(بشنوید) انتشار صدای بزرگترین قمر منظومه شمسی

به گزارش مهسان بلاگ، جونو Juno نام فضاپیمای روباتیکِ بدونِ سرنشینِ ناسا است که در چهارم ژوئیهٔ 2016 در مدار قطبی سیاره مشتری نهاده شد. این فضاپیما اخیراً پیروز شد به هنگام گذر قمر گانیمد Ganymede، بزرگترین ماه سیاره مشتری و منظومه شمسی، تصاویر و امواج رادیویی از آن به ثبت برساند که ناسا برای اولین بار صوت این امواج را به صورت عمومی منتشر نموده است.

(بشنوید) انتشار صدای بزرگترین قمر منظومه شمسی

به گزارش خبرنگاران، این آهنگ صوتی 50 ثانیه ای از داده های جمع آوری شده به وسیله ابزار امواج جونو در 7 ژوئن 2021 فراوری شده است. ناسا این امواج رادیویی الکتریکی و مغناطیسی را برای ایجاد یک فایل شنیداری، ویرایش نموده است تا صدا برای افراد قابل درک باشد. در زمان نزدیک ترین نزدیک به گانیمد، جونو 1038 کیلومتر از سطح این ماه دور بود و با سرعت نسبی 67000 کیلومتر در ساعت حرکت می کرد.

فضاپیمای جونو

اگرچه تمرکز فعلی دانشمندان ستاره شناس بر روی ماه و مریخ است، اما ضروری است بدانید که در حال حاضر یک کاوشگر در مدار مشتری وجود دارد. هدف این کاوشگر که جونو نام دارد، درک منشا و تکامل بزرگترین سیاره منظومه شمسی است. پس از عبور قمر گانیمد از کنار جونو در اوایل امسال، این فضاپیما پیروز شد بعضی از تصاویر و صدا های نادر از این سیاره و بزرگترین قمر آن را ثبت کند. عکس های سطح غول گازی (مشتری) باورنکردنی است، اما جذابیت واقعی برای علاقه مندان به فضا، صدای گانیمد است که به وسیله این فضاپیما به ثبت رسید.

تصویری از سطح مشتری گرفته شده به وسیله فضاپیمای جونو

در این فایل صوتی، ما با یک پرش ناگهانی صدا در حوالی ثانیه 30 روبرو می شویم که علاوه بر هیجان، توجه بسیاری از کارشناسان را به خود جلب نموده است که این تغییر ناگهانی به چه علتی اتفاق افتاده است. اسکات بولتون، محقق اصلی جونو از موسسه تحقیقاتی جنوب غربی در سن آنتونیو، گفت: این موسیقی متن آنقدر وحشی است که به شما این حس را بدهد که انگار در حال سوار شدن به فضاپیما از روی گانیمد هستید.

اگر با دقت گوش کنید، می توانید تغییر ناگهانی به فرکانس های بالاتر را در حوالی نقطه میانی ضبط بشنوید، که نشان دهنده ورود فضاپیما به منطقه ای متفاوت در مغناطیس کره گانیمد است. محقق دیگری، ویلیام کورث، گفت که تغییر ناگهانی فرکانس صدا می تواند به علت عبور از کنار شب به سمت روز گانیمد باشد.

به گزارش خبرنگاران،هفته گذشته، گزارشی درباره ماموریت جونو ناسا به مشتری در نشست پاییزی اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در نیواورلئان برگزار گردید. در طول این جلسه، جک کانرنی از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرین بلت مریلند، دقیق ترین نقشه ای را که تا به امروز از میدان مغناطیسی مشتری به دست آمده است، نشان داد. این نقشه با استفاده از داده های جمع آوری شده از 32 مدار به وسیله جونو گردآوری شد.

این نقشه بینش جدیدی از نقطه آبی بزرگ که در خط استوای مشتری دیده می گردد، ارائه می دهد. در واقع، این نقشه نشان می دهد که باد های ناحیه ای مشتری در حال جدا کردن این نقطه آبی بزرگ هستند و این می تواند به این معنی باشد که باد های ناحیه ای که روی سطح این سیاره دیده می شوند، می توانند به اعماق داخل سیاره رسیده باشند.

تیم جونو بعلاوه آخرین تصویر از حلقه غبار ضعیف مشتری را منتشر کرد. این تصویر با استفاده از دوربین ناوبری Stellar Reference Unit Juno گرفته شده است. این تصویر بازوی صورت فلکی پرسئوس را نیز به تصویر کشیده است. هایدی بکر، محقق ارشد جونو در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در پاسادنا، گفت: نشگفتی آور است که می توانیم از یک فضاپیما در فاصله نیم میلیارد مایلی به این صورت های فلکی آشنا خیره شویم. همه چیز تقریباً شبیه زمانی است که ما از حیاط خلوت خود در اینجا روی زمین به آن ها نگاه می کردیم. این یک یادآوری شگفت انگیز است از اینکه چقدر کوچک هستیم و چقدر چیز هایی برای کشف به جای مانده است.

در ادامه شما را به شنیدن صدای امواج منتشر شده از قمر گانیمد مشتری دعوت می کنیم که به وسیله ناسا منتشر شده است.

منبع: gadgets

ترجمه: مصطفی جرفی-خبرنگاران

تورهای دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: فرارو
انتشار: 28 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 104486

به "(بشنوید) انتشار صدای بزرگترین قمر منظومه شمسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "(بشنوید) انتشار صدای بزرگترین قمر منظومه شمسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید