طرز شور کردن و از بین بردن تلخی زیتون
به گزارش مهسان بلاگ، سریع ترین راه از بین بردن تلخی زیتون با سود و مواد قلیایی است اما روش سنتی تلخی زدایی زیتون شکسته بدون سود نیز روش مناسبی است.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاره
روش سنتی و طبیعی شیرین کردن زیتون که از قدیم در مناطق زیتون خیز طارم زنجان مرسوم بوده است، شیرین کردن یا دریافت تلخی زیتون از طریق آب و نمک می باشد. در این روش طعم تلخی زیتون کاملا از بین نمی رود و مزه تلخ در حد کم که مطلوب ذایقه مردم ایران است، باقی می ماند. این روش به علت عدم مصرف مواد شیمیایی هواداران زیادی دارد. زیرا هم منافعی برای عامل تلخی زیتون در معالجه برخی از بیماری ها ثابت شده است و هم اینکه خطر افزودنی مواد شیمیایی (سدیم Na-oH) که ممکن است در کنسرو باقی مانده باشد وجود ندارد. روش کار به صورت زیر است:
- در این روش باید بر روی میوه زیتون تمیز شده خراشی ایجاد کنید.
ایجاد خراش می تواند به صورت خراشیدن پوست میوه زیتون از 4 طرف باشد و یا ضربه زدن به میوه زیتون به نحوه ای که پوست میوه خراشیده گردد و یا اینکه با چاقو از دو طرف زیتون برش های عمیقی تا هسته بزنید تا آب تا مرکز میوه ها نفوذ کند.
- سپس زیتون های شکسته شده را خوب شسته و درون ظرفی که حداقل دو برابر حجم زیتون گنجایش داشته باشد ریخته و ظرف را با آب ساده و سرد پر کنید.
- به مدت 10-7 روز بطور مرتب هر صبح آب ظرف را تعویض کنید.
- در این حالت زیتون ها بطور نسبی تلخ زدایی می شوند.
باید توجه داشت که ظرف آب و زیتون در آفتاب یا مکان گرم نگهداری نگردد.
اگر در خلال این مدت گندیدگی در زیتون ها مشاهده شد، افزودن کمی نمک توصیه می گردد.
- سپس زیتون ها را به مدت 3 هفته، داخل آب نمک غلیظ (10-12%) قراردهید.
- آب نمک بهتر است با آب جوشانیده و سرد تهیه گردد و برای شور کردن آب بهتر است از سنگ نمک استفاده کرد و حتی الامکان از نمک یددار استفاده نگردد.
- زیتون ها با یاری سبد های پلاستیکی در زیر آب قرار می گیرند.
- به جای سبد می توان از توری های پلاستیکی مناسب بطوری که زیتون ها کاملا در آب غوطه ور شوند استفاده کرد.
- زیتون ها روی آب می آیند و برای همین باید به یاری توری یا آبکش زیتون ها را داخل آب فرو کنید و گرنه زیتون هایی که روی آب و در مرز هوا و آب هستند دچار گندیدگی می شوند.
- در طی هفته دوم و سوم چنانچه غلظت آب نمک کم گردد، باید تا حدود غلظت فوق اضافه گردد.
- برای نمک زدایی، زیتون ها را از آب نمک خارج کرده و به مدت 48 ساعت داخل آب خالص قرار داده و چند مرتبه آب را تعویض کنید.
- سپس درآب نمک 3 درصد و سرکه 3 درصد نگهداری کنید.
- زیتون شور خانگی سالم و خوشمزه شما آماده است. همان طور که گفته شد، با استفاده از این روش همچنان کمی طعم تلخی در زیتون باقی می ماند و یکی از مصارف این زیتون های سبز شکسته، تهیه زیتون پرورده شمالی خوشمزه می باشد.
منبع: جام جم آنلاینsahandblog.ir: سهندبلاگ: سیستم مدیریت محتوای سهند
salmandiar.ir: دیار سلمان | مجله گردشگری و مسافرتی دیار سلمان