طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه

به گزارش مهسان بلاگ، بادرنجبویه یا بادرنگبویه گیاه علفی بسیار مفید از تیره نعناعیان است. در اینجا با طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه و خواص دمنوش بادرنجبویه آشنا شوید.

طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه

بادرنجبویه چیست؟

بادرنجبویه، بادرنگبویه یا بادرنجوبه با نام علمی Melissa officinalis گیاهی است معطر، علفی، چند ساله، پایا، پرشاخه و پرپشت که ارتفاع آن به 30 تا 80 سانتی متر و حتی بیشتر می رسد. بادرنجبویه از تیره نعناعیان می باشد که به حالت وحشی و خودرو در ایران می روید. این گیاه دارای عطری با طعم لیموی تند بوده و موطن اصلی آن قسمت وسیعی از شرق مدیترانه است و در برخی نقاط آذربایجان و جلگه خزر نیز یافت می شود.

از تمامی قسمت های رویشی این گیاه جهت کاربردهای دارویی استفاده می شود. از جمله خواص بادرنجبویه که داروی مورد علاقه پزشک عظیم ایرانی، ابوعلی سینا بوده می توان به تاثیر در درمان بیماری های قلب، معده و روده اشاره نمود.

بادرنجبویه بیشتر به عناون گیاه آرام بخش اعصاب، مفرح، نشاط آور و خوشبو نماینده دهان شناخته می شود. این گیاه مانند هر ماده مفید دیگری، مضراتی نیز دارد. برای مثال گیاه بادرنجبویه بالابرنده فشار خون است و برای افرادی که دارای فشار خون هستند مضر می باشد.

خواص دمنوش بادرنجبویه

گیاه بادرنجویه دارای طبعی گرم و خشک است و آن را می توان مثل بسیاری از گیاهان دیگر به صورت دم نموده یا دمنوش گیاهی استفاده کرد و از خواص آن به صورت نوشیدنی بهره مند شد.

از جمله خواص دمنوش بادرنجبویه می توان به:

  • بهبود تهوع
  • تاثیر درمانی در مراحل اول سرماخوردگی
  • رفع خستگی عصبی و افسردگی
  • خوش بو کردن دهان و از بین بردن بوی بد دهان
  • داروی مسکن دستگاه عصبی مرکزی
  • تقویت حافظه
  • رفع نماینده تنگی نفس
  • جلوگیری نماینده از ایجاد سکته قلبی و مغزی اشاره نمود.

دم نموده گیاه بادرنجبویه تعریق بدن را افزایش می دهد که راه درمان سنتی سرماخوردگی های همراه با تب می باشد. همچنین نوشیدن دم نموده بادرنجبویه به هضم غذا نیز یاری می نماید. با این توضیحات به سراغ آموزش طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه خواهیم رفت. با این آموزش همراه باشید.

طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه

برای تهیه دمنوش بادرنجبویه باید یک قاشق غذاخوری برگ بادرنجبویه را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای 80 درجه سانتی گراد روی آن بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا نبات بهره ببرید.

هشدارهای مهم و عوارض جانبی مصرف دمنوش بادرنجبویه

  • از آنجا که روغن گیاه بادرنجبویه عامل اصلی درمان گیاهی است، در همه کتب طب سنتی توصیه شده که از مصرف خشک شده گیاه خودداری و تازه آن استفاده شود. خواص بادرنجبویه تازه به حدی است که در اسپانیا برگ تازه آن را با چای معمولی مخلوط و یک نوشیدنی مطبوع تهیه می نمایند.
  • از مصرف خودسرانه آن و بدون نظر پزشک خودداری شود.
  • به دلیل تداخلات دارویی، در صورت داشتن هر گونه بیماری خاص یا مصرف دارویی خاص، قبل از استفاده از گیاه دارویی با پزشک مشورت شود.
  • در صورت بروز هر نوع واکنش حساسیتی، باید مصرف این گیاه قطع شود.
  • با مشاهده هر گونه عارضه جانبی به پزشک مراجعه شود.
  • بهتر است اشخاص دارای مزاج گرم، گیاه بادرنجبویه را نخورند و چنانچه مصرف کردند بری رفع عوارض آن می توانند از گل بنفشه یا سکنجبین استفاده نمایند.
  • افرادی که دارای اختلالات هورمون های تیروئیدی، افراد مبتلا به گلوکوم (آب سیاه چشم)، زنان باردار و شیرده، افراد حساس به آسپیرین و بچه ها بایستی از مصرف دمنوش بادرنجبویه یا برگ تازه آن خودداری نمایند.
  • تهوع، گیجی، تحریکات پوستی، در مواردی ناراحتی گوارشی، خستگی عمومی، احساس سنگینی در سر، بی حسی و سپس خواب عمیق و کاهش فشار خون از عوارض مصرف بیش از حد این گیاه است.
گروه آشپزی خبرنگاران

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: setare.com
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 62409

به "طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید