قیمت دلار همچنان در سراشیبی
به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران : شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با 0.07 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 91.823 واحد بسته شد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، حساسیت بازارهای مالی نسبت به خبر توسعه واکسن کرونا بیشتر شده است؛ چرا که اگر این فراوری انبوه این واکسن ها بیشتر از حد انتظار طول بکشد یا واکسن ها اثربخشی لازم را در بین تمامی سنین و گروه ها نداشته باشند، احتمالا شاهد اعمال جدید قرنطینه ها و تعطیلی کسب و کارها خواهیم بود؛ به ویژه آن که این قرنطینه ها هزینه مالی کاملا قابل توجهی دارند. برای مثال، یک مدل سنجی اجرا شده توسط مدرسه کسب و کار پاریس و دانشگاه میلان ایتالیا نشان می دهد که بین ماههای می تا مارس قرنطینه سراسری به میزان 168 میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا خسارت زده اما جان حدود 29 هزار نفر را نجات داده است.این بدان معنی است که تقریبا به ازای جان هر شهفرایند آمریکایی حدود 6 میلیون دلار هزینه به اقتصاد آمریکا تحمیل شده است.
احتمال تقویت سیاست حمایتی بانک مرکزی آمریکا در ماه دسامبر با توجه به باقی ماندن ریسک کرونا شدت گرفته است و اگر چه شماری از مدیران ارشد این نهاد احتمال تغییر رویکرد محسوس در کوتاه مدت را رد نموده اند اما ممکن است باهدف جلوگیری از موج ورشکستگی کسب و کارها در آمریکا، بانک مرکزی آمریکا بیش از پیش در بازارهای مالی مداخله کند. از سوی دیگر با توجه به اعلام برنامه بعضی از دولت های اروپایی نظیر انگلیس برای استقراض بیشتر، انتظار نمی رود چشم انداز مالی اروپا نیز چندان روشن باشد و چین موتور محرک رشد مالی خواهد بود.
خاتمه فرایند رسمی انتقال قدرت به تیم بایدن شروع شده است و در بخش های مختلف از جمله وزارت خارجه و کاخ سفید، تیم هایی به این منظور تشکیل شده اند. شماری از ایالت های جنجالی از جمله نوادا و مینه سوتا که اختلاف آرای بایدن و ترامپ در آن ها کم بود نیز به صورت رسمی بایدن را پیروز انتخابات در ایالت های خود انتخاب نموده اند.
وزارت بازرگانی آمریکا آمار رشد نهایی سه ماهه سوم سال جاری را گفت که بر این اساس نرخ رشد مالی این کشور مثبت 33.1 درصد اندازه گیری شده که این رقم 63.8 درصد بیشتر از رشد سه ماهه قبل و 2.1 درصد بیشتر از نرخ رشد پیش بینی شده قبلی بوده است. سطح فراوریات ناخالص داخلی در آمریکا هنوز 3.5 درصد نسبت به قبل از شروع بحران کرونا فاصله دارد.
پیش بینی می گردد تا بهار آینده واکسن های موثر در مقابله با کرونا در اختیار بخشی از عموم مردم قرار گیرد. جیمز بولارد، رییس دفتر منطقه ای بانک مرکزی آمریکا در سنت لوییس گفته است که این واکسن ها به منزله چراغی هستند که در خاتمهی تونلی تاریک دیده می گردد. بولارد که برای شرکت در اجلاسی راهی فنلاند شده بود، با اشاره به تبعات سنگین مالی کرونا بر روی اقتصاد دنیای اضافه کرد: داده ها نشان می دهند که شرایط در بسیاری از بخش ها هنوز فاصله زیادی تا سطح قبل از بحران دارد اما خبر خوب این است که نه تنها عقب گرد متوقف شده بلکه فرایند صعودی نیز از سر گرفته شده است و من به رشد مالی در سه ماهه چهارم و سه ماهه نخست سال بعد امیدوارم.
تنش های بین چین و آمریکا ممکن است در روزهای خاتمهی دولت ترامپ شعله ور گردد و این مساله رویکرد احتیاطی معامله گران را در کوتاه مدت افزایش داده است. طبق اسنادی که به دست رویترز رسیده، ممکن است دولت ترامپ89 شرکت چینی را به دلیل همکاری آن ها با ارتش چین تحریم کند که در بین آن ها نام شرکت های مطرح هوافضای چین نیز دیده می گردد. به عقیده بعضی کارشناسان، از آنجا که بایدن به دنبال ترمیم روابط با پکن به ویژه در حوزه تجاری خواهد بود، ترامپ در کوشش است تا در روزهای خاتمهی دولت خود جلوی عادی سازی سریع روابط را بگیرد و به همین منظور تحریم ها علیه شرکت های چینی روز به روز در حال گسترش است.
شرکت دارویی فایزر، از شروع مطالعات جدید آنالیز اثر واکسن این شرکت با تمرکز بر نوجوانان خبر داده است که با وجود نرخ مرگ و میر پایین در بین سایر گروه های سنی، معمولا ناقلین ویروس کرونا هستند بی آن که علایم بالینی محسوسی داشته باشند. پیش از این نتایج واکسن بر روی گروه سنی سالمندان بسیار رضایت بخش بوده است.
به گفته صندوق بین المللی پول، رسیدن به یک راه چاره دارویی در ریشه کنی کرونا می تواند تا سال 2025 میزان فراوری ناخالص داخلی دنیا را حدود 9 تریلیون دلار افزایش دهد. این نهاد با هشدار نسبت به خطر لغو سیاست های مالی حمایتی فعلی دولت ها و بانک های مرکزی از ضرورت تداوم رویکرد حمایتی سخن گفته و اضافه نموده است: اگر هر کشور کار خودش را در مقابله با کرونا انجام دهد، مخارج کرونا حدود دو سوم افزایش پیدا خواهد نمود.
اداره غذا و دارو آمریکا مجوز فراوری انبوه واکسن ضد کرونای شرکت آمریکایی فایزر و شریک آلمانی آن یعنی بیونتک را صادر کرد. انتظار می رود در اوایل سال اینده میلادی این واکسن که طبق ادعای سازندگانش باعث ایجاد مصونیت 90 درصدی در افراد مورد آزمایش شده، به طور گسترده در اختیار عموم مردم قرار گیرد و قرار است این واکسن ابتدا در آمریکا و سپس اروپا و سپس سایر نقاط عرضه گردد.
تا به امروز بیش از 62 میلیون و 329 هزار و 847 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و 455 هزار و 82 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 271 هزار و 443 نفر، برزیل با 171 هزار و 998 نفر، هند با 136 هزار و 705 نفر، مکزیک با 104 هزار و 873 نفر و انگلیس با 58 هزار و 30 نفر بوده است.
شدت دریافت سرعت شیوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز 25 نوامبر با ثبت از 12 هزار و 25 فوتی در یک شبانه روز رکورد قبلی را که مربوط به روز یادهم نوامبر با 11 هزار و 10 قربانی بود، شکست.
اریک نیلسون- تحلیلگر ارشد ارزی در بانک ولز فارگو- گفت: این طور به نظر می رسد که شاهد یک جدال نیرومند بین افراد خوشبین و بدبین هستیم. احتمالا همه معتقدند که در بلندمدت با وارد شدن واکسن کرونا شرایط تا حد زیادی تتغییر خواهد نمود اما این وحدت نظر در مورد چشم انداز کوتاه مدت کمتر وجود دارد و عده ای معتقدند که بازگشت قرنطینه ها به معنای طولانی تر شدن زمان لازم برای احیای مالی خواهد بود.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای دنیای را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با 0.07 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 91.823 واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.104 دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت خاتمهی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).
منبع: اقتصادنیوز