حال و هوای بازار اصفهان در آستانه عید

به گزارش مهسان بلاگ، اقتصاد کشور سال جاری شرایط ویژه ای را تجربه کرد، اما با این وجود در آستانه نوروز 98، هیاهوی رفت وآمد در بازار بیشتر شده، البته بازاریان معتقدند که خریدها محدود و مردم بیشتر نظاره گر ویترین مغازه ها هستند.

حال و هوای بازار اصفهان در آستانه عید

به گزارش خبرنگاران، اگرچه هر سال در آستانه نوروز روحی تازه در کالبد اقتصاد دمیده می گردد و مردم با توان مالی متفاوت هرچند اندک، در بازار خرید می نمایند، اما به گفته مردم شرایط مالی سال 97 موجب شده تا بیشتر به داشته های سال های گذشته خود اکتفا نمایند و خرید پدر و مادرها تنها برای فرزندانشان است.

از ابتدای سال 97 به دلیل شرایط مالی، نرخ اجناس روندی صعودی به خود گرفت و ثبات نسبی قیمت ها از بازار رفت. این رشد قیمت نه تنها دامنگیر بازار مسکن، لوازم خانگی، خودرو و ... شد، بلکه بر قیمت مواد خوراکی نیز اثر گذاشت و خرید خانواده ها بیشتر معطوف به نیازهای اصلی و اولیه خود شد.

براساس مشاهدات میدانی خبرنگار خبرنگاران، با وجود هیاهوی مردم در بازار شب عید، مردم بعضاً با دیدن قیمت های لباس، کیف، کفش و ... بعد با پرسیدن دوباره قیمت از مغازه داران، از خرید منصرف می شوند.

خانمی جوانی که قصد خرید کفش برای پسرش را دارد، می گوید: قیمت ها مناسب نیست و باکیفیت و مدل کفش همخوانی ندارند. البته به این قیمت ها عادت کردیم و سعی می کنیم تنها خرید خود را محدود کنیم.

خانم دیگری که کارمند یک شرکت خصوصی است و با نگاه تیزبین خود پشت ویترین کفش فروشی، قیمت ها را برانداز می نماید، می گوید: مدل کفش ها مثل سال قبل است، اما قیمت ها حدود دو برابر بیشتر شده، از سوی دیگر با حقوق کارمندی همسرم، خرید ملزومات خانه برای شب عید نیز سخت است.

خانم دیگری که مادر چهار دختر است، می گوید: مردم به بازار می آیند، اما با مشاهده قیمت ها می روند. در واقع با یک میلیون عیدی، چه چیزی می توانم برای چهار دخترم بخرم. یک جفت کفش بچه گانه دست کم 110 هزار تومان است. آیا با این قیمت ها می توان خرید کرد. چند ماه پیش یک جفت کفش با قیمت 75 هزار تومان خرید کردم اما بعد از دو ماه دیگر قابل استفاده نبود.

زوج جوان در مورد وضعیت بازار به خبرنگار خبرنگاران، می گوید: سال جاری طرح و تنوع کیف و کفش در بازار خوب است، اما باید به قیمت ها رسیدگی گردد. متأسفانه قیمت کفشی که چند ماه پیش حدود 100 هزار تومان بود، اکنون در آستانه نوروز نزدیک 150 هزار تومان قیمت خورده است، با این قیمت ها دیگر توانی برای لباس شب عید ندارم.

دختر جوانی می گوید: باوجود گرانی، امکان خرید کم شده، متأسفانه بند کیفی که به تازگی خریده بودم، پوسته پوسته شده، از سوی دیگر مدل و تنوع کیف و کفش ها بسیار پایین است.

مردی 35 ساله نیز می گوید: از کیفیت اجناس خبر ندارم، اما مدل ها نسبت به سال گذشته تغییر نموده است، به عنوان مثال کفشی که سال گذشته 100 هزار تومان بود، اکنون بالای 200 هزار تومان قیمت خورده است.

او با اعتقاد بر اینکه قیمت اجناس نسبت به دستمزدها بسیار بالاست، تأکید می نماید: متأسفانه دخل وخرجمان با هم نمی خواند و کسی به فکر نیست. سال های پیش شب عید علاوه بر اعضای خانواده ام، برای خودم خرید می کردم، اما سال جاری قیمت ها بالاست و ناچارم به خاطر فرزندانم از خرید برای خودم صرف نظر کنم.

او ادامه می دهد: سال جاری در آستانه نوروز، قیمت ها بسیار متفاوت از سال پیش است و خرید برای خانواده ها، به خصوص افراد بی بضاعت سخت است.

دختر جوانی که فروشنده یک مانتوفروشی است، با تأکید بر اینکه قیمت ها سال جاری بسیار بالا رفته است، می گوید: متأسفانه امروز حدود 9 مانتو دزدیده شده که شاید دلیل آن مسائل مالی است.

زن جوانی که با فرزند خردسالش مانتوها را برانداز می نماید، به خبرنگار خبرنگاران، می گوید: قیمت مانتوها باید پایین و مدل آن بسته و پوشیده باشد، متأسفانه خرید مانتو با قیمت 200 هزار تومان برای استفاده چند ماه با توجه به هزینه های بالای زندگی به صرفه نیست. شاید سال گذشته با حدود 400 تومان می توانستم تمام خرید عید خود را انجام دهم، اما سال جاری این پول تنها برای خرید یک مانتو هزینه می گردد.

خانم مسنی درحالی که روسری گلبهی را بر روی سرش امتحان می نماید، می گوید: مغازه ها خیلی خلوت شده است. قیمت ها بالا و کیفیت لباس شب عید پایین تر از سال گذشته است. معتقدم ماه های قبل اجناس از نظر کیفیت بهتر بود، اما اکنون در آستانه نوروز اجناس بنجل و گران روانه بازار شده است.

به گزارش خبرنگاران، به نظر می رسد دولت می تواند در آستانه نوروز 98 با نظارت بیشتر در بازار قیمت ها شرایط خرید را برای مردم فراهم کند و از سوی دیگر با افزایش خرید جنب وجوشی دوباره به بازارها برگردد.

pariha.com: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

malayro.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 6954

به "حال و هوای بازار اصفهان در آستانه عید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حال و هوای بازار اصفهان در آستانه عید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید