راهنمای خرید ظروف آشپزی کمپینگ

به گزارش مهسان بلاگ، آشپزی کردن یکی از مجذوب کننده ترین قسمت های کمپینگ و طبیعت گردی است. برای اینکه لذت آشپزی در طبیعت را تجربه کنید و در عین حال، بار سفرتان سنگین نگردد، ظرف های مخصوص آشپزی در کمپینگ فراوری می گردد که سبک و مقاوم هستند و می توانید برای پخت وپز روی آتش و در طبیعت از آن بهره ببرید؛ بدون اینکه نگران خراب شدن آن باشید. در ادامه با راهنمای خرید ظروف آشپزی کمپینگ همراه ما باشید و به این نکته ها موقع خرید توجه کنید.

راهنمای خرید ظروف آشپزی کمپینگ

چه ظرف هایی باید بخریم؟

انواع ظروف کمپینگ را می توانید در فروشگاه های لوازم طبیعت گردی پیدا کنید؛ قوری، کتری، قابلمه و ماهیتابه، ظرف نگهدارنده غذا و… اینکه کدام ظرف را باید خریداری کنید به عوامل مختلفی بستگی دارد.

ابتدا باید معین کنید که معمولا سفرهای طبیعت گردی شما چند نفری است و آیا فقط برای خودتان ظرف برمی دارید یا برای کل گروه؟ سپس باید در نظر بگیرید که معمولا در طبیعت، چه غذاهایی می پزید و به چه نوع ظرفی احتیاج دارید؟ نکته مهم دیگری که باید معین کنید این است که معمولا در سفرهای طبیعت گردی خود وسیله حمل ونقل در نزدیکی شماست یا از ماشین خیلی فاصله می گیرید؟ اگر معمولا با ماشین تا خود محل کمپ می روید، محدودیت شما برای تعداد ظروف و وزن آن ها از بین می رود. اما اگر قرار باشد ظروف را داخل کوله بگذارید و مسافت زیادی را پیاده طی کنید، باید به وزن ظرف ها و تعداد آن ها توجه کنید.

کمپینگ با ماشین در برابر کوله گردی

اگر معمولا با ماشین به طبیعت گردی می روید، می توانید تعداد بیشتری ظرف خریداری کنید. مثلا کتری و قوری، قابلمه و ماهیتابه و حتی ظرف سرو غذا مثل بشقاب و… این ظروف حتی اگر وزن زیادی داشته باشند، مانعی برای شما ایجاد نمی نمایند. حتی می توانید اجاق های کوچک سفری هم ببرید تا برای آشپزی احتیاجی به آتش روشن کردن نباشد.

اگر کوله گردی می کنید باید بارتان را تا حد ممکن سبک کنید. معمولا برای کوله گردی یک کتری و یک ماهیتابه که کار قابلمه را هم انجام دهد کافی است. برای کوله گردی احتیاجی نیست ظرف سرو با خودتان ببرید. حتی قاشق و چنگال و کارد کوله گردی هم کوچک و سبک و تاشو است.

جنس ظروف آشپزی در طبیعت

ظروف آشپزی در طبیعت و کمپینگ با متریال های مختلفی فراوری می شوند تا جوابگوی احتیاجهای مختلف باشند. اما مهم ترین ویژگی تمام این ظروف و متریال، سبک بودن آن است. هر متریالی مزایا و معایب خودش را دارد و دانستن این مزایا و معایب یاری می نماید که طرف بهتری انتخاب کنید.

آلومینیوم

  • مزایا: ارزان در عین سبک بودن، گرما را به خوبی راهنمایی می نماید و می تواند زمان پخت را تسریع کند.
  • معایب: آلومینیوم خام می تواند با غذاهای اسیدی و قلیایی واکنش نشان دهد و طعم آن ها را تغییر دهد. بعلاوه به راحتی فرو می رود و تغییر شکل می دهد.

آلومینیوم گرما را به خوبی راهنمایی می نماید و سبک وزن است. ظروف پخت و پز ساخته شده از آلومینیوم معمولاً ارزان هستند، اما دوام کمتری نسبت به استیل ضد زنگ دارند و به راحتی فرو می روند یا خراشیده می شوند.

آلومینیوم آنودایز سخت

  • مزایا: آنودایز سخت پوشش ضخیم تری نسبت به آنودایز معمولی (تا سه برابر ضخیم تر) ایجاد می نماید. این ماده نسبت به آلومینیوم آنودایز شده خام یا معمولی دوام بیشتری دارد.
  • معایب: اغلب با یک پوشش نچسب ترکیب می گردد و ممکن است احتیاج به نگهداری دقیق تری داشته باشد. گران تر از آلومینیوم است.

آلومینیوم با آنودایز سخت، یکی از محبوب ترین متریال ها برای استفاده در کمپینگ است. بعلاوه یک انتخاب محبوب برای وسایل آشپزی خانگی نیز هست. این ماده گرما را به طور یکنواخت راهنمایی می نماید، سبک وزن است و به راحتی تمیز می گردد؛ به ویژه هنگامی که با پوشش نچسب پوشش داده گردد. این متریال بادوام و در برابر سایش مقاوم است، اما باید مراقب پوشش نچسب آن باشید. از آنجایی که گرما را به طور یکنواخت در سطح ظروف پخش می نماید، انتخاب بهتری برای پختن غذا با مواد تازه یا غذاهای حساس به دما مانند تخم مرغ است. بعلاوه یک رسانای کارآمد برای گرما است که به صرفه جویی در سوخت یاری می نماید. با این ظروف در مدت زمان کم می توانید غذاهای خود را با ظروفی سبک وزن آماده کنید.

تیتانیوم

  • مزایا: به طرز شگفت انگیزی سبک وزن است. ساختار دیوار نازک آن باعث می گردد تا قابلمه ها و ماهیتابه ها با این جنس، به سرعت گرم شوند.
  • معایب: به علت راهنمایی حرارتی ضعیف، دمای آن در تمام قسمت ها یکنواخت نیست. در مقایسه با سایر گزینه های موجود گران است.

مهمترین مزیت تیتانیوم فوق سبک بودن آن است. در واقع ظروف تیتانیومی حدود 45 درصد سبک تر از فولاد و محکم تر از آلومینیوم هستند. این سبک ترین ماده برای ظروف آشپزی است. بعلاوه در برابر خوردگی مقاوم و بادوام است. با توجه به دیواره های نازکی که در ساخت ظروف تیتانیومی استفاده می گردد، برای بیشتر از جوش آوردن آب ایده آل نیست زیرا گرما را به سرعت منتقل می نماید. با این حال، مانند ظروف استیل ضد زنگ، گرما را به طور یکنواخت پخش نمی نماید و روی شعله ها داغ تر است و در قسمت های دیگر دمای بسیار پایین تری دارد. اگرچه تیتانیوم به شدت سبک است، اما بزرگ ترین نقطه ضعف آن هزینه است. ست های تیتانیوم مورد علاقه کسانی است که می خواهند بار بسیار سبکی داشته باشند.

استیل ضد زنگ

  • مزایا: مواد بادوام و مقاوم بودن در برابر خش.
  • معایب: یکنواخت نبودن دما در سطح ظرف، معمولاً سنگین تر از سایر ظروف پخت و پز است.

ظروف کمپینگ استیل از نظر جایی بین آلومینیوم و تیتانیوم قرار می گرند. گرما را به خوبی راهنمایی نمی نمایند، که می تواند منجر به سوختن غذا در برخی قسمت ها گردد. با این حال، ظروف استیل فوق العاده بادوام هستند؛ در نتیجه اگر از ظرف ها زیاد استفاده می کنید یا موقع استفاده از آن ها زیاد محتاط نیستید، این گزینه برای شما بهتر است.

استیل نسبتاً سنگین است؛ به خصوص در مقایسه با ظرف های آلومینیومی آنودایز سخت، اما تا حد زیادی در برابر خش و ضربه مقاوم هستند. معمولا مواد غذایی خیلی زود و راحت به ظروف استیل می چسبند. ظروف استیل ضد زنگ را می توان با کف چند لایه نیز ساخت. ظروف پخت و پز از جنس استیل لمینت شده معمولاً از بیرون و داخل استیل هستند و برای انتقال و پخش بهتر گرما، لایه ای از مس بین آن ها قرار گرفته است.

چدن

  • مزایا: ماندگاری برای یک عمر، طبخ یکنواخت، به طور طبیعی نچسب، عالی برای پخت و پز روی اجاق یا آتش.
  • معایب: سنگین بودن، برای حفظ سطح نچسب احتیاج به روکش مجدد دوره ای دارد، برای کوله گردی مناسب نیست.

به علت گرمای یکنواخت پخت، سطح نچسب طبیعی و دوام بسیار زیاد، این ظرف های چدنی مورد توجه قرار گرفته اند. یک تابه چدنی با کیفیت به معنای واقعی کلمه یک عمر دوام خواهد داشت و می توانید از آن در خانه و بعلاوه هنگام کمپینگ بهره ببرید. اما وزن زیادی دارند و برای سفرهایی مناسب اند که در آن ماشین در نزدیکی شماست و لازم نیست ظروف را در کوله در مسافت های طولانی حمل کنید.

جنس روکش ظروف کمپینگ

ظرف های پخت وپز برای اینکه نچسب شوند، یک لایه روکش احتیاج دارند. جنس این روکش ها هم با هم فرق دارد.

لایه نچسب تفلون

  • مزایا: در هنگام تهیه غذا به روغن کمتری احتیاج دارد و تمیز کردن آن آسان است.
  • معایب: به راحتی خراشیده می گردد، پس از خراشیدن به سرعت خراب می گردد. قطعات جدا شده از پوشش ناسالم هستند.

ظروف آشپزی کمپینگ با روکش نچسب بهتر تمیز می شوند و برای پخت و پز به روغن کمتری احتیاج دارند. با این حال، راحت تر از قابلمه ها و تابه های بدون روکش خراشیده می شوند، بنابراین موقع استفاده از آن ها نباید از قاشق های فلزی بهره ببرید. به علاوه، هنگامی که ظروف خراشیده می شوند، پوشش آن ها به صورت تکه های بزرگ جدا گردد که نباید بلعیده شوند.

پوشش های نچسب سرامیکی

  • مزایا: عملکرد نچسب و دوام مشابه تفلون.
  • معایب: گران تر.

هر دو پوشش نچسب تفلون و سرامیک تقریباً با سرعت یکسانی از بین می روند. با تجزیه شدن تفلون، تکه های ناسالم وارد غذای شما می شوند. اما در پوشش سرامیکی، این ذرات خطری برای سلامتی شما ندارند. ظروف آشپزی سرامیکی برای افرادی که بسیار مراقب سلامتی هستند گزینه مناسب تری است. ظروف نچسب تا مدت ها پس از آغاز تجزیه شدن پوشش، کارایی خود را حفظ می نمایند. ظروف سرامیکی در طی این فرآیند سالم می مانند، در حالی که تفلون اینطور نیست.

ظروف با دیواره های سیلیکونی تاشو

  • مزایا: بسته بندی راحت برای سفر.
  • معایب: استفاده سخت، مسائل احتمالی در دوام.

محصولات جمع شونده جدیدا محبوبیت پیدا نموده اند چون جای کمتری در کوله و وسایل شما می گیرند. این محصولات برای روی حرارت طراحی می شوند ولی باز هم موقع آشپزی باید مراقب باشید. باید با شعله کم کار کنید تا ظرف ها ذوب نشوند.

انتخاب ظروف مورد احتیاج کمپینگ

حالا سوالی که مطرح می گردد این است که اصلا کدام ظروف را باید برای کمپینگ بخریم؟

برای اینکه بار سبکی داشته باشید و اگر کوله گردی می کنید، این لیست را در نظر بگیرید:

  • یک کتری سبک یک لیتری برای 1 تا 4 نفر
  • یک قابلمه سبک یک لیتری برای 1 تا 4 نفر
  • قاشق برای هر نفر
  • لیوان برای هر نفر

اگر می توانید بار سنگین تر و بیشتری ببرید یا در نزدیکی ماشین چادر می زنید، این وسایل را تهیه کنید:

  • یک قابلمه 2 تا3 لیتری اصلی برای هر 1 تا 4 نفر، با در
  • قابلمه دوم/کاسه بزرگ
  • ماهیتابه، درب دار
  • تخته برش
  • چاقو
  • بشقاب/کاسه عمیق برای هر نفر
  • قاشق و چنگال برای هر نفر
  • لیوان/فنجان برای هر نفر
  • وسایل لازم برای تمیز کردن ظروف: برای سفرهای کوتاه، دستمال کاغذی برترین است. برای سفرهای طولانی تر اسفنج، مایع ظرفشویی و پارچه مناسب برای خشک کردن ظروف احتیاج دارید.

تعداد ظروف مورد احتیاج کمپینگ

تعداد ظرف هایی که احتیاج دارید به غذایی که می خواهید بپزید بستگی دارد. اما معمولا یک قابلمه یا ماهیتابه با توجه به نوع غذا کافی است. البته ست های ظروف کمپینگ هم در فروشگاه ها وجود دارد که مجموع کتری، ماهیتابه و قابلمه است که بسته بندی کوچکی دارند و سبک و قابل حمل هستند.

سایر وسایل مورد احتیاج

همراه داشتن قابلمه و ماهیتابه برای آشپزی کردن کافی نیست. موقع آشپزی به وسایل دیگری هم احتیاج پیدا می کنید که ممکن است از قلم بیافتند. در ادامه چند مورد را نام می بریم.

جای ادویه جات

برای طعم دار کردن غذا به انواع ادویه و نمک احتیاج دارید. جای ادویه جات که برای سفر و کمپینگ تهیه می کنید باید در مناسبی داشته باشد که موقع حمل ونقل چیزی از آن بیرون نریزد یا اینکه در صورت خیس شدن کوله، مسئله ای برای ادویه های همراه شما پیش نیاید. جای مخصوص ادویه جات سفری معمولا پلاستیکی هستند و در محکمی دارند.

ظروف نگه دارنده مواد غذایی

برای حمل کردن مواد غذایی تا مقصد مورد نظر باید ظرف مناسب داشته باشید. برخی مواد غذایی ضروری است که در محیط خنک نگه داشته شوند تا سالم بمانند. برای این دسته از مواد باید ظرف های عایق خریداری کنید. بعلاوه جعبه هایی به نام کول باکس هم وجود دارد که مواد را خنک نگه می دارد.

اگر در فصل های گرم سال سفر می کنید باید این ظروف نگهدارنده را همراه داشته باشید. خراب شدن مواد غذایی در سفر می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. البته این ظروف معمولا جای زیادی می گیرند و برای سفرهایی مناسب اند که با ماشین می روید. اگر می خواهید کوله گردی کنید در انتخاب غذا دقت کنید. مواد غذایی را انتخاب کنید و همراه ببرید که کنسروی باشند یا احتیاجی به نگهداری در جای خنک نداشته باشند.

ظروف سرو غذا

می توانید برای سرو غذا هم ظرف جداگانه خریداری کنید. انواع بشقاب و لیوان با جنس های مختلف در فروشگاه های محصولات کمپینگ وجود دارد. معمولا این بشقاب های سفری پلاستیکی هستند تا وزن کمتری داشته باشند. اگر تنها هستید می توانید از همان قابلمه و ماهیتابه برای خوردن غذا بهره ببرید و احتیاجی به همراه بردن بشقاب نیست. بشقاب و وسایل سرو غذا برای زمانی است که برای چند نفر آشپزی می کنید.

قاشق و چنگال

ست های قاشق و چنگال تاشو مخصوص سفر و کمپینگ برترین گزینه هستند. همین ست ها معمولا کارد هم دارند.

قاشق برای هم زدن غذا

اگر از ظروفی استفاده می کنید که روکش تفلون یا سرامیک دارند نباید از قاشق فلزی برای هم زدن بهره ببرید. پس قاشق جداگانه که چوبی یا سیلیکونی باشد برای هم زدن غذا داخل این ظرف ها همراه داشته باشید.

جمع بندی

اگر به فروشگاه های لوازم سفر و کمپینگ سر بزنید مجموعه ای از ظروف مخصوص پخت وپز در سفر را خواهید دید که سبک هستند و جای کمی می گیرند. این ظروف آشپزی کمپینگ از جنس های مختلفی تهیه می شوند که دانستن مزایا و معایب هر کدام به انتخاب راحت تر شما یاری می نماید. این راهنمای خرید ظروف آشپزی کمپینگ یاری می نماید که برترین ظروف را برای لذت بردن از سفر خود تهیه کنید.

منبع: Outdoorgearlab

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 1 مرداد 1403 بروزرسانی: 1 مرداد 1403 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 109383

به "راهنمای خرید ظروف آشپزی کمپینگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای خرید ظروف آشپزی کمپینگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید