کامپیوتر کوانتومی گوگل جلوه گری کرد و فزونی خود را به رخ کشید: حل مسئله ای که ابررایانه های امروزی نمی توانند حل نمایند!

به گزارش مهسان بلاگ، گوگل گزارش داد کامپیوتر کوانتومی ساخته است که قدرتمندتر از هر ابررایانه در دنیا است و می تواند مسئله های محاسباتی را حل نماید که از توانایی قوی ترین کامپیوترهای دنیا نیز خارج است.

کامپیوتر کوانتومی گوگل جلوه گری کرد و فزونی خود را به رخ کشید: حل مسئله ای که ابررایانه های امروزی نمی توانند حل نمایند!

روز آدینه روزنامه فایننشال تایمز بیان کرد یک مقاله تحقیقاتی از گوگل به تازگی منتشر شده که نشان می دهد یک پردازنده کامپیوتر کوانتومی می تواند محاسبه ای را در مدت زمانی کمی بیش از 3 دقیقه انجام دهد که قدرتمندترین کامپیوترهای تجاری دنیا (برای نمونه ماشین Summit آی بی ام) در 10 هزار سال انجام می دهند.

این کامپیوتر کوانتومی پیروز شده است در 200 ثانیه آنالیز کند یک سیستم فراورینماینده اعداد تصادفی واقعا درست کار می نماید یا خیر!

در این گزارش اعلام شده گوگل اصطلاحا به مرز چپرگی کوانتومی (quantum supremacy) رسیده است. چون کامپیوتر کوانتومی جدید این شرکت می تواند مسئله ای را حل نماید که در حالت عادی غیرقابل حل است.

روزنامه فایننشال تایمز می نویسد اگر خبر گوگل درست باشد؛ اولین محاسبه ای است که به طور کامل توسط یک پردازنده محاسباتی کوانتومی در دنیا اجرا شده است. این ادعایی است که محققان گوگل نیز در مقاله خود تاکید کردند و می گویند اکنون قوی ترین کامپیوتر دنیا را ساختند.

حل پیچیده ترین مسئله های دنیا در آینده ای نزدیک

گوگل در ماه مارس 2018 از تراشه کوانتومی 72 کیوبیتی Bristlecone خود رونمایی کرد. گوگل در آن موقع خوش بینانه گفت می تواند با این تراشه از ابررایانه های روتین پیشی بگیرد.

محاسبات کوانتومی در دنیای کنونی ارزش بسیار زیادی داشته و امکان آنالیز میلیون ها حالت یک مسئله را در کسری از ثانیه فراهم می نماید. از محاسبات کوانتومی می توان در شبیه سازی های فیزیکی و شیمی استفاده کرد. عمدتا این شبیه سازی ها توسط کامپیوترهای معمولی یا ابررایانه های فعلی دنیا امکان پذیر نبود یا ده ها سال طول می کشد که عملا شبیه غیرممکن است.

کامپیوترهای کوانتومی می توانند پیچیده ترین فرمول ها و مواد شیمیایی را شبیه سازی نمایند تا به فرآیند فراوری و ساخت داروها در پزشکی یاری گردد. پنل های خورشیدی، خودران ها و هوش مصنوعی از دیگر حوزه هایی هستند که به انتظار کامپیوترهای کوانتومی نشستند.

اوایل همین هفته جاری میلادی، شرکت آی بی ام از کامپیوتر کوانتومی 14 نانومتری خود رونمایی کرد که 53 کیوبیتی بود. این کامپیوتر در ماه اکتبر در اختیار مشتریان آی بی ام قرار می گیرد.

افزون بر این، اپراتور مخابراتی AT&T نیز اعلام نموده است در حال کار روی یک کامپیوتر کوانتومی است یا فناوری مشابهی که به کامپیوترهای کوانتومی متصل می گردد.

لازم به ذکر است مقاله تحقیقاتی گوگل درباره جدیدترین کامپیوتر کوانتومی این شرکت ابتدا در سایت ناسا منتشر شده ولی سریعا برداشته شد. سپس، روزنامه فایننشال تایمز ان را به صورت یک مقاله علمی منتشر کرد که افراد عادی نیز بدان دسترسی ندارند و باید حق عضویت پرداخته باشند.

منبع

دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

mahsanblog.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای مهسان بلاگ

منبع: یک پزشک
انتشار: 28 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 18312

به "کامپیوتر کوانتومی گوگل جلوه گری کرد و فزونی خود را به رخ کشید: حل مسئله ای که ابررایانه های امروزی نمی توانند حل نمایند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کامپیوتر کوانتومی گوگل جلوه گری کرد و فزونی خود را به رخ کشید: حل مسئله ای که ابررایانه های امروزی نمی توانند حل نمایند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید