سندروم کاوازاکی چیست؟، آیا ویروس کرونا بیماری کاوازاکی را ایجاد نموده است؟

به گزارش مهسان بلاگ، انتشار خبرهایی مبنی بر شیوع بیماری کاوازاکی در بین خانواده هایی که بچه ها خردسال دارند، موجی از نگرانی را در بین خانواده ها ایجاد نموده و باعث شده تا والدین علاوه بر دغدغه شیوع آنفلوآنزا و کرونا، نگران کاوازاکی هم باشند؛ اما این نگرانی تا چه حد درست است؟

سندروم کاوازاکی چیست؟، آیا ویروس کرونا بیماری کاوازاکی را ایجاد نموده است؟

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران، مدتی است که خبرهایی مبنی بر شیوع بیماری کاوازاکی در بین خانواده هایی که بچه ها خردسال دارند، منتشر شده و باعث بروز نگرانی هایی شده است اما آنالیز های خبرنگار خبرنگاران نشان می دهد این بیماری، سندرومی نیست که به تازگی شایع شده باشد و در گذشته هم مواردی از آن وجود داشته است؛ اما با توجه به تأثیر ویروس کرونا بر ایجاد علائم کاوازاکی، ضروری است توجه بیشتری در خصوص مراقبت از بچه ها در برابر کووید-19 به عمل آید.

سندروم کاوازاکی چیست؟

کاوازاکی یک بیماری نادر در اطفال است که عروق خونی را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم بیماری برای چند روز می توانند شدید و نگران نماینده باشند ولی بعد از مدتی بیشتر بچه ها می توانند به فعالیت نرمال برگردند.

این بیماری می تواند عروق کرونری را درگیر کند. عروق کرونری رگ هایی هستند که خون را به عضله قلب می رسانند. اگر اقدام به درمان صورت گیرد بیشتر بچه ها بدون عوارض طولانی مدت بهبود می یابند. ضروری است که پزشک چندین هفته تا چندین ماه بعد از درمان بیمار را تحت نظر بگیرد.

این بیماری به طور شایع در شیرخواران یک تا دوساله دیده می گردد و در اطفال بالای 8 سال نادر است و این بیماری مسری نیست و منتقل نمی گردد.

دانشمندان هنوز علت قطعی بیماری را نمی دانند و این بیماری عموماً در آخر زمستان و اوایل بهار ایجاد می گردد.

سندروم کاوازاکی چه علائمی دارد؟

علائم بیماری کاوازاکی شامل تبی است که حداقل پنج روز طول بکشد، قرمز شدن چشم ها، ایجاد بثورات جلدی، زبان و لب های متورم، قرمز و ترک خورده، دست و پای متورم و قرمز، غدد لنفاوی متورم در گردن است.

اگر فرزند شما علائم بیماری کاوازاکی را دارد، فوراً به مرکز درمانی مراجعه کنید. تشخیص و درمان زودهنگام می تواند از ایجاد مسائل قلبی در آینده پیش گیری کند.

تشخیص بیماری کاوازاکی می تواند سخت باشد زیرا تستی برای تشخیص آن وجود ندارد. اگر هر دو این شرایط وجود داشته باشد ممکن است پزشک تشخیص بیماری کاوازاکی را مطرح کند. اگر فرزند شما تبی دارد که بیشتر از 5 روز طول کشیده است و اگر برخی از پنج علامت دیگری که در بالا مطرح شده را داشته باشد سریعاً کودک را به پزشک برسانید.

آیا عامل بیماری کرونا، بیماری کاوازاکی را ایجاد نموده است؟

پیغام طبرسی، متخصص بیماری های عفونی در بیمارستان مسیح دانشوری تهران در مصاحبه با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران، در رابطه با اخباری که در خصوص شیوع بیماری کاوازاکی در بین بچه ها به گوش می رسد گفت: سندرم کاوازاکی یکی از انواع سندرمی بود که پیش ازاین در بین بچه ها شایع بوده و شاهد شیوع جدید آن نیستیم.

معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه کاوازاکی بیماری جدیدی نیست که به تازگی پدید آمده باشد و درگذشته هم بچه ها به این سندروم دچار می شده اند اضافه نمود: بسیاری از ویروس ها می توانند باعث کاوازاکی در بچه ها شوند، اما نکته ای که باید به آن اشاره نمود، این است که در حال حاضر می توان گفت که یکی از علل بروز این سندرم در بچه ها محتمل است ویروس کووید-19 یا همان عامل بیماری کرونا باشد.

کاوازاکی لزوماً با کرونا مرتبط نیست

البته علیرضا زالی، متخصص جراحی مغز و اعصاب و فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران، گفت: در بیشتر گزارش هایی که راجع به بیماران مشابه کاوازاکی در آمریکا و اروپا بوده، تست پی سی آر (PCR) بچه هاشان منفی بوده و نمی گردد به طور قاطع ارتباطی بین کاوازاکی و کرونا برقرار کرد.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد معتقدند که برخی از ویروس ها و میکروب ها مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا و بسیاری از ویروس هایی که در فصل بهار شایع هستند، ممکن است با کاواکی در ارتباط باشند.

این متخصص جراحی مغز و اعصاباضافه نمود:، به دلیل اینکه کاوازاکی همراه با اپیدمی کرونا بروز نموده موجب نگرانی شده و موارد گزارش شده در کشور های مختلف کاملاً سندروم کاوازاکی بوده است، بنابراین اینکه سندروم کاوازاکی با بیماری کرونا ارتباطی داشته باشد، قابل اثبات نیست.

وی با اشاره به وجود احتمال ارتباط بین بیماری کرونا و کاوازاکی، گفت: اگر هم کاوازاکی با کرونا ارتباط داشته باشد، مثل سایر بیماری ها یعنی آنفلوانزا و سرماخوردگی است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به شایعات اخیر درباره ارتباط بیماری کاوازاکی با بیماری کووید-19، تأکید کرد: مردم نباید این بیماری را تظاهر عجیب وغریب از ویروس کرونا در بچه ها تلقی نمایند.

وی عنوان کرد: پیوستگی بیماری کاوازاکی با سندروم کرونا، بیماری کووید-19 را خطرناک تر نمی نماید و مبتلایان به سندروم کاوازاکی همان علائم شناخته شده کاوازاکی را دارند.

زالی درباره بی خطر بودن بیماری کاواکی، گفت: سندروم کاوازاکی بیماری خطرناکی نیست، یک بیماری التهابی عروقی در بچه ها است و معمولاً در بچه ها زیر 5 سال و بیشتر در پسران اتفاق می افتد که علت آن ناشناخته است.

وی ادامه داد: در سال 1960 میلادی برای اولین بیماری کاوازاکی در ژاپن گزارش شد، این بیماری در ایران هم وجود دارد و موارد مختلفی از شناسایی شده است.

این پزشک متخصص اضافه نمود: با آنالیز بیماران کاوازاکی در تهران نسبت به سال گذشته در همین زمان، آماری از مبتلایان به بیماری کاوازاکی در بچه ها نداشتیم، اساساً در بچه ها بیماری نادری است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران شرح داد: کرونا در بچه ها نادر است، اما اگر هم مبتلا شوند حدود 40 تا 50 درصد دچار افزایش تب می شوند، در بسیاری از موارد کرونا ممکن است بدون علامت یا بدون تب بالا باشد، اما تب بالا علامت مهم کاوازاکی است که 5 روز طول می کشد.

با وجود اینکه ویروس کووید-19 عامل اصلی ایجاد بیماری کاوازاکی نیست و البته به ایجاد علائم این سندروم در بچه ها یاری می نماید، ضروری است والدین نسبت به پیشگیری از ابتلای بچه ها خود به این ویروس اقدامات احتیاطی جدی تری انجام دهند و در صورت بروز علائم در بچه ها خردسال خود حتماً از درمان تحت نظر پزشک بهره ببرند.

4145/پ

pariha.com: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

malayro.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 48830

به "سندروم کاوازاکی چیست؟، آیا ویروس کرونا بیماری کاوازاکی را ایجاد نموده است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سندروم کاوازاکی چیست؟، آیا ویروس کرونا بیماری کاوازاکی را ایجاد نموده است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید