سنجد سرد است یا گرم؟
به گزارش مهسان بلاگ، در این مقاله قصد داریم شما را با طبع سنجد و مصلح آن آشنا نماییم تا خاطره ای لذت بخش و ماندگار از مصرف سنجد داشته باشید و از خواص این ماده غذایی طبیعی و مفید بهره مند گشت.

طبع سنجدطبع سنجد سرد و خشک است. سنجد گزینه ای مناسب برای افراد با طبع گرم و تر است چرا که دمای بدن را پایین می آورد، سردی بخش جسم است و رطوبت بدن را می گیرد. به همین علت افراد دارای طبع گرم و تر می توانند به راحتی سنجد را مورد مصرف قرار دهند بدون اینکه مسئله ای برای آن ها ایجاد شود. مگر اینکه در مصرف سنجد زیاده روی و افراط کنند.
در صورت مصرف بالای سنجد، به این علت که گوارش سنگینی دارد، عمل هضم با مشکل روبرو می شود. بعلاوه سنجد با طبع بچه ها بسیار هماهنگ و سازگار است، به این علت که بچه ها طبعی با حرارت بالا دارند و سنجد می تواند جایگزین تنقلات مضر و فاقد ارزش غذایی شود. اما مصرف سنجد در افراد با طبع سرد و خشک باعث می شود بدنشان واکنش نشان داده و برای آن ها مشکل ایجاد شود. مصرف سنجد برای سردمزاجان ضرر دارد و اعصاب آن ها را ضعیف می گرداند. سرد مزاجان برای استفاده از سنجد و خواص بسیارش بایستی آن را با مواد غذایی دیگر که طبع گرمی دارد و طبع سنجد را متعادل می نماید همراه سازند. مصلحی که برای سنجد می تواند به کار برده شود مواد غذایی شیرین از جمله عسل، شکر قهوه ای و نبات است.
فواید سنجدسنجد با داشتن ویتامین ث برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید است.
سنجد به علت ویتامین k بالایی که دارد می تواند خونریزی را متوقف سازد.
سم های موجود در معده و روده را رفع می نماید.
میوه سنجد درمان کننده بیماری یرقان است.
برای افرادی که به پوکی و نرمی استخوان مبتلا هستند مصرف سنجد توصیه می شود. چرا که به علت وجود کلسیم زیاد در آن، استخوان ها را محکم می سازد.
میوه سنجد می تواند اسهال را رفع نماید.
میوه سنجد به کلیه ها گرمی می بخشد.
برای رفع تکرر ادرار مفید است.
میوه سنجد با فیبر بالایی که دارد باعث احساس سیری می شود و اشتها را کنترل می نماید.
مصرف پودر سنجد در چاقی صورت موثر است.
تاثیر میوه سنجد در درمان سردرد های بدون علت از دیگر فواید این میوه است.
برای درمان آرتروز و التهاب های حاد و مزمن می توان از پودر هسته سنجد استفاده نمود.
میوه سنجد به عنوان ماده غذایی طبیعی و گیاهی و غنی می تواند در برنامه غذایی افرادی که قصد لاغری دارند قرار گیرد.
میوه سنجد تب را رفع می نماید.
ورم کیسه صفرا با مصرف میوه سنجد را رفع می شود.
میوه سنجد ساق ها را قوی می گرداند بنابراین برای بچه ها بسیار مفید است.
عامل بیماری جذام از طریق سنجد از بین می رود.
برای بهبودی زخم ها از گل سنجد استفاده می شود.
استفاده از سنجد حالت تهوع زنان باردار را رفع می نماید و مزه دهان آن ها را از تلخی بیرون می آورد.
گیاه سنجد و قسمت های مورد استفاده آنسنجد گیاهی دارویی است. درخت سنجد از خانواده سنجدیان است و بیشتر در آب و هوای معتدل می روید. برگ های درخت سنجد باریک بوده و حالت مخملی شکلی دارد. میوه های سنجد به رنگ قهوه ای بوده و خوراکی است. تمام قسمت های گیاه سنجد کاربردی بوده و استفاده می شود؛ از جمله پوست، ریشه، میوه و گل گیاه سنجد با داشتن خواص فراوان مورد استفاده قرار می گیرند.
حرف آخراگر می خواهید از پودر سنجد بهره ببرید ابتدا تعدادی میوه سنجد را به همراه گوشت و پوست و هسته آن آسیاب نموده و به صورت پودر درمی آورید، سپس یک تا سه قاشق غذاخوری از پودر سنجد را در یک لیوان شیر تازه ریخته و برای شیرین کردن آن یک قاشق غذاخوری عسل را به آن اضافه نمایید. این ترکیب را به عنوان یک وعده غذایی یا میان وعده می توان مصرف نمود. این ترکیب برای درمان پوکی استخوان و درد مفاصل به ویژه زانو درد می تواند فوق العاده باشد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخونkarnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی
kashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی