سرگردانی 300 هزار بیمار با ضرب الاجل حذف نسخ کاغذی
به گزارش مهسان بلاگ، تهران (پانا) - نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به حذف سراسری نسخ کاغذی در راستای اجرای طرح نسخه الکترونیک از ابتدای دی ماه، گفت طبق آمار بیمه ها، اندازه مشارکت پزشکان در نسخه نویسی الکترونیک به 60 تا 80 درصد رسیده است، با این آمار هم 200 تا 300 هزار عدد از نسخ کاغذی است و با حذف نسخه کاغذی، قاعدتاً همین تعداد بیمار از اول دی در داروخانه ها سرگردان خواهند بود.
به گزارش ایسنا، سید علی فاطمی با اشاره به حذف نسخ کاغذی در کشور از ابتدای دی ماه، گفت: با تکلیف قانون و الزام سازمان های بیمه گر به پزشکان و داروخانه ها و در راستای اجرای طرح نسخه الکترونیک، قرار است از چهارشنبه آینده یعنی اول دی ماه هیچ نسخه کاغذی در داروخانه ها پذیرش نگردد.
نسخه الکترونیک نباید دستوری و با معین ضرب الاجل اجرا گردد
وی اضافه نمود: باید توجه کرد که مزایای اجرای طرح نسخه الکترونیک بر هیچ کس پوشیده نیست. نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک، باعث کاهش خطاهای دارویی، صرفه جویی بزرگ برای دولت و بعلاوه افزایش نظارت بر فرایند درمان می گردد، اما بدیهی است چنانچه اجرای این طرح به صورت دستوری و با معین ضرب الاجل برای پزشکان باشد، به نتیجه نمی رسد.
فاطمی ادامه داد: البته بر اساس آمار سازمان های بیمه، مقدار مشارکت پزشکان در طرح نسخه الکترونیک از پنج درصد در ابتدای سال 1399، به حدود 60 تا 80 درصد در آذرماه سال 1400 رسیده است. البته آمار سازمان های بیمه دقیق نیست. زیرا آن ها فقط پزشکان دارای قرارداد با بیمه را در آمار لحاظ می نمایند، در حالی که بسیاری از پزشکان که بسیاری از آنها از پزشکان مطرح هستند، از آنجایی که نیازی به قرارداد با سازمان های بیمه ندارند، زیر بار این طرح نرفتند و تعداد آنها در آمار سازمان های بیمه لحاظ نشده است.
حدود 50 درصد نسخ کماکان کاغذی است
خطر سرگردانی 300 هزار بیمار با نسخه کاغذی از ابتدای دی ماه
نایب رییس انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه برآورد ما این است که حدود 40 تا 50 درصد از کل نسخ کماکان کاغذی است، گفت: در حال حاضر روزانه حدود یک میلیون نسخه در داروخانه های کل کشور پیچیده می گردد. حتی اگر آمار بیمه ها را هم ملاک قرار دهیم، 200 تا 300 هزار عدد از این نسخ کاغذی است و همین تعداد بیمار از اول دی در داروخانه ها سرگردان خواهند بود.
فاطمی تاکید نمود: در عین حال باید توجه کرد که در حال حاضر بسیاری از بیماران برای دریافت ویزیت پزشکان متخصص و فوق تخصص از شهرهای کوچک به مراکز استان و تهران مراجعه می نمایند که بر اساس آمار سازمان های بیمه، کمترین مشارکت را در طرح نسخه الکترونیک دارند. با این شرایط تکلیف مراجعه آنها از اول دی به داروخانه ها چیست؟. آیا می توانیم بیمار شهرستانی را مجددا به پزشک برگردانیم؟ آیا پزشک حاضر است نسخه را الکترونیک کند؟ اگر نکرد باید نسخه کاغذی را آزاد در داروخانه بپیچیم؟.
وی گفت: داروخانه ها در چهار ماه اخیر با مصوبه هیات وزیران، جور نسخه نویسی الکترونیک را علی رغم همه دردسرها و هزینه ها، به جای پزشکان کشیدند تا هیچ بیماری به پزشک بازنگردد و نسخه کاغذی او آزاد حساب نگردد، اما با نامه اخیر مجلس و جلوگیری از ادامه این فرایند، معلوم نیست چه اتفاقی قرار است رخ دهد و چه کسی جوابگوی نارضایتی بیماران خواهد بود؟.همانطور که این طرح به تدریج با حمایت بیشتر پزشکان همراه شده است، باید به تدریج و با افزایش مشوق ها، مشارکت همه پزشکان را برای نسخه نویسی الکترونیک جلب کنیم.
فاطمی گفت: اگر قانون در قانون بودجه سال 1400، سرانجام آذر ماه را تاریخ اجرای طرح نسخه الکترونیک اعلام نموده است، به این معنی است که تا این تاریخ همه مسائل این طرح حل شده و قابل اجرا باشد نه اینکه با وجود اشکالات فراوان مانند عدم گواهی ارزیابی امنیتی، اجرا نشدن کدینگ استاندارد، ناقص بودن زیر ساخت های پشتیبانی و ارتباطی، که در نامه 18 آذر مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت آمده است، این طرح به صورت اجباری از یک تاریخ معین اجرا گردد. بدون شک با اجرای اجباری شدن این طرح، بیشترین فشار به داروخانه ها برای جوابگویی به مردم ناراضی وارد خواهد شد.
نایب رییس انجمن داروسازان ایران تاکید نمود: از مجلس و دولت تقاضا داریم در ضرب الاجل اول دی ماه تجدیدنظر نمایند تا شاهد اختلال در دارورسانی روزانه به 200 تا 300 هزار بیمار در داروخانه ها نباشیم.
منبع: خبرگزاری پانا