ابتلای بیش از 16هزار تن در کشور به تب مالت در سال گذشته

به گزارش مهسان بلاگ، رییس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیر پاستوریزه، فرآورده های لبنی فراوری شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واکسینه نکردن دام ها را از جمله عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی کرد و از ابتلای 16 هزار و 632 مورد به بیماری تب مالت در سال گذشته اطلاع داد.

ابتلای بیش از 16هزار تن در کشور به تب مالت در سال گذشته

دکتر بهزاد امیری در گفت وگو با خبرنگاران، تب مالت را یک بیماری عفونی باکتریال معرفی کرد و گفت: تب مالت جزو بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده که عامل بروز آن باکتری به نام بروسلا است. این بیماری به وسیله مصرف فرآورده های دامی غیر پاستوریزه، انتقال ترشحات دامی آلوده به وسیله جراحات روی پوست بویژه دست ها، استنشاق ذرات افشانه ای شده آلوده در هوای آغل و به وسیله تماس این ذرات با مخاط دهان و چشم به انسان منتقل می گردد.

وی استان های غربی، شمال غربی و شمال شرقی را در صدر آمار شیوع تب مالت معرفی کرد و اضافه نمود: در سال گذشته 16 هزار و 632 مورد ابتلا به بیماری تب مالت گزارش شد. برای کنترل این بیماری اقدامات مختلفی از جمله اطلاع رسانی و آموزش به مردم بویژه به دامداران ارائه نموده ایم. همچنین واکسیناسیون دام ها را با جدیت در حال پیگیری هستیم. البته با وجود اینکه اقدامات انجام شده از میزان انتظار ما کمتر است، اما گام های مثبتی در این زمینه برداشته شده است.

وی علت برآورده نشدن تمام انتظارات درباره کنترل این بیماری را محدودیت های اقتصادی دانست و اضافه نمود: با وجود این محدودیت های اقتصادی نمی توان انتظار واکسیناسیون تمامی دام های واجد شرایط را داشت. به همین دلیل هم به انتظارات خود به طور کامل دست نیافته ایم. اما خوشبختانه اقدامات نسبت به سالیان گذشته در حال پیشرفت است.

امیری با یادآوری آمار ابتلاء به تب مالت در سال 68 که حدود 90 هزار مورد بوده است، بر لزوم مصرف فرآورده های لبنی پاستوریزه تاکید و توضیح داد: کنترل رعایت ضوابط در مراکز نگهداری شیر و فرآورده های دامی به ویژه در دامداری های سنتی، نظارت بر مواد غذایی تهیه شده از فرآورده های دامی، بهسازی آغل ها و محیط نگهداری دام و شناسایی و درمان به موقع بیماری تب مالت از اقدامات مؤثر ما در این زمینه بوده است تا بتوانیم از آمار یاد شده در سالیان گذشته تا حد زیادی فاصله بگیریم، اما همچنان احتیاج به فعالیت های جدی در این زمینه است.

دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

mahsanblog.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای مهسان بلاگ

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 13003

به "ابتلای بیش از 16هزار تن در کشور به تب مالت در سال گذشته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابتلای بیش از 16هزار تن در کشور به تب مالت در سال گذشته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید