چه چیزهایی سبب افزایش فشار خون در بچه ها می گردد؟

به گزارش مهسان بلاگ، فشار خون بالا (HBP) به عملکرد ضعیف قلب و کلیه ها مرتبط است چون این ارگان ها نقش کلیدی در باقی ماندن فشار خون در محدوده طبیعی دارند. برای دانستن بیشتر در خصوص علل فشار خون بالا در بچه ها، مطالب زیر را بخوانید.

چه چیزهایی سبب افزایش فشار خون در بچه ها می گردد؟

مترجم: سعید علیزاده

منبع:راسخون

فشار خون بالا (HBP) به عملکرد ضعیف قلب و کلیه ها مرتبط است چون این ارگان ها نقش کلیدی در باقی ماندن فشار خون در محدوده طبیعی دارند. برای دانستن بیشتر در خصوص علل فشار خون بالا در بچه ها، مطالب زیر را بخوانید.

فشار خون بالا در بچه ها در مقایسه با بررگسالان نسبتا غیرمعمول است. به طور دقیق، میزان فشار خون در گروه سنی 65-74 سال بالا است. افزایش وزن و چاقی به علت سبک زندگی ناسالم بعضی از عواملی است که خطر افزایش فشار خون در بزرگسالان را افزایش می دهد. اگرچه چاقی در بچه ها روبه افزایش است (به لطف ظهور کامپیوتر و پلی استیشن ها) اما این تنها علت افزایش فشار خون در سنین پایین نیست. برای مثال، اگر بالا بودن فشار خون در خانواده شایع است بنابراین کودک هم ممکن است از مسائل فشار خون بالا رنج ببرد. بنابراین، به غیر از چاقی، چه چیزهایی سبب بالا رفتن فشار خون در بچه ها می گردد؟ در زیر در خصوصش بحث شده است:

آغاز فشار خون بالا در بچه ها

مشاهده شده است که بچه ها دارای اضافه وزنن مستعد فشار خون بالا هستند. در زمان امروز، بچه ها بیشتر علاقه مند به نشستن در پای کامپیوتر و دستگاه های تلویزیون به جای بازی در بیرون از خانه هستند. این موضوع سبب یک جا نشینی می گردد، در نتیجه احتمال اضافه وزن و چاقی افزایش می یابد. تعجب آور است که بچه ها با وزن سالم هم از فشار خون بالا رنج می برند. چه چیزی موجب این امر می گردد؟ فشار خون بالا در بچه ها اغلب با عملکرد ضعیف اندام خاصی همراه است.

اختلالات کلیوی

کلیه ها اگر به درستی کار ننمایند می توانند فشار خون را در بچه ها بالا ببرند. کار کلیه ها تصفیه خون به منظور دفع مایع (ادرار) از بدن است. با این حال، در این مورد کلیه به میزان کافی عملکرد درستی ندارند، و برای بدن حفظ فشار خون طبیعی سخت می گردد. بعلاوه، کلیه ها وظیفه دارند تا خون را به وسیله شریان ها و رگ ها به بدن منتقل نمایند. به اسم مثال، کلیه ها رگ ها را تحریک می نمایند تا تنگ شوند که این امر موجب فشار خون بالا در بچه ها می گردد.

تنگ شدن شریان کلیوی

شریان کلیوی قلب را به کلیه وصل می نماید. بنابراین، انتقال خون از قلب به کلیه ها به وسیله شریان کلیوی انجام می گیرد. شریان کلیوی حدود 1.5 لیتر خون را به منظور تصفیه کردن به کلیه ها میفرستد، از این رو این شریان به اسم یک منبع اصلی از جریان خون به کلیه ها در نظر گرفته می گردد. هنگامی که شریان ها باریک می شوند فشار خون ناچارا بالا می رود. تنگی عروق به این معنی است که قطر عروق کاهش می یابد. در چنین شرایطی، خون با فشار زیاد از شریان ها عبور می نماید، در نتیجه فشار قابل توجهی بر دیواره رگ وارد می گردد.

مسائل قلبی

وظیفه اصلی قلب جمع آوری خون اکسیژنه تازه از ریه ها و ارسال آن به بخش های مختلف بدن است. وقتی قلب می تپد، خون را با نیروی ثابتی پمپاژ می نماید که به آن فشار خون می گویند. بنابراین، می توان فهمید که عملکرد مناسب قلب چقدر برای تنظیم فشار خون مهم است. بچه ها مبتلا به نقص مادرزادی قلب ممکن است فشار خون بالا داشته باشند. اختلال در ساختار قلب در بدو تولد یا ضعیف بودن قلب، ممکن است منجر به بالا رفتن فشار خون گردد. نوزاد ممکن است بلافاصله پس از تولد علایم فشار خون بالا را نشان ندهد، اما دیر یا زود به احتمال زیاد مسائل فشار خون بالا فوران خواهد نمود.

عملکرد نادرست غده آدرنال

غده آدرنال دقیقا در بالای کلیه ها واقع شده است و عملکرد طبیعی آن برای کنترل فشار خون بسیار مهم است. غده آدرنال تعدادی هورمون از جمله آلدسترون فراوری می نماید که به تنظیم فشار خون یاری می نماید. با این حال، زمانی که عملکرد غده آدرنال به درستی انجام نمی پذیرد می تواند موجب ترشح بیش از حد آلدوسترون گردد که در نهایت سبب بالا رفتن فشار خون می گردد. آلدوسترون میزان سدیم و پتاسیم که به وسیله کلیه ها دفع می شوند را آنالیز می نماید. با ازدیاد آلدوسترون کلیه ها پتاسیم بیشتری را نسبت به سدیم و کلرید دفع می نماید. در نهایت باعث کم شدن پتاسیم و افزایش سدیم (نمک) در بدن می گردد که این موضوع باعث افزایش فشار خون در بدن می گردد. توسعه تومور در غده آدرنال می تواند یکی از دلایل ممکن افزایش فراوری غیرطبیعی آلدوسترون گردد.

افزایش سطح کلسترول

بچه ها مبتلا به کلسترول بالا در مقایسه با همسالان خود با کلسترول طبیعی احتمال بیشتری برای توسعه فشار خون بالا را دارند. علت این است که کلسترول بالا باعث انقباض شریان ها (تنگی عروق) می گردد. در چنین سناریویی، دیواره شریان زمانی که خون به وسیله رگ های خونی عبور می نماید فشار بیشتری را متحمل می گردد.

سوء مدیریت دیابت

دیابت نوع دوم در بچه ها خطر ابتلا به فشار خون بالا را هم افزایش می دهد. دیابت چیزی جز حضور سطح قند اضافی در خون نیست. قند زیاد در خون می تواند به شریان ها آسیب بزند. دیوار شریانی سفت و ضخیم می گردد و در نتیجه قطر رگ ها به حداقل می رسد. این کاهش مقدار شریانی فشار اضافی در حین انتقال خون به رگ ها وارد می نماید. بنابراین، دیابت کنترل نشده ممکن است باعث فشار خون بالا در بچه ها گردد.

معمولا، پیروی از سبک زندگی سالم برای کنترل فشار خون بالا به صورت خفیف کافی است. با این حال، اگر این کار کافی نباشد، پس از آن داروها مانند دیورتیک ها (به منظور بهبود عملکرد کلیه ها) و سایر داروها مثل بنازپریل می تواند برای مبارزه با فشار خون بالا در بچه ها یاری کند. می توان درک کرد تشخیص صحیح و در پی آن درمان مناسب با داروی فشار خون بالا، راه حلی برای کنترل فشار خون بالا در بچه ها است. دیابت باشد یا فشار خون بالا، ما به اسم والدین باید برای کنترل مشکل پزشکی فرزندمان هرکاری انجام دهیم. این اقدام اطمینان خواهد داد که فرزندمان با وجود داشتن فشار خون بالا، رشد سالم و زندگی شادی خواهد داشت.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی | مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی

منبع: راسخون
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 97725

به "چه چیزهایی سبب افزایش فشار خون در بچه ها می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه چیزهایی سبب افزایش فشار خون در بچه ها می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید