تحول در خدمات درمانی با فناوری های هوشمند

به گزارش مهسان بلاگ، مراقبت های بهداشتی جهانی با چالش هایی از جمله عدم دسترسی به خدمات اولیه و کمبود کارکنان روبرو است و تحول دیجیتالی مراقبت های بهداشتی مانند استفاده از فناوری 5G (فایو جی) از راه دور، هوش مصنوعی و پوشیدنی ها می تواند به جبران این مسائل یاری کند و شرکت های فناوری با راه چاره هایی برای بهبود عملکرد و نتایج مراقبت های بهداشتی جامعه عادلانه تر ایجاد خواهد نمود.

تحول در خدمات درمانی با فناوری های هوشمند

به نقل از ویفروم، تحول دیجیتالی هر صنعتی از جمله مراقبت های بهداشتی را تغییر می دهد؛ از عدم دسترسی به خدمات اولیه مراقبت های بهداشتی در بسیاری از نقاط دنیا تا کمبود نیروی انسانی عمومی که انتظار می رود تا سال 2030 به 18 میلیون نفر برسد، شکاف های زیادی وجود دارد که فناوری هایی مانند 5G، فناوری ابری و هوش مصنوعی در حال جبران آن هستند.

با این حال ابتدا باید برای استفاده موثر از این فناوری ها چالش هایی را که بخش مراقبت های بهداشتی از جمله بیماران، متخصصان مراقبت های بهداشتی و مدیریت تجربه می نمایند را به طور کامل درک کرد.

راه دور و نه دور از دسترس

راه دور به معنی دور از دسترس نیست. با توجه به اینکه بسیاری از دیدار های حضوری در زمان شیوع بیماری همه گیر متوقف شد، ارائه دهندگان خدمات درمانی را مجبور به ارائه راهکارهای تازه برای تعامل با بیماران غیراورژانسی کرد. پزشکان از راه دور بیماران را ویزیت می کردند و با همکاران و متخصصان در نقاط بسیار دور در ارتباط بودند.

نتایج آنالیز ها نشان داد افراد از خدمات مراقبت های بهداشتی از راه دور استقبال می نمایند، به طوری که در حال حاضر 54 درصد از بیماران مبتلا به بیماری های مزمن، مراقبت های بهداشتی از راه دور را پذیرفته اند. بعلاوه 30 درصد از حضور افراد در مکان های بیمارستانی غیرضروری است و رویکرد آنلاین برای بیماران به معنی دسترسی بهتر و ایمن تر، عدم اتلاف وقت و هزینه و بعلاوه صرف زمان کمتر است. از این طریق افراد در نقاط محروم نیز می توانند به راحتی به پزشک دسترسی داشته باشند.

راهکار هایی برای خدمات اورژانسی

مداخله پزشکی در این زمان بر مرگ و زندگی افراد تاثیر دارد، یک کانال اورژانسی از راه دور مجهز به 5G که به مرکز فرماندهی متصل گردد، به پزشکان مجهز به عینک VR همان تصویری را می دهد که گویی در واقع داخل آمبولانس بوده اند. پزشکان اطلاعات مربوط به علائم حیاتی بیمار ازجمله نوار قلب، تصویر سونوگرافی، فشارخون، ضربان قلب، اشباع اکسیژن و دما را در زمان واقعی روی یک صفحه بزرگ در مرکز فرمان دریافت می نمایند.

تاریخچه پزشکی بیمار به سرعت تعیین می گردد و پزشکان می توانند امدادگران را در آمبولانس هدایت نمایند و بیماران بلافاصله پس از ورود با تعیین شدن تعیینات و شرایط خود در بیمارستان بستری شوند. البته این چیزی برای آینده نیست زیرا بسیاری از بیمارستان های چین از این راه حل استفاده می نمایند.

سرعت و دقت با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی در کنار فناوری های از راه دور و 5G به عنوان یک فناوری کلیدی مراقبت های بهداشتی مطرح می گردد. هوش مصنوعی می تواند کمبود متخصصان را جبران کند مانند متخصصان سونوگرافی که تنها می توانند 40 مورد را در روز تشخیص دهند و با هوش مصنوعی این فرایند پنج تا 10 برابر سرعت پیدا خواهد نمود.

مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه با پوشیدنی ها

دستگاه های پوشیدنی هوشمند می توانند سیگنال های کاربران را در زمان واقعی جمع آوری، ریتم غیرطبیعی قلب را با هوش مصنوعی شناسایی و نتایج را بارگذاری نمایند تا کارکنان مراقبت های بهداشتی بتوانند اقدامات مناسب را انجام دهند. در حال حاضر دستگاه های پوشیدنی هوشمند می تواند اکسیژن خون را کنترل نموده و الکتروکاردیوگرافی(فرآیند فراوری نوار قلب) انجام دهد و محققان امیدوارند تا انتها سال یک ساعت مچی برای کنترل فشارخون ارائه نمایند.

مدیریت هوشمند بیمارستان

برای به حداکثر رساندن اثربخشی فناوری ها برای توانمندسازی پزشکان و بهبود تجربه بیمار مدیریت بیمارستان نیز باید هوشمند باشد.

بسترهای دیجیتالی می تواند به مدیریت بصری و عملی عملیات و منابع در بیمارستان ها از زمان جابه جایی بیمار، بارگذاری پزشک تا اشغال تخت و استفاده از تجهیزات پزشکی یاری نمایند. این موضوع به نوبه خود می تواند مدیریت بیمارستان را قادر به برنامه ریزی و بهبود استفاده از منابع و تصمیم گیری بر اساس مجموعه داده های کامل کند که بر عملکرد و نتایج کلی مراقبت های بهداشتی تاثیر می گذارد.

با کمبود مزمن پرسنل پزشکی و در شرایطی که نیمی از جمعیت دنیا هنوز به خدمات اولیه مراقبت های بهداشتی دسترسی ندارند، اگر بخواهیم به عنوان یک جامعه عادلانه(جایی که همه افراد بتوانند ظرفیت های خود را داشته باشند) پیش برویم، باید راهکارهایی ارائه گردد و شرکت های فناوری در زمینه مراقبت های بهداشتی می توانند این تفاوت واقعی را ایجاد نمایند.،ایسنا

sahandblog.ir: سهندبلاگ: سیستم مدیریت محتوای سهند

salmandiar.ir: دیار سلمان | مجله گردشگری و مسافرتی دیار سلمان

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 99392

به "تحول در خدمات درمانی با فناوری های هوشمند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحول در خدمات درمانی با فناوری های هوشمند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید