تغییر مناسبات کشور به دلیل شیوع کرونا تا 1401 ، پیک کرونا در پاییز ، تاثیر بازگشایی مدارس در شرایط شیوع ویروس تاجدار

به گزارش مهسان بلاگ، معاون وزیر بهداشت در نشست خبری خود درباره مباحث مهم این روزهای کشور در حوزه مسئولیتش همچون پیک کرونا در پاییز، تاثیر بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی کشور، تکلیف شرایط استخدامی پرستاران، برگزاری لیگ های فوتبال، شرایط خوزستان کرونازده، بیماریابی اینترنتی و... صحبت کرد.

تغییر مناسبات کشور به دلیل شیوع کرونا تا 1401 ، پیک کرونا در پاییز ، تاثیر بازگشایی مدارس در شرایط شیوع ویروس تاجدار

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (یکشنبه 28 اردیبهشت) در نشست خبری ویدیو کنفرانسی خود که از وزارت بهداشت برگزار گردید، گفت: در 18 تا 24 ماه که از شروع ویروس می گذرد، یعنی تا پاییز 1401 خیلی از مناسبات خود را باید تغییر بدهیم. این که رفتار اجتماعی این ویروس در درازمدت مثل آنفلوآنزا یا شبیه ترکیبی از ویروس ها گردد، تعیین نیست. دهه هاست که سرخک را می شناسیم و واکسن آن را هم داریم، اما بسیاری از کشورهای اروپای غربی پیروز به ریشه کن کردن آن نشده اند. در نتیجه یکی از مناسبت ها که باید تغییر کند، رفتارهای اجتماعی است.

وی ادامه داد: هیچ کشوری نمی تواند 18 تا 24 ماه همه مشاغل را تعطیل کند. معمولا دسته ای که درآمد ثابت دارند این نظر را برای تعطیلی می دهند. باید پرسید کدام کشور می تواند 20 تا 30 درصد اقتصاد خود را تعطیل کند؟ حدبیشتر بازگشایی ها که تاثیر مالی دارند برای حفظ معیشت و سلامت مردم می تواند انجام گردد.

  • پیش بینی موج کرونا در پاییز

حریرچی گفت: در درازمدت بشر می تواند بر ویروس کرونا غلبه کند، اما در 18 تا 24 ماه آینده به خصوص در کشورهای درگیر با ویروس، بیشتر کشورها با این ویروس درگیر هستند. در نیمکره شمالی در پاییز با موج های دوباره ای روبرو خواهیم شد که شاید شدت آن از اسفند یا فروردین کمتر باشد، اما منجر به قرنطینه یا تعطیلی ها می گردد. همچنین پیش بینی می گردد که با همه گیری آنفلوآنزا، موج دوم کرونا در نیمکره شمالی شدیدتر باشد. پیش بینی سوم هم این است که در پاییز موج های کرونا خواهیم داشت، اما منجر به تعطیلی نمی گردد.

وی ادامه داد: آنچه مهم است این که بسیاری از رفتارهای خود را باید تغییر بدهیم. نکته مهم این است که در این 18 تا 24 ماه باید کوشش کنیم هرچه جنبه مالی دارد و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می دهد را به حدبیشتر برسانیم. با دست به دست هم دادن می توانیم در برابر ویروس کرونا پیروز باشیم. خواهش من این است که در تعطیلات پیش رو، سفرها را به حداقل برسانیم.

  • داروی اختصاصی کرونا کشف نشده است

معاون وزیر بهداشت درباره تاثیر داروها بر کرونا، خاطرنشان کرد: بحث دارو در خصوص کرونا موضوع رسانه عمومی نیست. هر چند این موضوع جالب است اما بحث پزشکی است و به درمانی ارتباط دارد که پزشک انتخاب می نماید. به طور خلاصه، داروی ضدویروس کووید 19 به طور اختصاصی نداریم. در اسفند ماه انواع گروه ها صد نوع دارو کشف نموده بودند. هیچ داروی موثر اختصاصی برای این ویروس هنوز کشف نشده و داروهای موجود دو دسته هستند. یک دسته داروهایی هستند که ضد ویروس های دیگر بوده و در بازار موجودند. این داروها تاثیر کم تا متوسط دارند. دسته ای هم تاثیر بیشتری دارند و به اصطلاح داروهای جانبی یا مراقبتی هستند. کسی که وارد مرحله ای از این بیماری می گردد که با باکتری درگیر می گردد یا با التهاب خاصی روبرو شده، این داروها به این بیماران یاری می نماید.

  • کوشش برای استخدام پرستاران

حریرچی درباره استخدام پرستاران گفت: وزارت بهداشت حدبیشتر کوشش خود را برای استخدام پرستاران که در دوره کرونا یاری نموده اند، انجام می دهد.

وی درباره ورودی پرستاران به دانشگاه ها نیز خاطرنشان کرد: در کشور کمبود شدید نیروی پرستاری وجود دارد و نسبت پرستار به تخت و هم نسبت به هزار نفر جمعیت پایین است. بر اساس پیش بینی ها برای تعداد پذیرش پرستار رو به افزایش است. از 10 رسته شغلی که در جهان برای آینده پیش بینی شده، 5 الی 7 رسته در حوزه بهداشت و درمان است. این موارد شامل اقدامات مراقبتی و مراقبت در بیمارستان و مراقبت از سالمندان و مراقبت در منزل و مراقبت از معلولان می گردد. با توجه به افزایش سن جمعیت در همه جهان و کوچک شدن هسته خانواده ها این موضوع رخ داده است.

معاون وزیر بهداشت اضافه نمود: یکی از دلایلی که در دوره اخیر مرگ و میر بیماران کرونایی کم شد، به دلیل مراقبت بسیار مناسبی بود که در منازل از افراد مسن رخ داد. حدود 50 هزار معلول و سالمند در مراکز نگهداری سالمندان داریم.

وی ادامه داد: تا اطلاع ثانوی در پزشکی و پرستاری کمبود قابل توجه داریم. همه این افراد قرار نیست در بخش دولتی فعالیت نمایند. بر اساس سطح درآمد و میزان رشد مالی و تغییر سنی آینده در کشور، سند لازم برای این موضوع دیده شده و به میزان احتیاج نیرو جذب می گردد.

  • سفرها در تعطیلات عید فطر

معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره سفرهای احتمالی در تعطیلات عید فطر، گفت: تعطیلات پیش رو متاسفانه طولانی است. از طرفی مردم خسته شده اند. درخواست ما همچنان این است که مردم سفرها را به حداقل برسانند. خود فعل سفر در خصوص انتقال ویروس خطرناک است و موجب افزایش تماس اجتماعی و کاهش فاصله گذاری می گردد. مردم یا با وسیله عمومی سفر می نمایند یا با اتومبیل شخصی به سفر می فرایند. به هر حال بین راه توقف دارند و احتمال انتقال ویروس افزایش پیدا می نماید.

  • زمان برگزاری لیگ های فوتبال

معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره زمان برگزاری لیگ های فوتبال، خاطرنشان کرد: در خصوص فوتبال فقط باید برای پروتکل های بهداشتی و درمانی لازم اظهارنظر می کردیم. مراتب به فدراسیون فوتبال اعلام می گردد و طبق تصمیم گیری عمل خواهند کرد. دیروز بوندس لیگا شروع شد و سری آ و لالیگا هم شروع می گردد.

  • برای طرح ترافیک به طور مشترک تصمیم گیری می گردد

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره طرح ترافیک تهران گفت: در خصوص طرح ترافیک تهران تصمیم گیری مشترک انجام می گردد و تمام افراد مسئول چه از وزارت بهداشت و چه از شهرداری تهران باشند با دل سوزی صحبت می نمایند. وقتی طرح ترافیک نیست، مسائلی در شهر ایجاد می گردد. اتومبیل های غیرمجاز نیز به مرکز شهر تردد می نمایند. یکی از مسائل مرکز تهران در حال حاضر پارکینگ است. وقتی طرح ترافیک نیست، همه این اتومبیل ها وارد شهر می شوند. اگر الان آلودگی هوا نیست به خاطر کاهش سفرهاست. ما در نقطه تعادل تصمیم گیری می کنیم و اشکالی ندارد که مراجع مختلف نظر بدهند.

  • تمام رشته ها باید در جای خودشان باشند

معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره اعتراضات صنفی نیروهای بهداشتی در روزهای اخیر، خاطرنشان کرد: صحبت درباره مسائل صنفی که مبتنی بر نفی دیگری است به کسی یاری نمی نماید. اگر هر گروهی بخواهد نفع خود را در نفی دیگران جست وجو کند به ضرر خودش است. با توجه به کریکولوم آموزشی، هر نیرویی برای جای تعیینی تربیت می گردد. یکی از مهم ترین سیستم های آموزشی ما آموزش بهورزی است که بهورز برای روستاها تربیت می نماید. دانشکده های پرستاری هم پرستار تربیت می نمایند. مطمئن باشید با توجه به کمبودی که داریم، تمام رشته ها اگر جای خود باشند، برای آنها کار ایجاد می گردد. به جز یکی دو رشته مثل مامایی که نیروی اضافه داریم، در بیشتر رشته ها دچار کمبود هستیم. در نتیجه به جای رقابت و باز کردن خطوط جدید اشتغال بهتر است هر کدام سر جای خود باشیم تا اشتغال ایجاد گردد.

  • کاهش 70 تا 80 درصدی بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا

وی در پاسخ به سوالی درباره فرایند افزایشی ابتلا به کرونا در بعضی استان ها اظهار کرد: چند معیار وجود دارد. یکی معیار افراد بستری در بیمارستان و یکی معیار مرگ و میر ناشی از کرونا و یکی معیار شناسایی افراد جدید است. در خصوص بستری در بیمارستان و مرگ و میر کرونا حدود 70 تا 80 درصد نسبت به دو ماه گذشته کاهش داشتیم. اگر مبتلایان زیاد گردد، بستری در بیمارستان و مرگ و میر هم با فاصله زمانی بیشتر می گردد.

حریرچی اضافه نمود: مرگ و میر و بستری در بیمارستان به طور واضحی کاهش یافته، اما قدرت بیماریابی هم بالاتر رفته است. از دو هزار تا هزار و 900 مورد کشف شده، حدود 70 تا 80 درصد ناشی از بیماریابی در افراد کم علامت یا بی علامت و پیگیری از افراد با تماس نزدیک است. این یک پیروزیت عظیم است که سیستم توانسته تعداد آزمایش و بیماریابی را بالا ببرد. البته نکته مهم این است که آزمایش ها درست انجام گردد.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: این کار به نظر ما اشتباه است که در خیابان بایستیم و هر شخصی که رد شد، از او آزمایش بگیریم. آزمایش باید هدف گیری شده انجام گردد.

  • شرایط شیوع کرونا در خوزستان

وی درباره شرایط استان خوزستان اظهار کرد: پیک کرونا در خوزستان دیرتر رخ داده است. باید توجه کنیم که شیوع کرونا در این استان نسبت به میلیون نفر، کم یا متوسط بوده و در حال نزدیک شدن به متوسط است. یکی از مسائل استان خوزستان این است که اگر استانی پیک کرونا را در اسفند یا فروردین تجربه نموده، تعطیلی هایش همراه با سایر کشور بود، اما در حال حاضر بازگشایی ها ایجاد شده و این چند استان به پیک رسیده اند. با این حال شرایط در خوزستان تحت کنترل است.

  • تاثیر بازگشایی ها بر فرایند بستری و مرگ و میر

معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تاثیر بازگشایی ها بر فرایند بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور، گفت: تاثیر بازگشایی ها صفر نبوده و اثرهایی داشته است. عمده بازگشایی ها 23 فروردین در کشور و 30 فروردین در تهران اجرا شده است. معمولا موارد سرپایی یک هفته بعد اثر خود را نشان می دهد. در نتیجه الان باید بستری و فوت را مشاهده می کردیم. با وجود بازگشایی ها در یک ماه اخیر در بستری و مرگ و میر فرایند نزولی داشتیم.

  • بازگشایی دانشگاه ها

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی دانشگاه ها خاطرنشان کرد: همان طور که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد، دانشگاه ها بر اساس پروتکل هایی که اعلام شده تصمیم گیری خواهند کرد. این موضوع در خصوص رده های مختلف تفاوت دارد. برای همه شرایط ها پروتکل ها وجود دارد. خوابگاه ها جزو مکان های مهم برای انتقال ویروس کرونا محسوب می گردد. زیرا پرتراکم است و مردم از شهرهای مختلف حاضر می شوند. در بسیاری مواقع هم دانشجویان آخر هفته به شهر خود بر می گردند. دانشگاه ها به طور مستقل و بر اساس پروتکل ها تصمیم گیری می نمایند.

  • استفاده از اینترنت در دوران کرونا

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره استفاده از اینترنت در دوران کرونایی، گفت: قسمت عمده غربالگری و بیماریابی با استفاده از سامانه سیب و سینا و ناب انجام می گردد. قسمت عمده مجوزهایی که به محل های کسب و کار داده می گردد نیز به وسیله سامانه انجام می گردد. علاوه بر حوزه بهداشت و درمان، قسمت عمده خدمات را باید به وسیله فضای مجازی ارائه کنیم. برای خیلی ها قبلا سخت بود که جلسه غیرحضوری برگزار نمایند. همیشه به این شکل بود که چند هزار نفر برای اجلاس سالانه سازمان جهانی بهداشت به ژنو می رفتند. حالا همه نشست ها به صورت غیرحضوری و اینترنتی برگزار می گردد.

faceraz.ir: فیس راز | گفتگو و همدلی راه حل رفع همه مشکلات

fixfun.ir: مجله سرگرمی | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 49158

به "تغییر مناسبات کشور به دلیل شیوع کرونا تا 1401 ، پیک کرونا در پاییز ، تاثیر بازگشایی مدارس در شرایط شیوع ویروس تاجدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییر مناسبات کشور به دلیل شیوع کرونا تا 1401 ، پیک کرونا در پاییز ، تاثیر بازگشایی مدارس در شرایط شیوع ویروس تاجدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید