بخور نخورهای تغذیه دیابتی ها

به گزارش مهسان بلاگ، دیابتی ها باید اهمیت ویژه ای به تغذیه شان بدهند زیرا حتی یک مواد غذایی مضر ممکن است سلامتی آن ها را به خطر بیندازد.

بخور نخورهای تغذیه دیابتی ها

به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک، یابت یکی از مهم ترین بیماری های حاد در دنیا است. تغذیه دیابتی ها باتوجه به میزان قند خونی که دارند در وعده های مختلف غذایی تنظیم می گردد و در این میان مواد غذایی مفید و مضر برای دیابتی های معین می شوند. تغذیه دیابتی ها با افراد دیگر به طبع تفاوت هایی دارد که برخلاف انچه بسیاری فکر می نمایند تنها نخوردن قند و شیرینی اصل مهم این رژیم غذایی نیست. به منظور کنترل قند خون روزانه 6 وعده غذا شامل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و سه میان وعده توصیه میگردد.

لیست تغذیه مفید و مضر دیابتی ها

بیماران دیابتی باید غذاهای اصلی و میان وعده ها را در ساعات معینی مصرف نمایند. تعداد وعده های غذایی روزانه آنها باید به 6 واحد افزایش یابد. مردان در وعده های اصلی از 4 تا 5 واحد و زنان از 3 تا 4 واحد از گروه های غذایی حاوی قند استفاده ننمایند.

میزان مصرف گروه های غذایی حاوی قند در میان وعده ها در هر دو جنس، زن و مرد از 1 تا 2 واحد نباید بیشتر باشد. میان وعده شب بهتر است از یک ماده پروتئینی مانند پنیر یا شیر که همراه با نان تهیه گردد، باشد.

نخوردنی ها و ممنوع های رژیم غذایی و تغذیه دیابتی ها

رژیم غذایی دیابتی ها طبق گفته های متخصصان تغذیه باید در درجه اول سبب حفظ تعادل قند خون این افراد گردد. برای رسیدن به این مهم باید بدانیم که دیابتی ها چه بخورند و چه نخورند؟ در این بخش از سلامت در پاسخ به این سوال ابتدا به سراغ نخوردنی ها و خطرناک های تغذیه دیابتی ها می پردازیم. بسیاری از غذاهای خطرناک برای بیماران دیابتی وجود دارد که عبارتند از:

1. برنج سفید:

خطرناک ترین خوراکی برای دیابت، برنج سفید است، چرا که این غذا به عنوان مواد غذایی در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. طبق مطالعات مربوط به دیابت، دیابتی ها نباید بیش از حد مجاز برنج سفید مصرف نمایند.

این به خاطر کربوهیدرات بالایش است و ثابت شده است که مصرف برنج سفید می تواند خطر دیابت نوع 2 را افزایش دهد. بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف هر چیزی که از طریق آرد سفید سرخ شده و درست می گردد خودداری نمایند.

2. ماست میوه ای:

ماست های طعم دار و میوه ای معمولا از شیر کم چرب یا بدون چربی درست شده و سرشار از کربوهیدرات و قند می باشند.یک فنجان ماست میوه ای (245 گرم) حدود 47 گرم قند دارد. مواد قندی این نوع ماست ها از بستنی نیز بیشتر می باشد پس افراد دیابتی باید از ماست ساده بدون قند استفاده نمایند.

3. غلات شیرین صبحانه:

بدترین صبحانه برای دیابتی ها خوردن غلات صبحانه است.بیشتر غلات به شدت فراوری شده اند و حاوی کربوهیدرات های بیشتری نسبت به آن چه به نظر می رسد می باشند.توصیه می گردد برای کنترل قند خون، از غلات صرف نظر کرده و صبحانه پروتئینی با کربوهیدرات کم انتخاب کنید.

4. سس گوجه:

یک خوراکی خطرناک دیگر برای دیابتی ها سس گوجه فرنگی می باشد. باید به خاطر داشته باشند که سس گوجه فرنگی حاوی شکر تصفیه شده است. علاوه بر این، سس گوجه فرنگی حاوی سدیم بالایی نیز می باشد. به همین دلیل است که بیماران دیابتی باید از مصرف سس گوجه فرنگی اجتناب نمایند و یا آن را در مصرف روزانه خود خط بزنند.

5. کلوچه:

طبق بعضی مطالعات نشان داد که کلوچه ای که توسط جعبه مخلوط کلوچه ساخته می گردد دارای چربی های ترانس دار زیادی است. علاوه بر این حاوی سویا هیدروژنه شده و روغن دانه کتان است. همچنین به این معنی است که پنکیک حاوی چربی ترانس است. بهتر است که کلوچه را در خانه بپزید چون مطمئن هستید که مواد تشکیل دهنده آن چه هستند.

6. قهوه مخلوط :

قهوه برای بعضی افراد مفید است اما برای بیماران دیابتی در صورتی که مخلوط باشد، تاثیر بدی بر شرایط آن ها می گذارد. آن را می توان با مواد دیگری مانند شربت یا شکر ترکیب کرد. برای مثال قهوه مخلوط برای بیماران دیابتی مفید نیست.

این لیست به عنوان بدترین نوع غذا برای دیابتی ها قرار داده شده است، زیرا شامل 500 کالری، چربی در حدود 9 گرم و کربوهیدرات در حدود 98 گرم است. این بیماری می تواند به گلوکز خون منجر گردد.

7. عسل، شهد آگوا و شیره افرا :

بسیاری از دیابتی ها به جای مصرف شکر سفید شکل های دیگر مواد قندی مانند شکر قهوه ای، عسل، شهد آگوا و شیره افرا را مصرف می نمایند اما این مواد سطح قند خون را افزایش می دهد زیرا حاوی کربوهیدرات های مساوی یا حتی بیشتر از شکر سفید هستند.

8. مواد غذایی بسته بندی شده :

غذاها و تنقلات بسته بندی شده با آرد تصفیه شده فراوری می شوند و کربوهیدرات فراوانی دارند که به سرعت جذب خون می گردد و ارزش غذایی کمی دارند بنابراین این غذاها برای افراد دیابتی مضرند.

9. آبنبات:

همانطور که در بالا ذکر شد، شکلات برای دیابتی ها بسیار خطرناک است چون قند بالا و مواد مغذی کمی دارد. آبنبات همچنین باعث چاقی می گردد که برای سطح بالای شکرش میباشد که می تواند منجر به دیابت نیز گردد.

10. مویز- کشمش:

مصرف کشمش و یا میوه های خشک دیگر منجر به گلوکز بالا خواهد شد چون حاوی سطح قند بالایی است. کشمش و دیگر میوه های خشک بسیار متمرکز خواهند بود و منجر به بالا رفتن قند خون خواهد شد. به همین دلیل است که افراد مبتلا به دیابت، اجازه مصرف آن را ندارند.

11. استیک سرخ شده :

استیک سرخ شده به سبک کانتری ترکیبی از گوشت پرچرب همراه با نشاسته است که برای بیماران دیابتی خوب نیست.

12. نوشیدنی ورزشی :

نوشیدنی های ورزشی منبع غیرضروری کالری، قندهای اضافه شده و سدیم هستند و افراد مبتلا به دیابت باید کاملاً از آنها دور شوند حتی اگر به استادیوم بدنسازی می فرایند. این افراد در طول تمرین آب سرد بنوشند.

مصرف نوشیدنی های انرژی زا با کافئین (با 200 میلی گرم کافئین) نیز می تواند باعث افزایش قند خون و انسولین در خون به اندازه 30 درصد گردد و بعد ممکن است منجر به اختلال در به نرمال رسیدن سطح قند خون گردد.

13. انواع نوشابه :

در 10 دقیقه اول نوشیدن نوشابه، حدود 10 قاشق چای خوری شکر به سیستم بدن تان وارد می گردد که این قند به سرعت جذب می گردد. نوشابه های رژیمی خیلی بهتر از نوشابه های معمولی نیستند. مواد شیرین نماینده 200 تا 600 برابر شیرین تر از قند هستند و نشان دهنده ترشح انسولین از لوزالمعده است.

14. شیرپرچرب :

برای بعضی افراد، نوشیدن شیر باعث ایجاد بدن سالم خواهد شد. هم چنین از ورود ویروس ها جلوگیری می نماید. اما در صورت نوشیدن آن، خطر ابتلا به دیابت را افزایش خواهید داد. به خاطر چربی اشباع شده شیر، این می تواند مقاومت انسولین را بدتر کند. نوشیدن شیر کم چرب و یا شیر بدون چربی مناسب هستند.

15. نان سفید:

قبلاً شرح داده شده است که هر چیزی که توسط آرد سفید ساخته می گردد، برای دیابتی ها از جمله نان سفید خطرناک خواهد بود. نان سفید می تواند کنترل گلوکز را به خود اختصاص دهد و این منجر به اثر بدی برای افراد دیابتی می گردد.

بنابراین افراد دیابتی باید از خوردن نان سفید اجتناب نمایند، اما آن ها هنوز می توانند کل حبوبات را به عنوان راه جایگزین برای حفظ سطح قند خون بخورند.

16. غذای منجمد :

بسیاری از شام های منجمد مملو از سدیم هستند و به عنوان یک ماده تقویت نماینده و نگهدارنده طعم عمل می نمایند، بهتر است افراد دیابتی مصرف غذای منجمد و یخ زده آماده را به حداقل برسانند زیرا نمک هم در کنترل دیابت نقش دارد.

17. فست فود:

افرادی که بیش از دو بار در هفته فست فود می خورند، دو برابر بیشتر از افرادی که فست فود مصرف نمی نمایند، دچار مقاومت به انسولین می شوند. مقاومت به انسولین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و پیش دیابت را افزایش می دهد.

18. مواد غذایی بدون گلوتن :

غذاهای فاقد گلوتن در واقع پر چگالی تر هستند و بنابراین کربوهیدرات بیشتری در هر وعده (نسبت به غذاهای معمولی) خواهند داشت پس باور کنید همواره بدون گلوتن بودن مواد غذایی به معنای سالم بودن آنها نیست.

19. سیب زمینی سرخ کرده:

این یکی از غذاهای خوش مزه برای بسیاری از مردم است، در حالی که برای بیماران دیابتی بسیار خطرناک است. سیب زمینی های سرخ شده 25 گرم چربی دارند و حدود 500 کالری ، در حالی که کربوهیدرات در حدود 63 گرم است.

سیب زمینی سرخ کرده خیلی چربی دارد و باعث افزایش وزن و یا حتی چاقی می گردد.طبق این تحقیق که سیب زمینی سرخ شده نیز می تواند باعث افزایش قند خون گردد. دونات و سیب زمینی سرخ کرده به عنوان غذای لیست بالایی شناخته می شوند، که می توانند منجر به افزایش قند خون شوند.

علاوه بر این،کالری پیچیده و بالایی دارد.می تواند منجر به حمله قلبی گردد. بهتر است که بیماران دیابتی از خوردن سیب زمینی سرخ شده خودداری نمایند.

20. سس های بدون چربی :

گزینه های بدون چربی همواره برای شما بهتر نیستند زیرا وقتی چربی را بردارید، باید چیزی به جای آن (نوعی نشاسته و مقدار زیادی قند) برای عطر و طعم و احساس خوشایند اضافه گردد پس از مصرف سس خودداری کرده و به جای آن سالاد خود را با روغن زیتون و سرکه بالزامیک میل کنید.

21. روغن گیاهی :

مراقب روغن های گیاهی باشید که با روغن های پالم و سویای نیمه هیدروژنه ساخته می شوند و حاوی مقادیر کمی چربی ترانس هستند. غذاهایتان را با روغن زیتون فرا بکر، روغن آووکادو یا روغن انگور بپزید.

22. پاستیل میوه ای:

پاستیل میوه ای چیزی جز بمب های قندی نیستند و به سرعت قند خون را افزایش می دهند پس فریب واژه میوه را نخورید و میوه ای با قند کم مانند بلوبری، تمشک یا یک سیب میل کنید.

23. بیسکوئیت :

بیسکویت ها اگر خانگی هم باشند باز هم یک آرد و بمب چربی اشباع هستند که منجر به التهاب بدن و مغز می گردد.

24. نودل :

نودل های فوری حاوی کربوهیدرات و سدیم هستند که این می تواند قند خون را افزایش دهد.

25. بیکن-گوشت چرب:

بیماران دیابتی، مجاز به مصرف گوشت بیکن و گوشت های دیگر نیستند، زیرا چربی اشباع شده آنها می تواند به مشکل جدی بدن منجر گردد. برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند،با مصرف بیکن در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند.

26. پنکیک:

مصرف غذاهایی که کربوهیدرات بالایی دارند، باعث تاثیر بد برای دیابتی ها می شوند، از جمله پنکیک. چربی اشباع شده پنکیک نیز می تواند باعث افزایش سطح قند خون در میان دیابتی ها گردد. همانطور که قبلاً گفته شد، مصرف غذاهایی که با آرد سفید تهیه می شوند، باعث خطر ابتلا به دیابت خواهد شد.

27. ذرت بو داده :

پاپ کورن هایی که روی اجاق گاز خانه تهیه می شوند هم یک میان وعده پر از کربوهیدرات هستند. اگرچه پایه آن ذرت است اما گلیسمی بسیار زیادی دارد و به این میان وعده معمولاً با کره مصنوعی، سس کارامل یا سایر مواد ناسالم اضافه می گردد.

28. انگور:

برای بعضی افراد انگور برای حفظ سلامتی بسیار خوب است، چون غنی از فیبر، ویتامین و دیگر مواد مغذی عالی است. از طرف دیگر انگور مصرفی بدترین تاثیر را بر دیابتی ها می گذارد، چون انگور حاوی گلوکز بالایی است.

بنابراین توسط افراد مبتلا به دیابت نباید مصرف گردد، زیرا موجب افزایش میزان قند خون می گردد.

29. انبه:

میوه دیگری که برای بیماران دیابتی بسیار خطرناک است انبه است. انبه معمولاً به عنوان میوه روزانه ای مورد استفاده قرار می گیرد و حتی به عنوان مواد اولیه برای بعضی از غذاها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از طرف دیگر، مصرف انبه تاثیر بدی برای بیماران دیابتی خواهد گذاشت.

انبه در حدود 12.7 گرم قند در ازای هر سه اونس را در بر دارد و شامل 70 کالری نیز می گردد. به همین دلیل است که بیماران دیابتی هرگز نباید این میوه خوش مزه را مصرف نمایند.

30. پاپایا:

پاپایا سرشار از کربوهیدرات و کالری است. از طرف دیگر، حاوی سطح قند بالایی است که در حدود 59 میلی گرم است. بنابراین برای دیابتی ها بسیار خطرناک خواهد بود چون می تواند به افزایش قند خون منجر گردد.

31. موز و طالبی:

موز به عنوان میوه خوش مزه شناخته می گردد و مصرف آن در هر رژیم غذایی آسان است. هم چنین در مقایسه با سایر میوه هاکالری بالایی دارد. همچنین حاوی 15 گرم کربوهیدرات و غنی از شکر است. تحقیقات نشان داده است که موز شامل قند بالایی است و برای بیماران دیابتی هم خطرناک است چون باعث افزایش قند خون خواهد شد.

32. هندوانه:

هندوانه به عنوان میوه خوش مزه برای بسیاری از مردم شناخته می گردد، اما توصیه نمی گردد که توسط افراد مبتلا به دیابت مصرف گردد چون سطح قند بالایی دارد که حدود 72 میلی گرم است. سرشار از ویتامین است در حالی که حاوی 5 گرم کربوهیدرات است. بنابراین برای بیماران دیابتی خوب نیست.

33. زردآلو:

براساس بعضی مطالعات، بیماران دیابتی نباید زردآلو مصرف نمایند. زردآلو حاوی سطح قند بالایی است. حدود 57 میلی گرم که منجر به افزایش قند خون در میان دیابتی ها خواهد شد. در حالی که حاوی 8 گرم کربوهیدرات نیز می باشد.

34. آناناس :

آناناس یکی از خطرناک ترین غذاها برای دیابت است چون سطح قند بالایی دارد این میوه زرد سرشار از ویتامین است اما سطح قند بالایی دارد و بیش از 20 گرم کربوهیدرات. به همین دلیل است که افراد مبتلا به دیابت، نباید اجازه مصرف آناناس را داشته باشند.

35. غذای چینی:

یک غذای خطرناک دیگر برای دیابتی ها، غذای چینی است. این غذاها حاوی کربو هیدرات بالا، کالری بالا، سدیم بالا و همچنین چربی هستند.

این غذاها به آسانی قند خون را افزایش خواهند داد و بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید و بهتر است که مواد غذایی چینی را خودتان تهیه کنید. کاهش سدیم و کالری از فشار خون و نیز حمله قلبی دیابتی ها جلوگیری می نماید.

36. شیرینی ها:

افراد مبتلا به دیابت نباید شیرینی مصرف نمایند چون حاوی شکر بسیار بالایی هستند. مانند دونات وشیرینی های قنادی ها. اینها برای دیابتی ها بسیار خطرناک است، چون شامل 800 کالری و همچنین 120 گرم کربوهیدرات می باشد. مافین روش جایگزین برای شیرینی ها خواهد بود.

37. آب میوه:

آب میوه شامل همه میوه های مجاز برای دیابتی ها نیست. به خاطر شکر و کالری زیاد در آب میوه. به همین دلیل است که افراد مبتلا به دیابت باید از نوشیدن آب میوه اجتناب نمایند. نوشیدن میوه های کم شکر، بهتر است.

38. غلات نرم:

یک غذای خطرناک دیگر برای دیابتی ها، غلات نرم است. غلات نرم که شامل شیرین نماینده هایی است، قند خون را افزایش خواهد داد. ثابت شده است که غلات نرم منجر به اثر بدی در سطح قند خون در میان دیابتی ها خواهد شد.

39. میوه های خشک:

در این باره شرح داده شده است. اینها مربوط به مخلوط هایی از آجیل، لبنیات و میوه های خشک هستند. آن ها به عنوان خوراکی های خطرناکی برای دیابتی ها طبقه بندی می شوند. باعث افزایش سطح قند خون خواهد شد که ایمن نیست. کالری بالایی دارند و مطمئناً تاثیر بدی روی قند خون خواهند گذاشت. بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت جایز نیست.

نتیجه گیری برای تغذیه دیابتی ها:

برای بیماران دیابتی بهتر است که با پزشک درباره غذایی که برای مصرف روزانه شان خوب است، مشورت نمایند تا سطح قند خون را حفظ کرده و از افزایش قند خون اجتناب نمایند. آن ها همچنین باید درباره مواد مغذی موجود در هر غذایی که مصرف می نمایند، از جمله کربوهیدرات، سدیم، کالری و کلسترول نیز مطلع باشند.

بخورها و مواد غذایی مفید در تغذیه دیابتی ها

نان سبوس دار:

چنانچه در بخش های قبلی نمناک گفته شد مصرف بیش از اندازه نان سفید به هیچ وجه برای دیابتی ها توصیه نمیگردد در صورتی که نان سبوس دار دقیقاً برعکس بوده مصرف مرتب این ماده به بیماران دیابتی توصیه می گردد.

جو:

بهتر است جو را جایگزین برنج سفید کرد تا میزان قند خون بعد از صرف غذا حدود 70 درصد کاهش یابد و تا ساعت ها ثابت بماند.

گوشت گاو و مرغ:

علاوه بر قسمت های کم چرب گوشت گاو گوشت سینه مرغ نیز در مقایسه با ران و قسمت های دیگر آن چربی کمتری دارد.

ماهی:

اسیدهای چرب موجود در این منبع پروتئینی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتی های قلبی - عروقی است، پایین می آورد.

دانه کتان:

پروتئین، فیبر، چربی های خوب در دانه های کتان بسیار است و این ترکیبات همگی قند خون را تنظیم کرده و به سلول ها در جذب انسولین یاری می نمایند.

روغن زیتون:

افرادی که رژیم مدیترانه ای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزی ها، غلات و گوشت کم چرب می خورند کمتر به دیابت و ناراحتی های قلبی و عروقی دچار می شوند زیرا روغن زیتون طبیعی حاوی ترکیبات ضدالتهابی و قوی است .

سبزیجات خام، پخته یا کبابی :

این خوراکی ها به غذای شما طعم، رنگ و قوت می دهند. سبزیجات خوش طعم و کم کربوهیدرات مانند قارچ، پیاز، بادنجان، گوجه، کلم پیچ و کدو غذای مناسب برای دیابتی ها هستند.

سالاد :

به سالادهای رایج اکتفا نکنید، از سبزیجات، سالم، خوش طعم و کم کربوهیدرات مانند کلم، اسفناج و برگ چغندر بهره ببرید. با سرخ کردن برگ کلم در روغن زیتون به مدت خیلی کم، چیپس های ترد و خوشمزه ای خواهید داشت.

کلم بروکلی :

این سبزی از منابع غنی ویتامین C و کروم است به همین دلیل عادت به مصرف آن به صورت خام و بخارپز شده به این بیماران توصیه می گردد.

شیر و ماست :

این غنی از پروتئین و کلسیم هستند و مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین می برند. پس روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست کم چرب میل کنید.

گردو :

گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و قند موجود در آن به آهستگی جذب می گردد.

میوه های قرمز و بنفش :

انواع میوه های قرمز و بنفش مانند انگور قرمز، انار، آلو سیاه، آلبالو و گیلاس، کلم قرمز و چغندر حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند و برای بیماران دیابتی مفید می باشند.

سیب :

در رژیم غذایی یک فرد دیابتی سیب باشد زیرا این میوه کالری بسیار پایینی دارد و فیبرش که همان پکتین است بسیار بالا بوده و جلوی گرسنگی را می گیرد. به این دلیل به کاهش قند خون نیز بسیار یاری می نماید.

هویج :

هویج، یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند.

گروه آبان لوکس: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را زا ما بخواهید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 27 شهریور 1400 بروزرسانی: 27 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 73693

به "بخور نخورهای تغذیه دیابتی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخور نخورهای تغذیه دیابتی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید