بهبود کارایی تشخیص بیماری با فناوری اینترنت اشیا

به گزارش مهسان بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمد مشایخ فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح بهبود کارایی روش های حفظ حریم خصوصی در کاربردهای مراقب سلامت مبتنی بر اینترنت اشیاء گفت:با توجه به کمبود منابع و مقالات داخلی در این حوزه، تصمیم به مطالعه و تحقیق به منظور ساماندهی و یکپارچه کردن اطلاعات بیماران گرفتیم.

بهبود کارایی تشخیص بیماری با فناوری اینترنت اشیا

وی با بیان اینکه در این طرح یک راه چاره برای استفاده امن از یک سیستم یکپارچه پزشکی با حفظ حریم خصوصی ارائه شده است، گفت: در این طرح کاربران فارغ از اینکه در چه منطقه جغرافیایی حضور دارند و تحت پوشش چه بیمه درمانی هستند، می توانند از خدمات ارائه شده توسط این مرکز یکپارچه استقاده نمایند.

مجری طرح اضافه نمود: همچنین با ارائه یک پروتکل جدید به نام توافق کلید (که مسئول برقراری ارتباط امن بین کاربر و مرکز ابری ارائه دهنده خدمات پزشکی است) سربار محاسباتی حاصل نسبت به طرح های مشابه موجود کاهش یافت.

وی با اشاره به روش کار خود در این پروژه گفت: در طرح ارائه شده در این تحقیق یک مرکز واحد در کل کشور در نظر گرفته شده است که مسئولیت کل سامانه را برعهده دارد. وظیفه این مرکز مدیریت واحدهای درمانی در اقصی نقاط کشور است.

مشایخ ادامه داد: مراکز درمانی در سرتاسر کشور می توانند با مراجعه به این مرکز مجوز ارتباط با این مرکز را برای بیماران خود دریافت نمایند. بعد از این مرحله هر بیماری که به مراکز درمانی محله خود مراجعه کند می تواند مجوز ارتباط با مرکز درمانی اصلی را دریافت نموده و از خدمات این مرکز با حفظ حریم خصوصی و به صورت امن بهره ببرد.

مشایخ ادامه داد: یکی از خدماتی که این مرکز می تواند به کابران ارائه دهد، استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات سلامت دریافتی از کاربران است. در این طرح مبنا بر این است که با استفاده از ابزارهای هوشمندی (مانند ساعت های هوشمند و انواع سنسورهایی که در اینترنت اشیا مرسوم هستند) که به کاربران وصل شده است، اطلاعات حیاتی کاربر به صورت امن به این مرکز درمانی ارسال می شوند و در صورتی که سامانه هوش مصنوعی ای که در این مرکز قرار گرفته است، با توجه به علائم کاربر یک بیماری را برای شخص تشخیص دهد، برای کاربر یک هشدار ارسال خواهد شد و از وی خواسته می گردد که به مراکز درمانی مراجعه کند.

محقق این طرح خاطر نشان کرد: در کاربردهای این چنینی یکی از مهمترین مسایلی که وجود دارد انتقال امن اطلاعات از کاربر به مرکز درمانی است. یعنی نباید شخص دیگری غیر از فرستنده و گیرنده به اطاعات ارسالی کاربر دسترسی داشته باشد تا کاربر اطمینان حاصل کند که اطلاعات وی افشا نخواهد شد. برای دستیابی به این هدف در پژوهش صورت گرفته یک پروتکل امنیتی ارائه شده است.

وی با بیان اینکه از جمله پیچیدگی هایی که در کار وجود داشت و باید به آن رسیدگی می شد، یکپارچه کردن تمامی مراکزی بود که به صورت مجزا از یکدیگر کار می کردند، گفت: همچنین ارائه راه چارهی که در آن کاربران بتوانند مستقل از موقعیت جغرافیایی خود در کشور از این سامانه استفاده نمایند، یکی دیگر از پیچیدگی های مربوط به طرح ارائه شده بود.

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: از روش ارائه شده می توان در بخش سلامت کشور استفاده کرد تا بتوان علاوه بر یکپارچه کردن پفراینده های سلامت الکترونیک، از قابلیت های هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام بیماری ها استفاده کرد.

وی گفت: برای ادامه کار می توان این پروژه را در مقیاس کوچک و در سطح چندین مرکز درمانی با تعداد محدودی کاربر عملیاتی کرد تا معین گردد استفاده از این سامانه تا چه حدی در تشخیص زودهنگام بیماری ها می تواند به افراد یاری کند. به عنوان مثال می توان از این روش برای تشخیص علایم بیماری کرونا بدون مراجعه به پزشک استفاده کرد.

مشایخ با اشاره به مزیت های پروژه گفت: یکپارچه سازی مراکز درمانی برای بهره گیری از یک سیستم واحد هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری ها، حفظ حریم خصوصی کاربران در حین استفاده از سیستم تشخیص بیماری، ارائه پروتکل توافق کلید با سربار محاسباتی کمتر نسبت به طرح های موجود، استفاده از محاسبات ابری و کم کردن سربار محاسباتی در سمت مراکز درمانی از مزایای این پروژه به شما. می فرایند.

وی با بیان اینکه تا به امروز در کشور چنین طرحی پیاده نشده گفت: اما در طرح های خارجی، هیچ کدام سناریوی مطرح شده در این تحقیق را مد نظر قرار نداده اند و هرکدام به شکلی دیگر سناریویی برای کاربرد خود مطرح نموده اند. اما یکی از طرح هایی که از نظر بعضی از کارنمودها با طرح مورد نظر مشابه است، طرح مربوط به آنالیز سلامت افراد توسط ساعت های هوشمند شرکت اپل است که با آنالیز علایم کاربر، به کاربر توصیه می نماید که برای آنالیز بیشتر به مراکز درمانی مراجعه نمایند.

وی تاکید نمود: به دلیل استفاده از محاسبات ابری قدرت بیشتری در پردازش اطلاعات دریافتی از کاربر وجود دارد و با دقت بیشتری می توان داده های دریافتی را پردازش کرد.

وی اضافه نمود: از این تحقیق می توان برای تشخیص زودهنگام بیماری ها به صورت امن با حفظ حریم خصوصی کاربران استفاده کرد.

به گزارش خبرنگاران، دکتر مسعود صبائی و دکتر سلمان نیک صفت از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و اساتید راهنمای این پروژه بودند.

مجله کامپیوتر: از کامپیوتر و IT کلی مقاله و ترفند جالب اینجا داریم

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

پریها: مجله خبری، موفقیت، تفریحی، فناوری و گردشگری

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 9 شهریور 1400 بروزرسانی: 9 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 67969

به "بهبود کارایی تشخیص بیماری با فناوری اینترنت اشیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهبود کارایی تشخیص بیماری با فناوری اینترنت اشیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید