راز جوانی در تغذیه سالم (2)

به گزارش مهسان بلاگ، حفظ سلامت مطلوب کل اعضای بدن ، برای رسیدن به حداکثر سلامتی و شادابی پوست حائز اهمیت است و مهم ترین راه تامین سلامت بدن ف دریافت رژیم غذایی متناسب با نیازهای تغذیه ای بدن هر فرد است . دریافت رژیم غذایی مطلوب ، مکانیسم های فیزیولوژیک پیر شدن زودرس را به تاخیر می اندازد . هر فردیکه به دریافت مواد غذایی سالم و

راز جوانی در تغذیه سالم (2)

راز جوانی در تغذیه سالم (2)

رژیم غذایی مناسب برای سلامت پوست :

حفظ سلامت مطلوب کل اعضای بدن ، برای رسیدن به حداکثر سلامتی و شادابی پوست حائز اهمیت است و مهم ترین راه تامین سلامت بدن ف دریافت رژیم غذایی متناسب با احتیاجهای تغذیه ای بدن هر فرد است . دریافت رژیم غذایی مطلوب ، مکانیسم های فیزیولوژیک پیر شدن زودرس را به تاخیر می اندازد . هر فردیکه به دریافت مواد غذایی سالم و کافی بدون وجود آلاینده های شیمیایی و میکروبی اهمیت بدهد ، مسلما پوست و شاداب تری خواد داشت . در زیر به بعضی از مهم ترین جنبه های رژیم غذایی سالم و هدایت های اصلی برای داشتن پوست جوان و زیبا می پردازیم:

تعادل و تنوع رژیم غذایی :

مهم ترین و اولین گام درداشتن رژیم غذایی سالم ، استفاده کافی و متناسب از گروه های غذایی متنوع است که بیشتر مواد مغذی و فراویژه مورد احتیاج بدن را تامین نماید. طبق تعریف ، رژیم غذایی متعادل ، حاوی همه مواد مغذی لازم با دامنه مطلوب و استاندارد است که کفایت تغذیه ای مطلوبی را دارا می باشد . این نوع رژیم غذایی حاوی مقادیر کافی پروتئین ،ویتامین ها و املاح است و از ایجاد علایم کمبودها پیشگیری می نماید.

در حقیقت ، رژیم غذایی متعادل و متنوع ، رژیمی است که مانع از سوء تغذیه و کمبود مواد مغذی گردد، بنابراین افرادی که خواستار مصرف روزمره غذاهای فوری و آماده هستند ، باید مراقب باشند تا از مواد غذایی طبیعی ، میوه ها و سبزی ها به مقدار کافی مصرف نمایند. ضروری است به خاطر داشته باشید که برترین روش برای به تاخیر انداختن پیری ، برگشت مجدد به آغوش طبیعت و استفاده هر چه بیشتر از مواد غذایی طبیعی ، متعادل و متنوع است . برای اطمینان از دریافت کافی مواد غذایی ، احتیاج به رعایت توصیه های RDA ، درباره میزان مورد احتیاج روزانه هر یک از مواد مغذی و منابع غذایی آنهاست .

>تازه ترین توصیه های هرم راهنمای غذایی برای داشتن رژیم غذایی متعادل و متنوع در بزرگسالان به توضیح زیر است:

* میوه ها و سبزیجات را بر طبق احتیاجهای انرژی ، به میزان کافی مصرف کنید: دو لیوان میوجات در دو و نیم لیوان سبزیجات در روز میزان توصیه شده استاندارد برای دریافت 2000 کیلوکالری است. با دریافت انرژی بیشتر ، میزان توصیه شده افزایش می یابد.

* هر روز انواع متنوعی از میوه ها و سبزیجات را مصرف کنید و از هر 5 زیر گروه سبزیجات شامل : سبز تیره ، نارنجی ، حبوبات ، سبزیجات نشاسته ای و سایر سبزیجات دریافت نمایید.

* روزانه به مقدار 3 واحد یا بیشتر از محصولات غلات با دانه کامل و سبوسدار بهره ببرید و بقیه واحدهای غلات را از نوع آرد کامل یا غنی شده تامین نمایید. به طور کلی ، حداقل نیمی از واحدهای غلات باید از نوع غلات کامل باشد.

* روزانه 3 لیوان یا بیشتر شیر و لبنیات کم چرب یا بدون چربی مصرف کنید.

* برای تضمین دریافت تمام مواد مغذی ضرروی ، همه مواد غذایی متنوع را به میزان کافی مصرف کنید.

میوه ها و سبزیجات:

دریافت مقادیر زیاد میوه و سبزی تازه ، برای سلامت شما مفیداست . میوه ها و سبزیجات برای پیشگیری از پیری زودرس پوست اهمیت دارند ، زیرا شامل تنوع گستردهای از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند . بسیاری از رنگدانه های گیاهی ، آنتی اکسیدان های بالقوه می باشند. این آنتی اکسیدان ها به پیشگیری از آسیب سلولی پوست یاری می نمایند و مانع از عملکرد رادیکال های آزاد ناشی از آلاینده های محیطی می شوند. برای تضمین دریافت همه آنتی اکسیدان های طبیعی ، احتیاج به دریافت میوه و سبزی خام است . در اثر حرارت پخت ، بسیاری از آنتی اکسیدان ها غیرفعال می شوند.

مایعات:

پوست مرطوب کمتر در معرض چین و چروک واقع شده است . نوشیدن مقادیر کافی مایعات در روز ، موجب هیدراسیون مناسب بدن و کاهش خشکی پوست می گردد. محققین نوشیدن 8-6 لیوان آب را در روز توصیه می نمایند. قهوه و نوشابه جایگزین مناسبی برای آب نیستند ، زیرا به علت دارا بودن کافئین و ترکیبات مدر دیگری ، باعث دفع آب اضافی از بدن می شوند. توصیه شده 3-2 ساعت قبل از خواب ، آب زیاد نوشیده نگردد ، چرا که موجب پف کردگی و کش آمدن پوست صورت می گردد.

انرژی:

علاوه بر پیشگیری از تابش مستقیم نور خورشید به پوست ، کاهش دریافت غذا و به موازات آن کاهش دریافت انرژی و کاهش وزن ، روش مناسبی برای جوان نگه داشتن پوست می باشند . علت آن تعیین است : با افزایش وزن ، چربی بیشتری زیر پوست ذخیره شده و احتمال کش آمدن و افزایش خطوط پوستی بیشتر می گردد. بازگشت پوست به حالت طبیعی در اثر کاهش وزن ، بستگی به سن فرد ، ژنتیک و سایر عوامل دارد . برترین راه برای حفظ پوست جوان و بدون چین و چروک ، پیشگیری از اضافه وزن و رعایت منظم برنامه تغذیه ای متناسب می باشد . به یاد داشته باشید که عدم ثبات وزن و افزایش و کاهش دوره ای آن ، اثرات منفی بر پوست و سلامت عمومی بدن دارد.

روش پخت :

افزایش دما پخت موجب افزایش سرعت و اکنش های شیمیایی می گردد و تجزیه و اکسیداسیون مواد مغذی را به شدت افزایش می دهد . به عبارت دیگر ، پخت و پز در دمای بالا موجب تخلیه بسیاری از موادمغذی ضروری غذا و افزایش فراوری محصولات جانبی اکسیداسیون و رادیکال های آزاد می گردد. در نتیجه دریافت آنتی اکسیدان ها کاهش می یابد . اجتناب از سرخ کردن ، کبابی کردن ، دودی کردن و پخت در آب زیاد ،می تواند به مقدار مصرف مداوم میوه ها و سبزیجات خام در سلامت پوست موثر باشد .

منبع:دنیای تغذیه ،شماره ی 92

asemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی

asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا

منبع: راسخون
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 97113

به "راز جوانی در تغذیه سالم (2)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز جوانی در تغذیه سالم (2)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید