19 نکته حیاتی برای درمان جوش و آکنه از زبان متخصصان پوست

به گزارش مهسان بلاگ، ظاهر شدن جوش روی صورت دقیقا قبل از یک مراسم مهم کابوس همه ما است. جوش یا آکنه یک عارضه رایج و آزاردهنده است که این روزها نوجوانان و جوانان زیادی با آن دست وپنجه نرم می نمایند. نوع پوست، رنگ پوست، سبک زندگی و سابقه ژنتیکی افراد با یکدیگر فرق دارد که این موضوع باعث شده هر کس به یک روش خاص برای از بین بردن جوش های خود احتیاج پیدا کند. با این حال یک سری نکات وجود دارند که همه افرادی که پوستشان دچار جوش است، باید رعایت نمایند. در این مقاله از خبرنگاران مگ از زبان متخصصان پوست با شما صحبت می کنیم و نکاتی را در اختیارتان قرار می دهیم که به رفع شدن جوش یاری می نمایند. اگر شما هم از جوش های خود خسته شده اید، مقاله امروز را از دست ندهید و تا خاتمه مقاله ما را همراهی کنید.

19 نکته حیاتی برای درمان جوش و آکنه از زبان متخصصان پوست

1. صورتتان را هر روز بشویید

اولین و مهم ترین نکته برای رسیدن به پوستی بدون جوش، شستن روزانه صورت است. پاکسازی پوست در صبح و شب برترین روش برای از بین بردن جوش به تعداد می رود. یک بار صبح که از خواب بیدار می شوید باید صورتتان را بشویید و یک بار هم شب. با شستن صورت در صبح تمام سلول های پوستی مرده که طی شب روی پوست ریخته اند، از بین می فرایند.

با شستن صورت در شب هم تمام آلودگی ها و کثیفی هایی که طی روز روی پوست جمع شده اند برطرف می شوند. گاهی اوقات آن قدر خسته هستیم که بی خیال شستن صورتمان در انتها شب می شویم.

هرچند بهتر است تحت هر شرایطی صورتتان را دو بار در روز بشویید، با این حال اگر هر از گاهی شب خیلی خسته بودید و حوصله شستن صورت خود را نداشتید، به یاری دستمال مرطوب کثیفی و آلودگی های روی پوستتان را پاک کنید. دقت کنید که نباید این کار را تبدیل به عادت کنید.

2 . از کلینزر مناسب بهره ببرید

هنگام خرید کلینزر یا پاک نماینده صورت باید محصول را با توجه به احتیاجهای پوست خود بخرید. اگر پوستتان چرب است، کلینزری را بخرید که حاوی سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پراکسید یا گلیکولیک اسید است. افرادی که پوست حساسی دارند، باید در پی یک کلینزر ملایم باشند که دارای اسید لاکتیک یا ترکیبات آبرسان مانند گلیسیرین است . این ترکیبات پوست را خشک نمی نمایند.

3. پوستتان را بیش از حد لایه برداری نکنید

به احتمال زیاد درباره مزایای لایه برداری پوست زیاد شنیده اید. با وجود اینکه لابه برداری پوست اهمیت زیادی دارد، اما نباید در انجام آن زیاده روی کنید. لایه برداری روزانه پوست با محصولات لایه بردار به جای اینکه برای پوست مفید باشد، به پوست آسیب می رساند. زیاده روی در لایه برداری می تواند منجر به قرمزی، التهاب و حساسیت پوست گردد.

لایه برداری زیاد بخشی از پوست که دچار جوش است، باعث از بین رفتن سلول های پوستی سالم می گردد. باید لایه برداری را با ملایمت انجام دهید. نباید بیشتر از دو تا سه بار در هفته پوستتان را لایه برداری کنید.

4. حوله صورتتان را به طور مرتب عوض کنید

استفاده از حوله کثیف باعث انتقال باکتری ها به پوست می گردد و بروز جوش های بیشتر را در پی دارد. این بدین معنی نیست که هر بار که می خواهید صورتتان را بشویید، باید از یک حوله تازه بهره ببرید. عوض کردن حوله دو تا سه بار در هفته کافی است.

5. پوستتان را مرطوب کنید

برخی از افراد به اشتباه باور دارند که پوست چرب به مرطوب کردن احتیاج ندارد. شاید پیش خودتان فکر کنید اگر پوستتان را مرطوب کنید، جوش هایتان بدتر می شوند. اما واقعیت این است که مرطوب کردن می تواند به بهبود پوست یاری کند. اگر سطح پوستتان خشک و دهیدراته باشد، غده های چربی در فراوری چربی زیاده روی می نمایند که این موضوع می تواند باعث بدتر شدن آکنه گردد.

هیدراته کردن سطح پوست می تواند غدد چربی را متعادل کند و به کنترل و درمان آکنه یاری می نماید. وقتی می خواهید مرطوب نماینده بخرید، در پی یک محصول سبک و بر پایه روغن باشید تا منافذتان مسدود نشوند.

6. همواره از ضدآفتاب بهره ببرید

فواید استفاده از کرم ضدآفتاب روی پوست آن قدر زیاد است که باید یک مقاله جداگانه را به آن اختصاص بدهیم. یک باور غلط این است که استفاده از کرم ضدآفتاب منجر به مسدود شدن منافذ می گردد. البته این درست است که برخی از کرم های ضدآفتاب باعث بروز جوش می شوند.

اگر می خواهید بعد از استفاده از کرم ضدآفتاب دچار جوش نشوید، از محصولی بهره ببرید که بدون چربی و غیرکومدون زا باشد. با استفاده از چنین کرم ضدآفتابی دیگر لازم نیست نگران مسدود شدن پوست خود باشید.

لازم است بدانید که استفاده از کرم ضدآفتاب مختص فصل تابستان نیست و باید در سراسر سال از آن بهره ببرید . حتی زمانی که خانه هستید هم باید از کرم ضدآفتاب بهره ببرید تا از پوستتان در برابر اشعه های فرابنفش مضر خورشید محافظت گردد .

7 . زمانی که ورزش می کنید، آرایش نکنید

قبل از اینکه ورزش کنید، صورتتان را به طور کامل بشویید و آرایشتان را پاک کنید. این کار احتمال بروز جوش را به حداقل می رساند. زمانی که ورزش می کنید، طبیعتا عرق می کنید. اگر روی پوستتان آرایش داشته باشید، عرق نمی تواند روی سطح پوست بیاید، چون لوازم آرایشی منافذی که عرق از آن ها آزاد می گردد را مسدود می نمایند. عرق، آلودگی ها و باکتری های جمع شده در منافذ باعث بروز جوش می شوند .

8. صورتتان را بعد از ورزش کردن بشویید

بعد از ورزش کردن یا هر فعالیتی که باعث عرق کردن می گردد، با یک کلینزر لایه بردار صورتتان را بشویید تا منافذ تمیز شوند و چربی اضافی از روی پوستتان پاک گردد. زمانی که ورزش کردنتان تمام شد، صورت خود را با یک پاک نماینده حاوی سالیسیلیک اسید تمیز کنید. اگر روی بدنتان (به طور مثال کمر و پشت خود) جوش دارید، بعد از ورزش کردن حتما دوش بگیرید.

نشان داده شده که اگر لباس های کثیف و عرقی برای مدت زیادی تنتان باشند، به احتمال بیشتری دچار جوش بدن و بثورات (راش) می شوید. باکتری هایی که روی پوست زندگی می نمایند، می توانند در فولیکول های مو به دام بیفتند و منجر به التهاب شوند. بنابراین شستن صورت و بدن بعد از ورزش کردن و عرق کردن را از قلم نیاندازید.

9. حواستان به رژیم غذایی خود باشد

هر آنچه که می خوریم، به طور مستقیم روی پوست ما اثر می گذارد. هر ماده غذایی که منجر به افزایش سطح انسولین خون می گردد، می تواند باعث التهاب و بدتر شدن جوش گردد. سبزیجات دارای برگ سبز و سایر میوه ها و سبزیجات رنگی که سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی هستند، التهاب را کاهش می دهند و کیفیت پوست را بهبود می بخشند.

جالب است بدانید مطالعات مختلف به این نتیجه رسیده اند که فراوری چربی در بدن بیماران مبتلا به جوش بالا و سطح آنتی اکسیدان موجود در بدنشان پایین است.

اگر می خواهید از شر جوش های خود خلاص شوید، مصرف محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست را به حدا قل برسانید، چون حاوی هورمون ها و آنتی بیوتیک هایی هستند که منجر به بدتر شدن جوش می شوند. سوپرفودهایی مثل تخم مرغ، مغزها، حبوبات و کینوا که سلامت پوست را بهبود می بخشند، در رژیم غذایی خود جای دهید.

10. زیاد آب بخورید

درست است که نوشیدن 8 لیوان آب در روز پوست شما را یک شبه از جوش ها پاک نمی نماید، اما می تواند سلامت عمومی بدنتان را بهبود دهد. اگر بدنتان دچار کم آبی گردد، گرفتار مسائل زیادی خواهید شد. بنابراین همواره همراه خودتان یک بطری آب داشته باشید و برای برطرف تشنگی خود به سراغ نوشیدنی های مضر مثل نوشابه و آب میوه نروید. این نوشیدنی ها حاوی قند و کافئین هستند و منجر به جوش می شوند.

11. چای نعناع بنوشید

یک متخصص پوست اسم کرد که نوشیدن دو فنجان چای نعناع در روز می تواند احتمال ابتلا به جوش را تا 25 درصد کاهش دهد. در تعدادی از مطالعات نشان داده شده که این چای خواص ضدالتهابی دارد و سطح تستوسترون را کاهش می دهد. گفته می گردد که چای نعناع یک گزینه مناسب برای درمان جوش های هورمونی است.

12. روبالشی خود را عوض کنید

روبالشی و روتختی کثیف باعث ایجاد جوش می شوند. یک یا دو بار در هفته روبالشی و روتختی خود را بشویید و با این کار از جمع شدن باکتری ها و انتقال آن ها به پوست جلوگیری کنید.

13. صفحه موبایلتان را به طور مرتب تمیز کنید

هیچ کدام از ما نمی توانیم بدون تلفن همراه خود زندگی کنیم. در طول روز بارها و بارها به موبایل خود دست می زنیم که این موضوع باعث کثیف شدن آن می گردد. به همین خاطر است که باید هر روز صفحه موبایل و سایر لوازم الکترونیکی پراستفاده را با پد الکلی ضدعفونی کنید.

یکی از متخصصان پوست توصیه می نماید که تا جایی که امکان دارد، هنگام صحبت کردن با تلفن همراه آن را روی بلندگو بگذارید یا از هندزفری بهره ببرید تا موبایل با صورتتان تماس پیدا نکند.

14. به صورتتان دست نزنید

برخی از افراد عادت دارند مدام صورتشان را دستکاری نمایند. اگر می خواهید جوش های صورتتان را از بین ببرید، دست هایتان را از صورت خود دور نگه دارید. دست های شما همواره تمیز نیستند.

اگر به صورتتان دست بزنید، کثیفی ها و باکتری های زیر ناخن های دستتان به صورتتان منتقل شده و باعث افزایش جوش و عفونت می شوند. اگر جوش هایتان را دستکاری کنید و آن ها را بترکانید، جای جوش برای مدت طولانی روی پوستتان باقی می ماند.

15. برای کاهش التهاب، روی جوش خود یخ بگذارید

یخ یا کمپرس یخ می تواند به کاهش التهاب یاری کند. به این منظور می توانید از کمپرس یخ بهره ببرید یا چند تکه یخ را در یک تکه پارچه تمیز بپیچید و آن را به مدت 20 تا 30 ثانیه روی ناحیه دچار جوش قرار دهید . سپس آن را بردارید و بعد از چند ثانیه این کار را تکرار کنید.

16. جوش هایتان را با خمیر دندان یا الکل تحریک نکنید

همه ما شنیده ایم که مالیدن خمیر دندان یا الکل روی جوش می تواند به درمان آن یاری کند، اما حقیقت این است که استفاده از این دو ترکیب روی پوست به جای درمان جوش، منجر به تحریک و خشکی پوست می گردد. به جای استفاده از خمیر دندان یا الکل، از داروهای بدون نسخه یا با نسخه پزشک که حاوی سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید هستند، برای درمان جوش خود یاری بگیرید.

اگر در پی روش های طبیعی برای درمان جوش خود هستید، چند بار در روز چند قطره از روغن درخت چای را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را روی نواحی مدنظر بمالید. حتما قبل از استفاده از روغن درخت چای، آن را با یک روغن حامل مخلوط کنید تا دچار حساسیت پوستی نشوید.

17. حواستان به سطح استرس و خواب خود باشد

اگر به مقدار کافی نخوابید و استرس خیلی زیادی داشته باشید، دچار جوش می شوید. استرس می تواند تأثیرات وحشتناکی روی پوست داشته باشد و کم خوابی هم سلامت پوست را به خطر می اندازد. اگر خواب کافی نداشته باشید، سطح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در بدنتان افزایش پیدا می نماید که تعیین است این موضوع برای پوست خوب نیست.

متخصصان پوست توصیه می نمایند برای کاهش سطح استرس خود هر کاری که از دستتان برمی آید را انجام دهید. برخی از افراد برای پایین آوردن سطح استرس خود از روش هایی مثل گوش دادن به موسیقی، دوش گرفتن، ورزش کردن یا خوابیدن یاری می گیرند. شما هم می توانید این روش ها را امتحان کنید.

18. از محصولات مناسب برای مراقبت از موهایتان بهره ببرید

اگر در ناحیه پیشانی جوش زیادی دارید، دلیل این موضوع می تواند استفاده از محصولات نامناسب برای مراقبت از مو باشد. اگر انواع روغن مو، شامپوی خشک و سایر محصولات را به طور کامل از موهایتان پاک نکنید، پوستتان دچار آکنه خواهد شد.

هنگام آبکشی مو، حواستان باشد به جامانده شامپو و سایر محصولاتی که استفاده نموده اید را به طور کامل از موهای خود پاک کنید. این محصولات ممکن است باعث مسدود شدن منافذ در اطراف خط رویش مو شوند.

19. مکمل زینک مصرف کنید

زینک یا روی یک ماده مغذی لازم است که برای رشد سلول ها، فراوری هورمون ها، سوخت وساز بدن و عملکرد سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد. تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که سطح زینک در خون افراد مبتلا به جوش پایین تر از افرادی است که پوست صافی دارند. چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف زینک ممکن است به کاهش جوش یاری کند.

یک آنالیز در سال 2014 به این نتیجه رسید که زینک در درمان جوش التهابی شدید مؤثرتر از جوش میانه است. مقدار زینک لازم برای درمان جوش تعیین نیست، اما مطالعات قدیمی نشان داده اند که مصرف 30 تا 45 میلی گرم زینک در روز باعث کاهش چشمگیر جوش می گردد. توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف زینک می تواند نتایج معکوسی را به همراه داشته باشد و منجر به معده درد گردد.

سخن آخر

جوش یک مشکل رایج است که به دلیل های مختلف رخ می دهد. متخصصان پوست اسم می نمایند که داروهای متداول مانند سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید جزء مؤثرترین گزینه ها برای درمان جوش به تعداد می فرایند؛ با این حال برخی از این ترکیبات باعث تحریک پوست می شوند. در مقاله امروز خبرنگاران مگ به 19 نکته اشاره کردیم که به از بین بردن جوش یاری می نمایند. شما چه روش های امتحان شده ای را برای درمان جوش سراغ دارید؟ می توانید نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما و مخاطبان دیگر در میان بگذارید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منابع: health line, teen vogue

faceraz.ir: فیس راز | گفتگو و همدلی راه حل رفع همه مشکلات

fixfun.ir: مجله سرگرمی | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 92135

به "19 نکته حیاتی برای درمان جوش و آکنه از زبان متخصصان پوست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "19 نکته حیاتی برای درمان جوش و آکنه از زبان متخصصان پوست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید