جدیدترین اخبار تولید واکسن کرونا در دنیا ، زور کدام کشور به ویروس منحوس می چربد؟

به گزارش مهسان بلاگ، با شیوع ویروس کووید-19 در دنیا، محققان کشور های مختلف کار بر روی طراحی و ساخت واکسن کرونا را آغاز کردند و درحال حاضر برای عرضه آن در بازار دنیای زمان هایی را پیش بینی می کنند.

جدیدترین اخبار تولید واکسن کرونا در دنیا ، زور کدام کشور به ویروس منحوس می چربد؟

به گزارش خبرنگار فناوری خبرنگاران، جهان در حال توسعه بیش از 150 واکسن کرونا بوده و امید ها برای استفاده از یک مورد آن ها در بازار های جهانی زیاد است. در این میان، سازمان بهداشت جهانی تلاش می کند تا نتایج توسعه واکسن ها را با هم هماهنگ گرده و تا انتها سال 2021 دو میلیارد دوز از واکسن نهایی را به بازار عرضه کند.

برای اینکه واکسنی به مرحله تولید برسد چندین فاز ایمنی و بهداشتی باید رعایت شود. این موضوع مسلتزم وقت و زمان کافی است و به سال ها زمان برای تحقیق و آزمایش نیاز دارد. اما در شرایط کنونی دانشمندان در حال رقابت برای تولید واکسن ویروس کرونا تا سال آینده هستند.

این آزمایش ها از ماه ژانویه و با رمزگشایی ژن سارس-کووید-2 (SARS-CoV-2) شروع شد و اولین آزمایش ایمنی واکسن در ماه مارس کلید خورد. برخی از آزمایش ها با شکست روبرو شدند و برخی دیگر بدون نتیجه مشخص به انتها رسیدند.

تا به امروز 37 واکسن در مرحله آزمایش بالینی بر روی انسان و حداقل 91 واکسن در مرحله آزمایش بالینی بر حیوانات هستند. اگرچه بیان اینکه کدامیک از نامزد های واکسن این ویروس در نهایت پیروز می شوند بسیار زود است، اما کشور های زیادی در آمریکا، اروپا و آسیا برای رسیدن به آن تلاش می کنند.

واکسن کرونا تا انتها اکتبر در آمریکا

ایالات متحده آمریکا از جمله کشورهاییست که سرمایه گذاری های بسیاری در زمینه تولید واکسن کرونا انجام داده است. بسیاری از شرکت های دارویی آمریکا مانند Pfizer و مادرنا در مراحل آزمایش انسانی واکسن های خود هستند. مقامات بهداشت جمعی ایالت متحده و شرکت Pfizer به تازگی گفتند که واکسن این ویروس می تواند تا اواخر ماه اکتبر و اوایل نوامبر آماده توزیع شود.

شرکت آمریکایی Pfizer در همکاری با شرکت آلمانی BioNTech در ژوئیه سال جاری مرحله دوم و سوم آزمایش های خود را با بیش از 30000 داوطلب از آمریکا، برزیل، آرژانتین و آلمان شروع کرد. مدیر اجرایی این شرکت اظهار کرده است که واکسن کرونا تا انتها اکتبر سال 2020 توزیع شده و انتظار می رود این شرکت بیش از 1.3 میلیارد دور از آن را تا انتها سال 2021 تولید کند.

نتایج جدید واکسن روسی منتشر شد

روسیه اولین کشوری بود که از ساخت واکسن کرونا خبر داد. موسسه تحقیقاتی گامالیا و وزارت بهداشت روسیه آزمایش های بالینی واکسن خود را از ماه ژوئن شروع کرده و پس از کمتر از دو ماه آزمایش انسانی، تولید واکسن کووید-19 را در ماه اوت گفتند. این موضوع باعث شد که بسیاری از کارشناسان و متخصصان سلامت، ایمنی این واکسن را زیر سوال ببرند. این آزمایش در ابتدا برای 2000 داوطلب برنامه ریزی شده بود که در نهایت این تعداد به 40000 نفر رسید. بعد از آن دولت روسیه گفت که ثبت این واکسن مشروط بر تایید فاز سوم خواهد بود.

سه هفته بعد از آخرین اطلاعیه دولت روسیه در 11 اوت، روز جمعه 14 شهریور (4 سپتامبر) نتایج آزمایش های فاز اول و دوم این واکسن منتشر شد. بررسی این نتایج نشان می دهد که این واکسن میزان کمی آنتی بادی در برابر ویروس تولید کرده و عوارض جانبی خفیفی ایجاد می کند. همچنین برخلاف ادعای دانشمندان روسی اساس این واکسن جدید نیست. برخی از واکسن های کووید-19 مانند واکسن دانشگاه آکسفورد، واکسن شرکت چینی CanSino و واکسن موسسه آمریکایی جانسون و جانسون نیز همانند واکسن روسیه از آدنوویروس ها ساخته شده اند.

واکسن چین در پاکستان آزمایش می شود

چین که مبدا شروع ویروس کرونا بود در کنار رقبای اروپایی و آمریکایی خود به دنبال واکسن ویروس کروناست. چندین شرکت چینی در تلاش اند که واکسنی ایمن و موثر تولید کنند. شرکت بیولوژیکی CanSino واکسنی را بر پایه آدنوویروس به نام Ad5 با همکاری موسسه زیست شناسی آکادمی نظامی این کشور تولید کرده است. این موسسه در 25 ژوئن واکسن خود را وارد فاز دوم آزمایش کرد که آزمایش آن تنها بر روی افراد ارتش صورت گرفت. فاز سوم آزمایش این شرکت در ماه اوت در عربستان صعودی ادامه یافت و در اواخر همین ماه نیز آزمایش آن در پاکستان شروع شد.

موسسه بیولوژیکی ووهان نیز واکسنی با ویروس غیرفعال شده تولید کرده که شرکت دولتی سینوفارم آن را در آزمایش های بالینی قرار داده است. آزمایش فاز اول و دوم این واکسن در افراد داوطلب آنتی بادی تولید کرد، اما برخی از آن ها عوارضی جانبی مانند تب نشان دادند. این شرکت فاز سوم آزمایش خود را در امارات، پرو و مراکش شروع کرده است. رئیس شرکت سینوفارم گفت که این واکسن بطور بالقوه می تواند تا انتها سال 2020 برای استفاده عمومی آماده شود.

سینوواک و مدیکال بیولوژی شرکت های دیگر چینی هستند که برای ساخت واکسن کرونا تلاش می کنند و به ترتیب در فاز سوم و دوم آزمایش قرار دارند.

سوئد و انگلیس با همکاری آمریکا واکسن تولید می کنند

شرکت انگلیسی- سوئدی AstraZeneca با همکاری دانشگاه آکسفورد واکسنی بر پایه آدنوویروس توسعه داده است. این واکسن که در فاز سوم آزمایش قرار گرفته است محافظت قابل قبولی در میمون ها نشان داده است. این واکسن در فاز اول و دوم هیچگونه عارضه سختی نشان نداده است. بعد از ثبت ایمن بودن فاز اول و دوم این واکسن در ماه می، آمریکا حدود 1.2 میلیارد دلار در این شرکت سرمایه گذاری کرد. فاز سوم این آزمایش در انگلیس، هند، برزیل، آمریکا و آفریقای جنوبی شروع شده است و پیش بینی می شود این واکسن تا ماه اکتبر آماده توزیع باشد.

فرانسه و واکسن کرونا

شرکت داروسازی فرانسوی سانوفی با همکاری GSK واکسنی بر پایه پروتئین های ویروسی تولید کرده است. آن ها پروتئین ها را با ویروس های مهندسی شده که دورن سلول های حشرات رشد می کنند، تولید کردند. GSK این پروتئین ها را با مکمل هایی که سیستم ایمنی را تحریک می کند کامل کرده است. این واکسن بر اساس طرحی است که سانوفی برای تولید واکسن Flublok آنفولانزا استفاده کرده بود.

این دو شرکت آزمایش بالینی فاز اول خود را در سپتامبر شروع کرده و قصد دارند فاز سوم آن را در دستامبر شروع کنند. این شرکت پیش از شروع آزمایش های بالینی خود چندین معامله با دولت انگلیس و آمریکا انجام داده و برای یک همکاری بین المللی بمنظور تحویل واکسن بطور عادلانه در سراسر جهان اعلام آمادگی کرده است. این شرکت در ماه سپتامبر با بیان اینکه اگر آزمایش های آن ها نتایج مثبتی داشته باشد گفت که قصد دارد درسال 2021 حداکثر یک میلیارد دوز از واکسن را تهیه کنند.

همنچنین شرکت سانوفی با همکاری Translate Bio واکسنی بر پایه آر ان ای پیام رسان (mRNA) نیز ساخته است. این شرکت در ماه ژوئن گفت که قصد دارد فاز اول این آزمایش را از پاییز شروع کند.

واکسن هندی وارد فاز دوم آزمایش بالینی شد

شرکت هندی Zydus Cadila در ماه ژوئیه آزمایش واکسن کرونا را با استفاده از دی ان ای (DNA) شروع کرد. این شرکت بعد از شرکت هندی Bharat Biotech دومین شرکتی است که ساخت واکسن کرونا رو شروع کرده است. نتایج فاز دوم این آزمایش در ماه اوت منتشر شد.

تایوان همچنان در مرحله اول

تایوان از کشورهاییست که ساخت واکسن را از ماه اوت شروع کرده است. شرکت Adimmune در این کشور وظیفه تولید واکسن را برعهده گرفته و فاز اول آن را از 20 اوت شروع شده است. شرکت Medigen در تایوان نیز با همکاری شرکت آمریکایی Dynavax واکسنی با ترکیب کردن پروتئین ها ساخته که مرحله اول این آزمایش از اول سپتامبر شروع شده است.

واکسن کرونای قزاقستانی

قزاقستان در آسیای میانه تحقیقات خود بر واکسن کرونا ساخته شده از ویروس غیرفعال را از تابستان شروع کرده است. موسسه تحقیقاتی ایمنی زیست شناسی فاز اول واکسن خود را در 28 اوت به ثبت رساند.

و اما ایران...

در میان کشور های جهان، ایران نیز از ابتدای شیوع ویروس کرونا در مجموعه های مختلف تحقیقات خود را برای ساخت واکسن کرونا شروع کرده است. چندین مجموعه فاز آزمایشگاهی را با پیروزیت طی کرده و تعدادی نیز به فاز مطالعه حیوانی رسیده و در مراحل آخر آن قرار دارند. وزیر بهداشت در اواخر مرداد ماه با اشاره به اینکه هم پا با دیگر کشور های جهان در شرکت های دانش بنیان، انستیتو پاستور ایران و انستیتو پاستور رازی کار های ساخت واکسن شروع شده اضافه کرد که واکسن های داخلی مراحل مدل حیوانی را با پیروزیت گذرانده و وارد کارآزمایی بالینی شده اند.

asemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی

asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 60877

به "جدیدترین اخبار تولید واکسن کرونا در دنیا ، زور کدام کشور به ویروس منحوس می چربد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جدیدترین اخبار تولید واکسن کرونا در دنیا ، زور کدام کشور به ویروس منحوس می چربد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید