خبرنگاران سه خبر کوتاه از کردستان
به گزارش مهسان بلاگ، سنندج - خبرنگاران - غیرحضوری شدن پرداخت عوارض شهرداری در سقز، مشارکت پنج هزار دهگلانی در طرح کوهورت و صاحب خانه شدن 55 خانواده مددجویی کمیته امداد امام خمینی (ره) در کامیاران از جمله سه خبر کوتاه استان کردستان است.

شهردار سقز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: باتوجه به ازدحام مردم و جلوگیری از شیوع مجدد ویروس کرونا، پرداخت غیر حضوری فیش های عوارض سالیانه شهرداری به وسیله درگاه غیرحضوری بانک های رفاه، ملت، شهر و اقتصاد نوین فعال شده است.
رشید میرحسامی گفت:باتوجه به اینکه پرداخت عوارض سالیانه شهرداری را از اوایل بهمن ماه امسال 40 درصد تخفیف لحاظ کردیم، معاونت شهرسازی شهرداری سقز با ازدحام و استقبال همشهریان روبرو شد.
وی با بیان اینکه شهروندان زیادی برای پرداخت عوارض سالیانه شهرداری به این معاونت مراجعه کردند، اضافه نمود: ازدحام بیش از حد مردم در یک مکان باعث شیوع مجدد ویروس کرونا می گردد بنابراین تصمیم گرفیتم پرداخت عوارض سالیانه شهرداری، بصورت غیرحضوری انجام گردد.
میرحسامی با اشاره به اینکه تخفیفات عوارض شهرداری تا انتها اسفند ماه امسال نیز تمدید و قابل اعمال خواهد بود، یادآور شد: امکان پرداخت غیر حضوری فیش های عوارض سالیانه شهرداری به وسیله درگاه غیرحضوری بانک های رفاه، ملت، شهر و اقتصاد نوین فعال شده است.
شهردار سقز اضافه نمود: شهروندان سقزی جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی، پیشنهاد می گردد از مراجعات حضوری به شهرداری و شعب بانک ها خودداری نمایند و به صورت غیر حضوری نسبت به پرداخت فیش ها اقدام نمایند.
وی با تاکید بر اینکه مردم با پرداخت به موقع فیش های عوارض سالیانه، ما را در راستای خدمت رسانی بهتر یاری می نمایند، گفت: امیدواریم همه شهروندان با پرداخت عوارض سالیانه شهرداری، این نهاد خدمات رسان را در این شرایط سخت همراهی نمایند.
سقز با بیش از 226 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در 190 کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان واقع شده است.
پنج هزار دهگلانی تحت پوشش طرح کوهورت قرار دارند
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: طرح کوهورت یک طرح جامع تحقیقاتی از نوع مطالعه هم گروهی است که با هدف تحقیق روی فاکتورهای مرتبط با سلامت بر روی جامعه هدف پنج هزار نفری در دهگلان در حال انجام است.
دکتر افشین ملکی گفت: این طرح بخشی از طرح کشوری پرشین کوهورت بوده که در نقاط مختلف کشور طی چند سال اخیر در حال انجام است.
وی اضافه نمود: در بین مطالعات پژوهشی، مطالعه آینده نگر مبتنی بر جمعیت (کوهورت)، دشوارترین و در عین حال کاربردی ترین نوع مطالعه در نظام سلامت کشورها ، بهترین گزینه برای آنالیز سیر و محاسبه بار بیماری ها و در نهایت، پیشگیری، تشخیص و درمان زودهنگام آنها برای کاستن از هزینه های سلامت است و میتواند شواهد محلی برای تصمیم گیری را فراهم کند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه نمود: با آغاز به کار این طرح عظیم پژوهشی، جامعه هدف به مدت حداقل 15 سال مورد پایش منظم پزشکی از نظر شاخص های سلامتی عمومی قرار خواهند گرفت.
دکتر ملکی گفت:مطالعات کوهورت سهم قابل ملاحظه ای در شناخت عوامل مؤثر بر بیمار ها و یک راه چاره مناسب برای پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن به شمار می رود.
مطالعه کوهورت مطالعه ای است که در آن جمعیت مشخصی تعریف شده و برای مدت مشخصی این جمعیت و تغییرات آنها از نظر مواردی که مدنظر است، آنالیز شده و پیگیری می شوند.
کوهورت نوعی مطالعات میدانی است که سلامت عمومی یک جامعه را آنالیز می نماید و مطالعه ای آینده نگر و بهترین مطالعه اپیدمیولوژیک از نوع مشاهده ای است که برای آنالیز روابط علیتی و سبب شناختی بیماری ها به کار می رود.
کوهورت قوی ترین نوع مطالعات سبب شناختی به شمار می رود اما به دلیل طولانی بودن آن و بالا بودن تعداد نمونه مورد احتیاج نسبت به سایر مطالعات مشاهده ای به هزینه بسیار بالایی احتیاج دارد.
در طرح کوهورت یک جمعیت هدف مشخص می گردد که باید شامل تمامی افراد منطقه باشد در این طرح جمعیت هدف از نظر سلامتی در مدت طولانی مورد ارزیابی قرار می گیرند.
55 خانواده مددجویی کمیته امداد در کامیاران صاحبانه می شوند
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) کامیاران گفت: 55 خانواده مددجویی این نهاد با مشارکت دستگاه های اجرایی صاحبخانه می شوند.
علیرضا خوشبخت گفت: خانه این خانواده ها در قالب مسکن محرومین در شهرک ژوان این شهر احداث می گردد که 94 میلیارد و 600 میلیون ریال برای این اقدام اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی اضافه نمود: ساخت این واحدهای مسکن در قالب تفاهم نامه کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان برنامه و بودجه انجام خواهد شد و علاوه بر آن یک هزار و 600 متر مربع اراضی مورد احتیاج نیز توسط راه و شهر سازی به 50 میلیارد ریال تامین شده است.
خوشبخت اضافه نمود : برای ساخت هر واحد مسکونی 520 میلیون ریال از محل اعتبارات سازمان برنامه و بودجه، 300 میلیون ریال تهسیلات بلاعوض و 300 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه صندوق کمیته امداد و 500 میلیون ریال نیز از محل آورده مددجو و یاری خیران تامین خواهد شد.
وی یادآور شد: این نهاد در امسال هفت میلیارد و 540 میلیون ریال صرف هزینه های عمرانی مسکن مددجویان تحت پوشش شامل ساخت ، تعمیر منازل، احداث سرویسهای بهداشتی و لوله کشی منازل نموده است.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) کامیاران یادآور شد: در صورت اختصاص و تحویل زمین، به این نهاد می تواند با یاری خیرین برای مددجویان مسکن احداث کند.
خوشبخت با بیان اینکه از خانواده های زیر پوشش این نهاد 100خانواده در اولویت ساخت مسکن هستند، اضافه نمود: برطرف مشکل مسکن مددجویان به عنوان یکی از اساسی ترین احتیاجها در دستور کار این نهاد است.
سه هزار و 548 خانوار تحت پوشش کمیته امداد کامیاران با 6 هزار و 50 نفر جمعیت قرار دارند که از این تعداد 57 درصد زنان سرپرست خانوار هستند.
15 بهمن همزمان با ایام الله دهه فجر کلید سه هزار و 400 واحد مسکونی محرومان و بازسازی شده آسیب دیده از سیلاببا حضور محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه به صاحبان آن تحویل شد.
یک هزار و 700 باب از این واحدهای مسکونی شامل مسکن محرومان است که کلنگ احدا آنها 21 آبان توسط محمدباقر نوبخت بر زمین زده شد، همچنین تعداد کل واحدهای مسکونی محرومان در استان کردستان 2 هزار واحد است که 300 واحد باقی مانده تا انتها دولت تحویل می گردد.
منبع: ایرناbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری