیف نموده است. بنابراین این نوع جشنواره ها می توانند تاثیر بسزایی در بازگشت به حفظ و اصالت لباس کُردی داشته باشند.

این بازدیدکننده می افزاید: مدت برگزاری نمایشگاه کوتاه و علاوه بر آن تعداد غرفه ها بسیار محدود بود. وی تصریح می نماید: با وجود این که در بنرهای جشنواره عنوان مناطق کردنشین درج شده بود، این تعداد غرفه برای استان های کردستان، کرمانشاه، ایلام و آذربایجان غربی بسیار کم و فضای داخلی نمایشگاه محدود بود. من انتظار نمایشگاه بزرگ تری را داشتم و امیدوارم این ضعف ها در دوره های بعدی حل گردد.

  • اطلاع رسانی نامناسب

یکی از غرفه داران حاضر در نمایشگاه می گوید: در سال های اخیر و با ورود مدهای مختلف شکل ظاهری لباس کُردی تغییر نموده و نمی توان آن را لباس اصیل کُردی تلقی کرد، لذا این نمایشگاه می تواند اصالت لباس کُردی را برای بازدیدکنندگان نمایان سازد. کژال باتمانی اظهار می نماید: با وجود این که چند استان کردنشین مختلف داریم، اما هر یک فرهنگ خاص خود را دارند، بنابراین این نمایشگاه می تواند در آشنایی با فرهنگ های مختلف مناطق کردنشین با یکدیگر تاثیر داشته باشد. وی می افزاید: زمانی که از برگزاری چنین نمایشگاهی با خبر شدم، خیلی وقت نمانده بود. حتی چندین نفر از همکاران خیاط و طراح به دلیل اطلاع رسانی نامناسب از حضور در جشنواره بازماندند.

  • لباس هویت فرهنگی هر قوم و ملتی است

یک طراح و کارشناس لباس می گوید: لباس یکی از هویت های فرهنگی هر قوم و ملتی است و باید اصالت آن حفظ گردد. آرزو کریمی می افزاید: لباس کُردی تحت تاثیر مدها و طرح های جدید نهاده شده و جوانان امروزی اصالت آن را فراموش نموده اند، بنابراین وجود چنین نمایشگاهی علاوه بر آشنایی و ایجاد همدلی بین فرهنگ های مختلف مناطق کردنشین به آشنایی جوانان امروزی با فرهنگ کُرد یاری نموده و علاوه بر آن راهی برای بازگشت اصالت فراموش شده است.

وی بیان می نماید: کشف استعدادها و خلاقیت نو در طراحی لباس، زمینه سازی برای کارآفرینی و راهنمایی طراحان برای احداث کارگاه های فراوری پوشاک و ایجاد بستر مناسب به منظور به نمایش گذاشتن الگوها و طرح ها در مکان های عمومی از دیگر مزیت های برگزاری این نمایشگاه است. این کارشناس تصریح می نماید: این نمایشگاه با وجود غرفه لباس و زیورآلات مناطق کردستان، غرفه صنایع دستی، غرفه دستگاه های بافت پارچه های مخصوص تهیه لباس کُردی و غرفه کارگاه کلاش بافی، تنها دربرگیرنده لباس نبود و تنوع و زیبایی فرهنگ کُردی را به نمایش گذاشت.

  • نمایشگاهی به همت بانوان

دبیر اجرایی این جشنواره می گوید: این نمایشگاه برای اولین بار با همت اداره ارشاد اسلامی استان کردستان و فرمانداری سنندج برگزار گردید. شیدا مردوخی می افزاید: این نمایشگاه متشکل از 28 غرفه از استان های مناطق کُردنشین و در یک مکان میراثی و کهن با تاریخ و پیشینه چند صد ساله برگزار گردیده بود. دبیر اجرایی این جشنواره با اشاره به غرفه های متشکل در نمایشگاه می گوید: غرفه های طراحی لباس، دوخت و تزیینات لباس سنتی با همت 25 بانو تشکیل شد و علاوه بر آن بخش های مرتبط با لباس کُردی مانند کلاش بافی به صورت کارگاه های عملی و آموزشی در 3 روز برگزار و در خاتمه به شرکت کنندگان گواهی شرکت در کارگاه اهدا شد. مردوخی درباره نمایشگاه عکس برپا شده در این جشنواره می افزاید: علاوه بر غرفه های عنوان شده نمایشگاه عکس متشکل از آثار 22 عکاس نیز برگزار گردید.

  • برگزاری سالانه نمایشگاه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به اهداف نخستین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی اظهار می نماید: این جشنواره حامل چند پیغام بوده که مهم ترین آن آشنایی مردم مناطق مختلف کردنشین با فرهنگ یکدیگر است. جلال قلعه شاخانی می افزاید: یکی از اهداف نمایشگاه ارتباط مستقیم و بدون واسطه طراحان و فراوریکنندگان با مصرف کنندگان است. این نمایشگاه مانند حلقه های یک زنجیر طراح و مردم را به هم متصل می نماید و این در نوع خود بسیار ارزشمند است.

وی با اشاره به دیگر اهداف این جشنواره تصریح می نماید: در کنار این جشنواره پژوهش های کامل و جامع مرتبط با تاریخچه پوشش کُردی اجرا شده است. قلعه شاخانی در مورد نحوه انتخاب خیاطان و طراحان حاضر در نمایشگاه اذعان می نماید: به دلیل محدودیت فضا تنها افرادی که طرح های ابتکاری را با حفظ اصالت لباس کُردی که دارای جذابیت و زیبایی عامه پسند را ارائه دادند در نمایشگاه حضور داشتند، ضمن این که به وسیله فراخوان های عمومی اطلاعات این جشنواره در اختیار علاقه مندان نهاده شد. وی بیان می نماید: این اولین جشنواره و نمایشگاه مد و لباس کُردی بود و برای رسیدن به یک اتفاق فرهنگی باید تداوم و استمرار داشته باشد.

قلعه شاخانی اظهار می نماید: به دلیل این که جشنواره اولین دوره اش برگزار گردید، فعلا بانک اطلاعات کاملی از طراحان لباس در دسترس نیست و امیدواریم در دوره های بعد و با تکمیل آن شاهد برگزاری بهتر و جامع تری باشیم. وی می گوید: قصد داریم این جشنواره را به صورت سالانه برگزار کنیم و البته خارج از جشنواره به وسیله یکی از واحدهای خود که زیر نظر بنیاد بین المللی مد و لباس فعالیت دارد، برنامه های مستمری برگزار گردد و در این باره نیز به وسیله دبیرخانه جشنواره پذیرای پیشنهادات طراحان و علاقه مندان هستیم. به قول معروف به خاتمه آمد دفتر اولین دوره جشنواره مد و لباس کُردی، اما حکایت طراحان، دوزندگان و خالقان لباس کُردی همچنان برای دوره های بعدی باقی است.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 13780

به "برگزاری سالانه نمایشگاه مد و لباس کُردی در دستور کار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگزاری سالانه نمایشگاه مد و لباس کُردی در دستور کار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید