علت چسبندگی روده چیست؟ علت چسبندگی روده چیست؟

به گزارش مهسان بلاگ، چسبندگی روده منجر به انسداد روده می شود و می تواند در هر سنی اتفاق بیافتد. انسداد کامل روده ای تهدید کننده زندگی است و نیازمند توجه فوری پزشکی و اغلب جراحی است. چسبندگی روده علت شایع درد شکمی و نفخ است و می تواند باعث انسداد روده شود. علت چسبندگی روده بیشتر به خاطر عمل جراحی ناحیه شکمی و عفونت های روده ای است.

علت چسبندگی روده چیست؟ علت چسبندگی روده چیست؟

علت چسبندگی روده چیست؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از دکتر دکتر چسبندگی روده منجر به انسداد روده می شود و می تواند در هر سنی اتفاق بیافتد. انسداد کامل روده ای تهدید کننده زندگی است و نیازمند توجه فوری پزشکی و اغلب جراحی است. چسبندگی روده علت شایع درد شکمی و نفخ است و می تواند باعث انسداد روده شود. علت چسبندگی روده بیشتر به خاطر عمل جراحی ناحیه شکمی و عفونت های روده ای است.

چسبندگی روده چیست؟

زمانی که جهت روده کوچک یا روده بزرگ به صورت جزئی یا کامل مسدود شود، انسداد یا چسبندگی روده اتفاق می افتد. مسدود شدن روده باعث ممانعت از عبور غذا، مایعات و گازها از جهت آن به طور طبیعی می شود. روده کوچک یک اندام لوله ای شکل دراز در داخل شکم است که غذایی که تا حدودی هضم شده است را از معده می گیرد و پس از هضم کامل آن در جهت خود، غذای کاملاً هضم شده را به روده بزرگ منتقل می کند. روده بزرگ یا کلون بلندترین قسمت از روده بزرگ است که آب و عناصر غذایی باقیمانده در غذایی که از روده کوچک دریافت کرده و تقریباً به طور کامل هضم شده است را جذب می کند و فضولات باقیمانده (مدفوع) را به راست روده (رکتوم) منتقل می کند. اصطلاح چسبندگی به حالتی گفته می شود که بافت اسکار بین حلقه های روده (روده کوچک یا روده بزرگ) و پوشش داخلی در دیواره شکم (پوشش صفاقی) یا با سایر اعضا در داخل حفره شکم (کبد، کیسه صفرا، رحم و لوله های فالوپی آن و تخمدانها و مثانه ادراری) تشکیل شود. چسبندگی همچنین می تواند بین حلقه های روده کوچک اتفاق بیافتد.

علت چسبندگی

چسبندگی زمانی رخ می دهد که التهاب بر روی سطح اندام های شکم و یا حفره صفاق حفره شکم رخ دهد؛ شکل گیری بافت زخم، بخشی طبیعی از بهبود است که التهاب وجود دارد. علت چسبندگی روده می تواند بطور قابل توجهی متفاوت باشد. ممکن است به علت التهاب یک عضو (به عنوان مثال، کولسیستیت، آپاندیسیت)، جراحی قبلی که در آن اندام شکمی برداشته شود یا تحت جراحی قرار بگیرد، التهاب شکم (پریتونیت) یا در معرض قرار دریافت اشعه ایکس را نام برد. از عوامل التهاب شکمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دست زدن به ارگان های شکمی در زمان جراحی

قرار دریافت اجسام خارجی در زمان عمل جراحی در داخل شکم (به عنوان مثال، یک تکه گاز)

خونریزی حفره صفاقی

بیماری های مربوط به زنان (به عنوان مثال، بیماری التهابی لگن)

در شرایط عادی، حلقه های روده کوچک و روده بزرگ آزاد هستند و مواد غذایی در طول روده به راحتی حرکت می کنند. هنگامی که چسبندگی روده رخ می دهد، روده ها دیگر قادر به حرکت آزادانه نیستند. در محل هایی که چسبندگی رخ می دهد، روده می تواند در خود پیچ خورده و پیچ خوردن ممکن است سبب تضعیف جریان خون یا حرکت طبیعی محتوای آن، به ویژه در روده کوچک شود. اغلب اوقات پیچش متناوب است، اما گاهی اوقات چرخش به طور خود به خود معکوس نمی شود. علائم چسبندگی ممکن است به زودی پس از فرآیند التهابی ایجاد شود؛ با این حال، به طور معمول چند ماه یا حتی چند سال بعد از التهاب رخ می دهد.

علت چسبندگی روده

جراحی شکم بیشترین علت چسبندگی روده است. علل مرتبط با جراحی عبارتند از:

برداشتن اندام های داخل شکم از قبیل کیسه صفرا و آپاندیس

جراحی اندام های داخلی

تماس بافت های داخلی با مواد خارجی مانند گاز،دستکش های جراحی و بخیه

خون یا لخته های خون که در طول عمل جراحی شستشو داده نشده

علت چسبندگی روده به غیر از جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

التهاب آپاندیس

آسیب دیدگی روده ها در اثر پرتودرمانی

عفونت های زنان و زایمان

عفونت شکمی

جای زخم ها و یا چسبندگی (اتصال نواری شکل بین دو نقطه از بافت روده به همدیگر) در محل جراحت هایی که بعد از عمل روده بزرگ یا روده کوچک باقی مانده است.

تأثیر داروهای خاصی از قبیل مخدرها، داروهای ضد اسهال و برخی از داروهای شیمی درمانی که بر مجاری گوارشی اثر می گذارد.

فشردگی مدفوع که طی آن یک توده بزرگ، خشک و سخت از مدفوع به دلیل یبوست مزمن در داخل راست روده تشکیل می شود و جهت روده بزرگ را مسدود می کند. تومورهایی که جهت روده ها را مسدود می کند نیز می توانند علت چسبندگی روده باشند، در برخی موارد انواع سرطان (سرطان معده، پروستات، روده،…) نیز ممکن است علت چسبندگی روده باشد. به ندرت، چسبندگی روده بدون علت ظاهر می شود.

علائم چسبندگی روده

در اغلب موارد چسبندگی روده باعث نشانه ها نمی شود. وقتی علائم وجود دارد، درد مزمن شکم بیشتر شایع است. از نشانه ها و علائم رایج چسبندگی روده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد شکم

گرفتگی مداوم عضلات شکم

نفخ شدید یا ورم شکم

استفراغ

اسهال

یبوست

عدم تحرک مدفوع در روده بزرگ و تغییر در عادات دفعی

ناتوانی در دفع گاز معده یا باد شکم

تب

اگر هر یک از این علائم را دارید و نگران شرایط سلامتی خود هستید، بهتر است هر چه زودتر به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید، ما در مجله دکتر دکتر لیست بهترین متخصص های گوارش و کبد را برای دسترسی راحت تر و آسان تر شما عزیزان فراهم کردیم، شما عزیزان می توانید از این لیست برای حل مشکل خود استفاده کنید.

چسبندگی شکم چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک برای تشخیص انسداد روده و علت چسبندگی روده ابتدا معاینات فیزیکی را انجام می دهد و از بیمار در مورد شرایط و دارو های مصرفی سوال می کند. در طول معاینه فیزیک پزشک شکم شما را لمس می کند و به صدای حرکت روده ها گوش می دهد. البته برای تشخیص علت چسبندگی روده هیچ تستی وجود ندارد که بتواند به راحتی چسبندگی را شناسایی کند اما برای تشخیص بهتر و دقیق تر علت چسبندگی روده می توان آزمایشات زیر را انجام داد:

سی تی اسکن

تصویربرداری سریالی قسمت بالای دستگاه گوارش (Upper GI series)

کلونوسکوپی

عکس برداری اشعه ایکس از شکم

چسبندگی روده و انسداد روده چگونه درمان می شوند؟

هنگامی که علت چسبندگی روده مشخص شد، پزشک شما روش هایی را برای درمان این عارضه پیشنهاد می کند. چسبندگی شکمی که علائم ایجاد نمی کند به طور کلی نیازی به درمان ندارد. جراحی تنها راه درمان سریع چسبندگی روده است که باعث درد، انسداد روده یا مسائل باروری می شود.

در صورتی که چسبندگی روده باعث انسداد کامل روده شود، معمولا برای جبران انسداد نیاز به عمل جراحی فوری دارید. بیشتر انسداد روده های جزئی را می توان بدون جراحی کنترل کرد. در صورتی که نیاز به جراحی فوری نداشته باشید ممکن است پزشک به شما توصیه کند که چند روزی به روده ها استراحت دهید. برای این منظور باید تا چند روز غذا و مایعات را از راه دهان نخورید. در طی این مدت مایعات به وسیله تزریق داخل وریدی به شما داده می شود تا آب مورد نیاز بدن تأمین شود و تعادل الکترولیت ها به هم نخورد. الکترولیت ها وظیفه انتقال و جابه جایی عناصر غذایی به درون سلول ها و دفع مواد زائد از سلول ها به بیرون را بر عهده دارد. عملکرد این الکترولیت ها باعث حفظ تعادل مایعات در بدن و نیز امکان کارکرد صحیح ماهیچه های بدن می شود.

در صورت التهاب و عونت شکمی که به علت چسبندگی روده رخ داده می توان با مصرف دارو های آنتی بیوتیک التهاب وارده را درمان کرد، همچنین ممکن است پزشک شما داروهایی را جهت کمک به تسکین درد و استفراغ برایتان تجویز کند.

در صورتی که انسداد و چسبندگی روده را با استفاده از سایر روش ها نتوان درمان کرد، احتمالاً برای درمان آن نیاز به عمل جراحی خواهید داشت. جراحی برطرف انسداد روده یک عمل جراحی است که به منظور برطرف گرفتگی روده ها که باعث جلوگیری از عبور آزادانه محتویات روده از جهت آن شده است، انجام می گیرد. هدف از این جراحی آن است که درد شکم، گرفتگی عضلات شکم، ورم و سایر علائم ناشی از گرفتگی جزئی روده ها برطرف شود. در مورد گرفتگی کامل روده ها، از آنجا که می تواند یک عارضه بسیار خطرناک و تهدیدکننده جان بیمار باشد، عمل جراحی آن باید به صورت اورژانسی انجام شود.

نوع عمل جراحی که برای برطرف انسداد روده استفاده می شود به علت ایجاد گرفتگی بستگی دارد. انسداد روده ممکن است از نوع مکانیکی و ناشی از فشردگی مدفوع، بیماری فتق، بافت جای زخم حاصل از سایر جراحی ها، تومورهای سرطانی یا ولوولوس (پیچ خوردگی روده) باشد. از طرفی انسداد روده در بچه ها می تواند ناشی از بیماری، عفونت، اختلال در تعادل هورمون های شیمیایی و استفاده از داروهای مخدر باشد.

برخی از عمل هایی که به طور رایج برای برطرف انسداد و چسبندگی روده انجام می گیرد عبارتند از:

برطرف کردن گرفتگی به وسیله لوله ای که به وسیله بینی یا مقعد به روده وارد می شود و تا محل گرفتگی در روده پیش می رود.

لاپاراسکوپی - یک عمل جراحی با حداقل تهاجم است که طی آن یک بریدگی کوچک برای وارد کردن لاپاراسکوپ یا ابزارهای جراحی دیگر جهت حذف انسداد روده، بر روی شکم ایجاد می شود. لاپاراسکوپ ابزار کوچکی به شکل یک تلسکوپ کوچک می باشد.

قطعه برداری از روده بزرگ - در این عمل، قطعه ای از روده بزرگ برداشته می شود.

قطعه برداری از روده کوچک - در این عمل، قطعه ای از روده کوچک برداشته می شود.

چگونه می توان چسبندگی شکمی را جلوگیری کرد؟

اصولاً امکان جلوگیری از ایجاد انسداد و چسبندگی روده به علت چسبندگی روده بستگی دارد. در واقع جلوگیری از چسبندگی روده سخت است. با این حال شما می توانید با انجام اقدامات زیر، خطر انسداد و گرفتگی روده ها را کاهش دهید:

اگر مورد جراحی دارید بهتر است، جراحی لاپروسکوپی را انجام دهید

درمان فتق و آسیب های مشابه در اسرع وقت و قبل از آنکه باعث انسداد روده شود.

کاهش احتمال فشردگی مدفوع به وسیله:

مصرف غذاهای غنی از فیبر به مقدار زیاد

نوشیدن آب و مایعات به مقدار زیاد

ورزش کردن به طور منظم

محققان دریافته اند که رژیم غذایی و تغذیه در ایجاد یا جلوگیری از چسبندگی روده نقش دارند. فرد مبتلا به انسداد روده ای جزئی می تواند علائم را با رعایت یک رژیم غذایی مایع یا کم فیبر که به وسیله سیستم گوارش ساده تر به ذرات کوچکتر تقسیم می شود، درد و علائم چسبندگی روده را کم کند.

عوارض چسبندگی شکمی چیست؟

چسبندگی روده می تواند باعث انسداد روده و ناباروری در زنان شود. انسداد روده می تواند منجر به ایجاد یک فرورفتگی یا سوراخ در روده کوچک یا بزرگ شود که آن را زخم روده می نامند. ایجاد چنین سوراخی در دیواره روده باعث می شود که محتویات آن به حفره شکمی نشت کند و باعث ایجاد عفونت در این ناحیه شود. این نوع عفونت را پریتونیت می نامند.

علائم چسبندگی روده در هر سنی احتمال وقوع دارند که منجر به انسداد روده شده و عوارض حطرناکی برای فرد به همراه دارد.

انسداد یا گرفتگی روده مسئله ای است که در آن غذاها و مایعات به دلیل بسته بودن جهت، نمی توانند از روده باریک (کوچک) یا روده بزرگ (کولون) عبور کنند. گرفتگی روده می تواند به دلیل چسبندگی روده که معمولاً بعد از عمل جراحی اتفاق می افتد، وجود کیسه های برآمده ملتهب یا چرکی در دیواره روده ها (دیورتیکولیت)، فتق یا تومورها اتفاق بیافتد. بدون درمان چسبندگی روده، قسمت های مسدود روده می میرند و باعث بروز مسائل جدی می شوند؛ اما با مراقبت دقیق پزشکی و درمان چسبندگی روده، گرفتگی روده اغلب به طور موفقیت آمیزی برطرف می شود. اصطلاح چسبندگی روده به حالتی گفته می شود که بافت اسکار بین حلقه های روده (روده کوچک یا روده بزرگ) و پوشش داخلی در دیواره شکم (پوشش صفاقی) یا با سایر اعضا در داخل حفره شکم (کبد، کیسه صفرا، رحم و لوله های فالوپی آن و تخمدان ها و مثانه ادراری) تشکیل شود. چسبندگی همچنین می تواند بین حلقه های روده کوچک اتفاق بیافتد.

عوارض چسبندگی

چسبندگی روده می تواند باعث انسداد روده و ناباروری در زنان شود. انسداد روده هم چنین می تواند منجر به ایجاد یک فرورفتگی یا سوراخ در روده کوچک یا بزرگ شود که آن را زخم روده می نامند. ایجاد چنین سوراخی در دیواره روده باعث می شود که محتویات آن به حفره شکمی بریزد و باعث ایجاد عفونت در این ناحیه شود. این نوع عفونت را پریتونیت میگویند.

نحوه تشخیص علائم چسبندگی روده

چسبندگی شکمی نمی تواند با آزمایشات مشخصی تشخیص داده شود و یا به وسیله روش های تصویر برداری مانند اشعه ایکس یا سونوگرافی دیده شود. بیشتر چسبندگی های شکمی در طی عمل جراحی برای بررسی شکم یافت می شود. با این حال، اشعه ایکس شکم و اسکن کامپیوتری توموگرافی می توانند انسداد و چسبندگی روده ها را تشخیص دهند.

پزشک برای تشخیص علائم چسبندگی روده ابتدا معاینات فیزیکی را انجام می دهد و از بیمار در مورد شرایط و داروهای مصرفی سؤال می کند. در طول معاینه فیزیکی پزشک شکم شما را لمس می کند و به صدای حرکت روده ها گوش می دهد. البته برای تشخیص علائم چسبندگی روده هیچ تستی وجود ندارد که بتواند به راحتی چسبندگی را شناسایی کند اما برای تشخیص بهتر و دقیق تر علائم چسبندگی روده می توان آزمایشات زیر را انجام داد:

سی تی اسکن

سی تی اسکن با استفاده از ترکیبی از اشعه ایکس و فن آوری کامپیوتر برای ایجاد تصاویر بهتر استفاده می شود. این روش توسط تکنسین اشعه ایکس در یک بیمارستان یا یک مرکز بهداشتی انجام می شود و تصاویر توسط یک رادیولوژیست تفسیر می شوند. بیهوشی مورد نیاز نیست. یک سی تی اسکن ممکن است شامل تزریق یک رنگ خاص باشد، به نام کنتراست.

تصویربرداری سریالی قسمت بالای دستگاه گوارش (Upper GI series)

اشعه ایکس توسط تکنسین اشعه ایکس در یک بیمارستان یا یک مرکز سرپایی انجام می شود و تصاویر توسط یک رادیولوژیست، یک پزشک متخصص در تصویربرداری پزشکی، تفسیر می شوند. یک اشعه ایکس نیاز به بیهوشی ندارد. فرد روی یک میز دراز می کشد یا می ایستاد و عکس برادری از ناحیه شکم صورت می گیرد، سپس عکس توسط رادیولوژیست تفسیر می شود.

کلونوسکوپی

برای بررسی جدار داخلی کولون یا روده بزرگ از روش کلونوسکوپی استفاده می کنند که به کمک آن تمامی طول روده بزرگ از مقعد تا محل اتصال به روده کوچک بررسی می شود. کلونوسکوپ دستگاهی است که از یک لوله انعطاف پذیر با قطری به شعاع یک انگشت و طول حدود 1.5 متر تشکیل شده است. سر لوله به یک منبع نوری و یک دوربین بسیار کوچک ویدیویی که برای تصویربرداری از روده مورد استفاده قرار می گیرد مجهز است. هنگام کلونوسکوپی، پزشک، به کمک کولونوسکوپ به آرامی به وسیله مقعد وارد راست روده و روده بزرگ می شود و داخل روده بزرگ را در مانیتور دستگاه مشاهده می کند. با استفاده از این روش انسداد روده و علائم چسبندگی روده مشخص می شود.

چه زمانی نزد پزشک برویم

به دلیل مسائل و عوارض جدی و خطرناکی که گرفتگی روده می تواند به وجود آورد، باید در صورت مشاهده درد شکم یا سایر علائم انسداد و چسبندگی فورا به پزشک مراجعه کنید. شما می توانید به با استفاده از لیست متخصصان گوارش کشور که در منوی بالا برای شما فراهم کرده ایم، متخصص گوارش خود را انتخاب و فرایند درمان چسبندگی روده را آغاز کنید.

راه های درمان چسبندگی روده

روش درمان چسبندگی روده و شکم بستگی به علت آن دارد، ولی بیشتر اوقات بیمار باید در بیمارستان بستری شود. پزشک برای تثبیت شرایط شما، کارهای زیر را انجام می دهد:

سرم غذایی به دست شما وصل می کند تا مایعات مغذی را از این طریق دریافت کنید.

لوله ای را به وسیله بینی وارد معده شما می کند تا هوا و مایعات شکم را برای کاهش ورم آن خارج کند.

لوله ای باریک و قابل انعطاف (سوند) را وارد مثانه می کند تا به وسیله آن ادرار را خالی کرده و برای آزمایش جمع کند.

چسبندگی روده باعث درد، انسداد روده یا مسائل باروری می شود، تنها گزینه درمان چسبندگی روده جراحی است. هنگامی که علت چسبندگی روده مشخص شد، پزشک شما روش هایی را برای درمان چسبندگی روده پیشنهاد می کند. چسبندگی شکمی که علائم ایجاد نمی کند به طور کلی نیازی به درمان ندارد. جراحی تنها راه درمان سریع چسبندگی روده است که باعث درد، انسداد روده یا مسائل باروری می شود. هدف از درمان تصحیح اختلالات فیزیولوژیکی ناشی از انسداد است که شامل استراحت دادن به روده و برطرف منبع انسداد است.

در صورتی که علائم چسبندگی روده باعث انسداد کامل روده شود، معمولاً برای جبران انسداد نیاز به عمل جراحی فوری دارید. بیشتر انسداد روده های جزئی را می توان بدون جراحی کنترل کرد. در صورتی که نیاز به جراحی فوری نداشته باشید ممکن است پزشک به شما توصیه کند که چند روزی به روده ها استراحت دهید. برای این منظور باید تا چند روز غذا و مایعات را از راه دهان نخورید. در طی این مدت مایعات به وسیله تزریق داخل وریدی به شما داده می شود تا آب مورد نیاز بدن تأمین شود و تعادل الکترولیت ها به هم نخورد. الکترولیت ها وظیفه انتقال و جابه جایی عناصر غذایی به درون سلول ها و دفع مواد زائد از سلول ها به بیرون را بر عهده دارد.

اگر گرفتگی مکانیکی روده جزئی باشد و غذاها و مایعات بتوانند تا حدودی از آن عبور کنند، در این صورت غیر از بستری شدن بیمار در بیمارستان، نیاز به درمان دیگری برای درمان چسبندگی روده نیست. ممکن است پزشک رژیم غذایی کم فیبری را برای شما تجویز کند که هضم و جذب آن برای روده راحت تر باشد. اگر گرفتگی روده خودبخود برطرف نشود، نیاز به عمل جراحی برای باز کردن روده و درمان چسبندگی روده است.

اگر هیچ غذایی نتواند از روده شما عبور کند و روده کاملاً مسدود باشد، تنها راه درمان چسبندگی روده باز کردن آن به وسیله عمل جراحی است. طی این عمل جراحی، قسمت گرفته شده روده و یا هر بخشی از آن که مرده یا آسیب دیده است، برداشته می شود. اگر پزشک تشخیص دهد که گرفتگی روده شما ناشی از ایلئوس فلجی است، یک یا دو روز در بیمارستان، شرایط شما را کنترل می کند. ایلئوس فلجی اغلب یک مشکل موقتی است و خودبخود بهتر می شود و درمان علائم چسبندگی روده از این نوع زیاد سخت نیست. اگر ایلئوس فلجی طی چند روز بهبود نیابد، پزشک داروهایی را برای انقباض عضلات روده تجویز می کند که می توانند به حرکت غذاها و مایعات در روده کمک کنند. اگر یک نوع بیماری یا دارو باعث انسداد روده فلجی شده باشد، پزشک آن بیماری زمینه ای را درمان می کند یا مصرف آن دارو را قطع می کند.

در صورت التهاب و عفونت شکمی که به علت چسبندگی روده رخ داده می توان با مصرف داروهای آنتی بیوتیک التهاب وارده را درمان کرد، همچنین ممکن است پزشک شما داروهایی را جهت کمک به تسکین درد و استفراغ برایتان تجویز کند.

هدف از این جراحی آن است که درد شکم، گرفتگی عضلات شکم، ورم و سایر علائم ناشی از گرفتگی جزئی روده ها برطرف شود. در مورد گرفتگی کامل روده ها، از آنجا که می تواند یک عارضه بسیار خطرناک و تهدیدکننده جان بیمار باشد، عمل جراحی آن باید به صورت اورژانسی انجام شود. برخی از عمل هایی که به طور رایج برای برطرف انسداد و علائم چسبندگی روده انجام می گیرد عبارتند از:

برطرف کردن گرفتگی به وسیله لوله ای که به وسیله بینی یا مقعد به روده وارد می شود و تا محل گرفتگی در روده پیش می رود.

لاپاراسکوپی - یک عمل جراحی با حداقل تهاجم است که طی آن یک بریدگی کوچک برای وارد کردن لاپاراسکوپ یا ابزارهای جراحی دیگر جهت حذف انسداد روده، بر روی شکم ایجاد می شود. لاپاراسکوپ ابزار کوچکی به شکل یک تلسکوپ کوچک است.

قطعه برداری از روده بزرگ - در این عمل، قطعه ای از روده بزرگ برداشته می شود.

قطعه برداری از روده کوچک - در این عمل، قطعه ای از روده کوچک برداشته می شود.

جلوگیری از ابتلا به چسبندگی روده و شکم

اصولاً امکان جلوگیری از ایجاد انسداد و چسبندگی روده به علت چسبندگی روده بستگی دارد. در واقع جلوگیری از چسبندگی روده سخت است. با این حال شما می توانید با انجام اقدامات زیر، خطر انسداد و گرفتگی روده ها را کاهش دهید:

اگر مورد جراحی دارید بهتر است جراحی لاپاروسکوپی را انجام دهید.

درمان فتق و آسیب های مشابه در اسرع وقت و قبل از آنکه باعث انسداد روده شود.

کاهش احتمال فشردگی مدفوع به وسیله:

مصرف غذاهای غنی از فیبر به مقدار زیاد

نوشیدن آب و مایعات به مقدار زیاد

ورزش کردن به طور منظم

محققان دریافته اند که رژیم غذایی و تغذیه در ایجاد یا جلوگیری از چسبندگی روده نقش دارند. فرد مبتلا به انسداد روده ای جزئی می تواند علائم را با رعایت یک رژیم غذایی مایع یا کم فیبر که به وسیله سیستم گوارش ساده تر به ذرات کوچکتر تقسیم می شود، درد و علائم چسبندگی روده را کم کند.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

مجله کامپیوتر: از کامپیوتر و IT کلی مقاله و ترفند جالب اینجا داریم

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

پریها: مجله خبری، موفقیت، تفریحی، فناوری و گردشگری

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 9 شهریور 1400 بروزرسانی: 9 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 63415

به "علت چسبندگی روده چیست؟ علت چسبندگی روده چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت چسبندگی روده چیست؟ علت چسبندگی روده چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید