آیا دوران کتابخانه ها به سر آمده است؟

به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران/خراسان رضوی استاد بازنشسته گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ضروری است تا ارتباط دقیق و تنگاتنگی با مراجعه کننده داشته باشیم تا ببینیم چه می خواهد و تا چه میزان آنچه برایش فراهم نموده ایم، مفید بوده و چه میزان خطا داشته است.

آیا دوران کتابخانه ها به سر آمده است؟

مهری پریرخ در نشستی با عنوان آینده کتابخانه های دانشگاهی؛ قابلیت های بیشتر، فضای کمتر، که در کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی برگزار گردید، اظهار کرد: ما بارها از اطراف شنیده ایم که کتابخانه ها جمع می شوند و احتیاجی به آن ها نیست، اما در هیچ کشوری چنین اتفاقاتی نیفتاده است و باز هم با تمام پیشرفت اطلاعات عده ای این احتیاج را دارند که از کتاب استفاده نمایند. دسترسی به اطلاعات راه های زیادی دارد، ولیکن همین رقبا می توانند برای کتابداران فرصت باشند و کتابداران کاری را انجام دهند که تکنولوژی انجام نمی دهد.

وی مطرح کرد: برنامه های راهبردی که برای کتابخانه مرکزی دانشگاه برنامه ریزی نموده ایم شامل خدمات مرجع، سواد اطلاعاتی و چگونگی دسترسی به اطلاعات یا همراهی با محققان و اساتید و... است. ضروری است تا ارتباط دقیق و تنگاتنگی با مراجعه نماینده داشته باشیم تا ببینیم چه می خواهد و تا چه میزان آنچه برایش فراهم کردیم، مفید بوده و چه میزان خطا داشته است.

استاد بازنشسته گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد، توضیح داد: کافی ست که اندکی از تکنولوژی یاد بگیریم و ارتباطات خود را با پژوهشگران و اساتید تنگاتنگ کنیم. علم، دانش و تحقیق هیچ پایانی ندارد و لحظه به لحظه احتیاج بیشتری به آن است و بهای بیشتری به آن داده می گردد و این فلسفه کار کتابخانه های دانشگاهی ست. کتابخانه های دانشگاهی از ابتدای کارشان یاری به ترویج علم و پشتیبانی و حمایت از پژوهش بوده است.

پریرخ با اشاره به استفاده از پیشرفت تکنولوژی در جهت بقای کتابخانه، اظهار کرد: می توانیم به یاری فناوری، اطلاعات را در اختیار دیگران بگذاریم. طبیعی ست که روش های سنتی در هیچ کتابخانه ای، به خصوص در کتابخانه های دانشگاهی، جواب نمی دهد و مراجعه نماینده ترجیح می دهد در فضای راحت خود در سکوت کار کند. می توانیم این کتاب ها را از راه دور در اختیارش قرار دهیم، باید احتیاج او دنبال گردد تا بداند حمایت نماینده ای دارد و همین یعنی افزایش مراجعه نماینده.

وی اضافه نمود: هنگامی که به کتابخانه عمومی مونیخ رفتم سالن های عظیم این کتابخانه پر از دانشجویان بود. پس می بینیم که کتابخانه ها احتیاج هستند و افراد هم مراجعه خواهند کرد، فقط ما باید روینمودهای خود را تغییر دهیم.

در بخش دیگری از این جلسه، شعله ارسطوپور، عضو هیأت علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد، بیان نمود: ما در کتابخانه معمولاً چون محیط آرامی داریم، این موضوع ماهیتاً و روحاً باعث آرام شدن ما می گردد که شاید یکی از نقاط ضعف ماست. می بینیم که کتابخانه های ما کمتر مورد توجه و استفاده قرار می گیرند و ممکن است موجب مرگ کتابخانه و رشته کتابداری گردد. تصور می کنم ما بخشی را فراموش می کنیم و آن عمل کردن است .اگر به این معتقدیم که پژوهش متوقف نمی گردد و افراد احتیاج دارند تا منابع دست اول استفاده نمایند، چه چیزی باعث شده تا افراد اطلاعات خود را از جایی به جز کتابخانه بگیرند و چرا این بسترهای اطلاعاتی دیگر می توانند پیروز تر از کتابخانه عمل نمایند.

وی اضافه نمود: موضوع دیگر، بازاریابی خدمات خودمان است. ما خدمات خوبی انجام می دهیم، اما نمی توانیم افراد را قانع کنیم که چه توانمندی هایی در حرفه ما و چه توانمندی هایی در خود ما وجود دارد.

fungroups.ir: گروه سرگرمی، مجله و انجمن سرگرمی

namit.ir: نامیت | مجله بازاریابی و مدیریت بازار

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 26726

به "آیا دوران کتابخانه ها به سر آمده است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا دوران کتابخانه ها به سر آمده است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید