ارائه مدلی جهت مشخص رفتاردینامیک نانوساختارها، کاربرددرخودروسازی

به گزارش مهسان بلاگ، به گزارش خبرنگاران، حمید محمدصدیقی، محقق این طرح با بیان اینکه امروزه کاربرد مواد مدرج تابعی که قابلیت کاربرد در محیط های خورنده و با دمای بالا و خواص الکتریکی مناسبی نیز دارند، در صنایع مختلف رو به افزایش است، مطرح کرد: این ساختارهای مرکب به عنوان نانوحسگرها در سیستم های میکرو/نانو الکترومکانیکی، صفحات نازک در آلیاژهای حافظه دار در صنایع هوافضا، خودروسازی، رباتیک و بیومکانیک کاربردهای فراوانی دارند.

ارائه مدلی جهت مشخص رفتاردینامیک نانوساختارها، کاربرددرخودروسازی

وی هدف اصلی انجام این پژوهش را شرح داد و گفت: تا کنون، هیچ پژوهشی مبنی بر کاربرد مواد مدرج تابعی در حوزه نانوالکترونیک انجام نشده است که در این طرح، ارتعاشات غیرخطی و رفتار ناپایدار نانوتیرها، در حضور نیروهای بین مولکولی کزیمیر و با اعمال ولتاژ دی سی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

محمدصدیقی گفت: آنالیز های انجام شده نشان می دهد که استفاده صحیح از ترکیب مواد مدرج تابعی در طول ضخامت نانوحسگر، باعث تغییر حوزه ناپایداری نانوساختارها و کارکرد مطلوب آن ها در محیط های خورنده و با دمای بالا می گردد که علاوه براین به یاری طراحی و استفاده صحیح از این مواد در ساخت نانوحسگرها و نانومرتعش کننده ها، می توان افزایش سرعت واکنش و پاسخ دهی این ابزار به محرک های خارجی مانند ولتاژ را انتظار داشت.

به گفته محمدصدیقی، در روند این مطالعات، جهت معین خواص مواد مدرج تابعی و تأثیر این مواد بر مدول یانگ و سایر مشخصات نانوتیرها، ابتدا روابط مشخصه های مؤثر بر رفتار دینامیکی مدل سازی شده اند و سپس معادلات تصحیح شده ارتعاشی نانوساختارهایی که از مواد مرکب مدرج تابع ساخته شده اند، استخراج شد.

وی در ادامه اضافه کرد: همچنین برای معین فرم بسته فرکانس طبیعی ارتعاشی که قابلیت پیش بینی پدیده ناپایدار پولین را دارد، از یک روش قدرتمند تحلیلی استفاده کردیم، و در نهایت تأثیر پارامترهای مختلف مانند جنس مواد مدرج تابعی، اندازه نیروهای بین مولکولی و روند تغییرات خواص ماده در طول ضخامت تیر بر ولتاژ پولین و همچنین زمان پولین مورد ارزیابی قرار گرفته است.

براساس اعلام ستادنانو؛ در حوزه نانو، به دلیل کاهش فاصله بین صفحات سازه ها، نیروهای جدیدی به نام نیروی کزیمیر ظهور پیدا می نماید. این نیرو به شدت بر ناپایداری نانوساختارها، حتی در زمان ساخت و بدون حضور محرک های خارجی مانند اعمال ولتاژ، تأثیرگذار است. در صورت عدم دخالت این نیروها به هنگام طراحی ابزارها، نمی توان درک صحیحی از رفتار دینامیکی نانوسازه داشت و نتایج نهایی، غیرقابل اعتماد و بعضاً نادرست خواهند بود. جهت مدل سازی دقیق تر نانوحسگرها با حوزه فعالیت بسیار حساس، باید با مدل سازی ریاضی این نیروها، به آنالیز تأثیر آن ها بر ناپایداری این ساختارها پرداخته گردد.

این تحقیقات از کوشش های دکتر حمید محمدصدیقی- عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز- دکتر فرهنگ دانشمند- عضو هیأت علمی دانشگاه مک گیل کانادا- و دکتر محمدرضا آبادیان- عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد- حاصل شده است. نتایج این کار در مجله Composite Structures (جلد 124، شماره 1، سال 2015، صفحه 55 تا 64) منتشر شده است

دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 3 شهریور 1400 بروزرسانی: 3 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 19451

به "ارائه مدلی جهت مشخص رفتاردینامیک نانوساختارها، کاربرددرخودروسازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارائه مدلی جهت مشخص رفتاردینامیک نانوساختارها، کاربرددرخودروسازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید