خواص مارچوبه؛ این خوردنی لاکچری!

به گزارش مهسان بلاگ، روزنامه خراسان: در چند قسمت اخیر سریال هیولا تازه ترین اثر مهران مدیری، شوخی های متعددی با مارچوبه به عنوان یک خوراکی لاکچری می گردد. خوراکی که آدم ها با مصرف آن به هم فخر می فروشند، اما این ماده غذایی و خواصش را کمتر می شناسیم.

خواص مارچوبه؛ این خوردنی لاکچری!

مارچوبه با نام علمی Asparagus بومی مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیاست. مارچوبه سرشار از مواد معدنی، ویتامین K، فولات، کلسیم، فسفر، ویتامین های B1، A (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (اسید پانتوتنیک)، B6، ویتامین C و ویتامین E است. مارچوبه به دلیل این که کلسترول ندارد، خوراکی کم کالری محسوب می گردد و با وجود این سدیم بسیار کمی دارد.

این گیاه خواص درمانی زیادی دارد از جمله:

کاهش فشارخون

مارچوبه حاوی کوئرستین، ایزورامتین و کامفرول است. این مواد از فشار خون می کاهد و باعث درمان التهاب می گردد.

مارچوبه به دلیل وجود ویتامین های B، مقدار هوموسیستئین بدن را در سطح مطلوب نگه می دارد.

کمبود ویتامین B در بدن باعث بالا رفتن سطح هوموسیستئین و افزایش خطر صدمه به رگ های خونی می گردد. این وضعیت موجب تشکیل لخته خون در عروق سیاهرگی، تصلب شرایین و دیگر اختلال های قلبی می گردد. افزون براین، ویتامین B، سوخت و ساز نشاسته و قند در بدن را تضمین و بدین وسیله قند خون را کنترل می نماید. مارچوبه، منبعی عالی از فولات (B9) است.

مصرف فقط نصف فنجان مارچوبه، 34درصد از احتیاج یک فرد بزرگ سال و 22 درصد از احتیاج روزانه مادر باردار را رفع می نماید. فولات ماده مغذی مهمی است که به تشکیل گلبول های قرمز خون یاری می نماید و با فراوری DNA در رشد و نمو مؤثر است.

بهبود افسردگی

وجود مواد مغذی در مارچوبه، به مبارزه با افسردگی، خستگی و کاهش درد قاعدگی یاری می نماید.

مارچوبه حاوی مقادیر مهمی اینولین است. اینولین معروف به پری بیوتیک، نوعی کربوهیدرات پیچیده است. اینولین به جذب مواد مغذی در بدن یاری می نماید و از خطر ابتلا به سرطان معده و حساسیت ها می کاهد. مارچوبه با بهبود مقدار ترشح انسولین، باعث درمان دیابت می گردد.

یاری به بینایی

مارچوبه، منبع خوبی از ویتامین A است که برای سلامت بینایی لازم است، این ماده به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان از شبکیه چشم در برابر رادیکال های بدون اکسیژن، محافظت می نماید.

گیاه ادرار آور

مارچوبه، گیاهی ادرارآور است و حجم ادرار را افزایش می دهد و بدین ترتیب باعث سم زدایی و بیرون راندن سموم از بدن می گردد.

این خوراکی به افزایش حافظه یاری می نماید، فراوری استروژن را افزایش می دهد و باعث تجدید حیات و آرام بخشی سیستم عصبی می گردد.

از بین بردن لکه های پوستی

یکی دیگر از مزایای استفاده از مارچوبه در رژیم غذایی شما این است که لکه های پوستی مانند آثار آکنه، جوش ها و علایم دیگر را کاهش می دهد و این مزیت مارچوبه به دلیل وجود آنتی اکسیدان های ویتامین c و ویتامین e در آن است. این آنتی اکسیدان ها از سلول های پوست در برابر آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می نمایند بنابراین علایم پیری راکاهش می دهند.

تور روسیه: تور سوچی، تور مسکو، تور سن پترزبورگ، تور تابستان نوروز، بهار روسیه

منبع: برترین ها
انتشار: 3 شهریور 1400 بروزرسانی: 3 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 14005

به "خواص مارچوبه؛ این خوردنی لاکچری!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص مارچوبه؛ این خوردنی لاکچری!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید