آشی معروف و خوشمزه که ثبت ملی شد

به گزارش مهسان بلاگ، براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، آش معروف یزدی ها تحت عنوان شولی آش ثبت ملی شد. این خبر پیرامون ثبت ملی شولی آش نگارش شده است.

آشی معروف و خوشمزه که ثبت ملی شد

ثبت ملی شولی آش

آش شولی یا آش معروف یزدی ها، غذای محلی و مقوی یزدی ها است که در فصول مختلف سال طبخ و با چاشنی های مختلف سرو می گردد، اگرچه تاریخچه فراوری شولی یزدی بسیار کهن است، ولی تاریخ مدونی برای فراوری آن وجود ندارد و تنها می توان برای تاریخ گذاری آن تنها به اطلاعات سینه به سینه ای اتکا کرد که از این طریق می توان حداقل تاریخ 500 ساله برای این آش سنتی یزدی در نظر گرفت. علی اصغر صمدیانی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با اشاره به ثبت شیوه پخت شولی یزدی در فهرست آثار ملی کشور، گفت: شولی معروف ترین آش یزدی است که در عموم میهمانی های مردم یزد پخته و مصرف می گردد، این آش عموماً عصرها به عنوان میان وعده استفاده می گردد و جنبه وعده غذایی ندارد. وی اضافه کرد: این آش خواص درمانی بسیاری دارد و مردم یزد در فصول مختلف و برای درمان بیماری های مختلف از شولی با چاشنی های مختلف و سبزیجات مختلف استفاده می نمایند. صمدیانی در رابطه با تهیه این آش یزدی اظهار کرد: در تابستان های گرم و خشک یزد، شولی را با شلغم و مقداری نخود سالم یا نیم کوب و در زمستان های سوزناک و مرطوب آن را با برگ چغندر به جای اسفناج طبخ داده و گاهی کدو زرد اضافه و از رب انار نیز برای چاشنی استفاده می نمایند. معاون میراث فرهنگی استان، اضافه کرد: استان یزد تنوع غذایی بالایی با توجه به اقلیم و آب و هوایش دارد که آش ها، از جمله این غذاهای مقوی و لذیذ به شمار می آیند. برای تهیه شولی یزدی، ابتدا چغندر را پوست گرفته، سپس آن را به صورت خلالی برش می دهیم و با مقداری آب روی حرارت شعله قرار می دهیم تا نیم پز گردد، بعد از اینکه چغندر به طور کامل نیم پز شد سپس عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملاً پخته گردد. سپس، پیاز را سرخ نموده و نعناع و زردچوبه به آن اضافه می کنیم، حدود پنج لیوان آب را به آرد اضافه می کنیم و سپس با قاشق، کاملاً آن ها را با هم مخلوط می کنیم، هنگامیکه سبزی و عدس کاملاً پخته شد نصف پیاز داغمان را اضافه می کنیم ومی گذاریم تا چند قل بخورد. سپس، حدود چهار لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد مخلوط شده با آب را به آرامی به آش اضافه می کنیم و به طور همزمان هم می زنیم تا آرد به صورت گلوله درنیاید، اگرآش خیلی غلیظ شد باز هم به آن آب اضافه می کنیم و به خوبی هم می زنیم تا غلظتی مانند آش سوپ به خود گیرد. بعد از اینکه نمک و فلفل را به اندازه گفته شده به آش اضافه کردیم، به آن نعناع داغ و بقیه پیاز داغ همراه با سرکه به آش اضافه می کنیم و می گذاریم چند قل بخورد تا بوی تند حاصل از سرکه از بین برود و در مرحله آخر کمی شکر به شولی اضافه می گردد.

منبع: ایسنا

منبع: همگردی
انتشار: 25 فروردین 1399 بروزرسانی: 28 فروردین 1399 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 37106

به "آشی معروف و خوشمزه که ثبت ملی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشی معروف و خوشمزه که ثبت ملی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید