افت 27 درصدی خرید تضمینی گندم، گرانی نهاده های دامی یکی از دلایل کاهش خرید گندم

به گزارش مهسان بلاگ، رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: بنابر آخرین آمار 3 میلیون و 400 هزار تن گندم خریداری شده که نسبت به سال قبل 27 درصد کاهش داشته است.

افت 27 درصدی خرید تضمینی گندم، گرانی نهاده های دامی یکی از دلایل کاهش خرید گندم

عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار ، درباره آخرین شرایط خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تا به امروز 3 میلیون و 400 هزار تن گندم با ارزش بالغ بر 17 هزار میلیارد تومان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 27 درصد کاهش داشته است.

او از پرداخت 88 درصد مطالبات گندمکاران اطلاع داد و گفت: تا به امروز حدود 15 هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.

هاشمی ادامه داد: با توجه به آنکه برداشت گندم از استان های به جای مانده تا سرانجام مرداد ادامه دارد، از این رو برآورد می گردد که خرید تضمینی به 5 میلیون تن برسد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور درباره آخرین شرایط واردات گندم خاطرنشان کرد: با کاهش اندازه خرید ناشی از شرایط خشکسالی، سال جاری با احتساب احتیاج داخل و ذخایر استراتژیک، 5 تا 6 میلیون تن گندم از مبادی خارج باید تامین گردد.

به گفته او، سال جاری موضوع خشکسالی، کاهش 50 درصدی بارش نسبت به سال قبل و عدم برداشت گندم از منطقه ها دیم موجب شد خودکفایی این محصول استراتژیک به رغم برنامه ریزی های وزارت جهاد کشاورزی و تشکل ها محقق نگردد.

این مقام مسئول با بیان اینکه آمار دقیقی از اندازه خروج ارز به منظور واردات گندم نمی توان خاطرنشان کرد، گفت: با وجود آنکه قیمت گندم در کشورهای مختلف وارداتی فرق دارد، از این رو نمی توان رقم دقیقی را اعلام کرد و همیشه بخش بازرگانی دولت باید تصمیمات لازم در این باره را اتخاذ کند، اما به طور میانه قیمت هر کیلو گندم در بازارهای جهانی 300 دلار است.

هاشمی از اعلام قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی نو در روزهای آینده اطلاع داد و گفت: شورای قیمت گذاری طی 10 روز آینده، قیمت خرید تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی را اعلام خواهد نمود. از این رو پیش بینی می گردد که بر مبنای قیمت پایه 5 هزار تومانی گندم و احتساب سایر هزینه های فراوری، نرخ منطقی و مورد رضایت کشاورزان اعلام گردد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران در سرانجام کمبود و گرانی نهاده های دامی را از دیگر دلایل افت محسوس خرید تضمینی خاطرنشان کرد و گفت: سال جاری کمبود و گرانی نهاده های دامی موجب شد بخشی از گندم فراوریی صرف خوراک دام و طیور گردد که این موضوع در اندازه خرید و شکست سیاست خودکفایی و برنامه وزارت جهاد کشاورزی تاثیر سو گذاشت، هر چند عوامل دیگری همانند قیمت در بحث اندازه خرید و خودکفایی تاثیر گذار است، اما به تنهایی نمی تواند منجر به شکست این سیاست گردد .

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 9 شهریور 1400 بروزرسانی: 9 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 94258

به "افت 27 درصدی خرید تضمینی گندم، گرانی نهاده های دامی یکی از دلایل کاهش خرید گندم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افت 27 درصدی خرید تضمینی گندم، گرانی نهاده های دامی یکی از دلایل کاهش خرید گندم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید