خواص کلم بروکلی خام چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص کلم بروکلی خام)
به گزارش مهسان بلاگ، پیشگیری از بروز امراضی مانند انواع سرطان، التهاب مفاصل و تاخیر در فرآیند پیری از خواص کلم بروکلی خام بوده، برای افراد دیابتی بسیار مفید است.

سرویس سلامت - بروکلی از خانواده کلمها میباشد و از سبزیهایی است که بهترین فصل آن پاییز و زمستان میباشد و منبع خوب ویتامین c و فیبر است. قسمت خوراکی بروکلی سر نامیده شده به رنگ بنفش یا سبز تیره است. سر اصلی در مرکز و بالای گیاه روئیده شده است و زمانی که سر اصلی برداشته و قطع شود، سرهای جانبی آغاز به رشد نموده و نمایان میشوند. قسمت سر بروکل سرشاز از مواد غذایی و خواص درمانی است. کلم بروکلی خام را می توان 3 روز یا بیشتر در یخچال نگهداری کرد. به طور کلی سبزیجاتی همچون انواع کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ، گل کلم و کلم قمری که شکل ظاهری گل آنها همانند چلیپا (صلیب) است، سبزیجات چلیپایی گفته شده، این سبزی ها دارای ترکیبات ضد سرطان بسیار قوی هستند. نتایج مطالعات نشان داده، مصرف مستمر گل کلم، کلم بروکلی و کلم بروکسل از احتمال ابتلا به سرطان پروستات می کاهد و خطر مرگ و میر و عود سرطان سینه را 22 تا 62 درصد کاهش می دهد که میزان این خاصیت به مقدار و نوع مصرف کلم بستگی دارد. همچنین در میان سبزیهای موجود در دنیا کلم بروکلی یکی از غنیترین منابع آهن به شمار میآید و در مجموع به دلیل داشتن خاصیت ضد سرطان، مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی توجه بسیاری را به خود جلب نموده است. در ادامه این مطلب با فواید، مضرات و خواص کلم بروکلی خام بیشتر آشنا شوید.
ارزش غذایی و خواص کلم بروکلی خام
کلم بروکلی دارای انواع ویتامینها (ویتامین C، ویتامین A) و مواد معدنی مفید (اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم و فیبر) است. بعضی خواص این سبزی عبارتند از:
- از خواص کلم بروکلی خام، تقویت استخوانها و حفظ سلامت دندانها است و از پوکی استخون پیشگیری میکند.
- کنترل فشار خون، پیشگیری از بروز سرطان کولون، آب مروارید و بیماری های قلبی از دیگر خواص کلم بروکلی خام بوده، دلیل آن وجود بتاکاروتن و ویتامین C موجود در این گیاه بوده که از مهمترین آنتی اکسیدان ها به شمار میروند.
- بروکلی با داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین C، به جذب آهن در بدن یاری شایانی می نماید و از سرماخوردگی پیشگیری می نماید.
- تامین کلسیم برای افرادی که به شیر حساسیت دارند از دیگر مزایای خوردن کلم بروکلی است.
- میزان کالری کلم بروکلی بسیار کم بوده، ضمن اینکه از مقدار بالای فیبر برخوردار است، بنابراین به لاغری و کاهش وزن یاری شایانی خواهد نمود.
- کلم بروکلی میتواند پوست را از آسیب های اشعه ماورای بنفش خورشید حفاظت نماید. سولفوران موجود در کلم بروکلی، یک ترکیب شیمیایی گوگردی است که پوست را از ابتلا به سرطان پوست محافظت مینماید.
- مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K موجود در کلم بروکلی، باعث پیشگیری از انواع سرطانها از جمله سرطان معده و سرطان روده میشود.
- از مهمترین خواص کلم بروکلی خام، کنترل دیابت است، افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعدههای غذایی خود قرار دهند. همچنین استفاده از کلم بروکلی، آسیب رگهای خونرسان قلب را که بر اثر دیابت ایجاد شده است، ترمیم میکند.
- کلم بروکلی، نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، یاری به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
- درمان کم خونی یکی دیگر از خواص کلم بروکلی خام بوده، همچنین مصرف آن برای پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.
مضرات کلم بروکلی خام
کلم بروکلی خام هم خوردنی است و خواص کلم بروکلی خام به میزان قابل توجهی بیشتر از پخته آن است، لیکن بسیاری پخته آن را ترجیح میدهند. بنابراین بخارپز کردن یا تفت دادن به مقدار اندک و تا حد برشته و ترد شدن، سبب حفظ بیشتر مواد غذاییش می شود. آبپز کردن آن درون مقدار زیادی آب، قسمت اعظم مواد مفید ضد سرطان و نیز ویتامین ث و سایر مواد مغذی آن را از بین خواهد برد. همچنین پخت بیش از حد کلم بروکلی به ایجاد بوی نامطبوع ناشی از آمیزههای سولفور میانجامد. گفتنی است خوردن انواع کلم برای افرادی که مبتلا به گواتر، نقرس، سنگهای مجاری ادرار و بیماری های کبد هستند، بایستی با احتیاط همراه بوده و در خوردن آن زیادهروی نکنند.
منبع: setare.comfaceraz.ir: فیس راز | گفتگو و همدلی راه حل رفع همه مشکلات
fixfun.ir: مجله سرگرمی | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی