آشنایی با شهر رباط پایتخت مراکش
به گزارش مهسان بلاگ، رباط، پایتخت مراکش، شهری باستانی و مدرن است که در ساحل اقیانوس اطلس واقع شده است. این شهر دارای تاریخی غنی و میراث فرهنگی گستردهای است و از نظر گردشگری و تجارت اهمیت بسیاری دارد.

برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با bestcanadatours.com مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.
تاریخچه رباط
رباط در قرن 12 میلادی به عنوان یک دژ نظامی بنیان گذاشته شد. این شهر در دوران حکومت دودمان الموحدون در قرن 12 و 13 میلادی رشد کرد و به پایتخت تبدیل شد. در قرن 17 میلادی، رباط مورد حمله قبایل عرب قرار گرفت و بخشهایی از آن ویران شد.
اما در اواخر قرن 17 میلادی، سلطان مولای اسماعیل شهر را بازسازی کرد و دیوارهای دفاعی آن را تقویت نمود. در دوران حکمرانی او، رباط به یکی از زیباترین شهرهای مراکش تبدیل شد.
پس از استقلال مراکش از فرانسه در سال 1956 میلادی، رباط به عنوان پایتخت کشور انتخاب شد. از آن زمان به بعد، این شهر رشد چشمگیری داشته و در آن ساختمانها و امکانات مدرنی احداث شده است.
موقعیت جغرافیایی
رباط در ساحل اقیانوس اطلس واقع شده و از نظر موقعیت جغرافیایی در مکانی استراتژیک قرار گرفته است. این شهر در دهانه رودخانه بورگرگ بنا شده که به خلیج سلا میریزد.
رباط از شمال به شهر سلا، از جنوب به شهر تماره، و از شرق به شهر مریره محدود میشود. فاصله رباط تا کوههای اطلس در شرق حدود 40 کیلومتر است.
آب و هوای رباط مدیترانهای است. تابستانهای این شهر گرم و خشک و زمستانهای آن ملایم و مرطوب میباشد. میانگین دما در تابستان 32 درجه سانتیگراد و در زمستان 10 درجه سانتیگراد است.
جمعیت و مردمشناسی
جمعیت رباط در حدود 1.7 میلیون نفر برآورد میشود. رباط دومین شهر پرجمعیت مراکش پس از کازابلانکا است.
اکثریت مردم رباط را مسلمانان تشکیل میدهند. همچنین اقلیتهایی از مسیحیان و یهودیان نیز در این شهر زندگی میکنند.
زبان رسمی مردم رباط عربی است، اما بسیاری از مردم به زبان محلی دارجه نیز تکلم میکنند. زبان فرانسه نیز به دلیل حضور طولانی استعمار فرانسه در مراکش، زبان دوم بسیاری از مردم تحصیلکرده در رباط است.
معماری و جاذبههای گردشگری
رباط دارای معماری منحصربهفردی است که ترکیبی از سبک معماری اسلامی، استعماری و مدرن است.
یکی از بارزترین ویژگیهای معماری رباط، بناهای تاریخی بجا مانده از دوران الموحدون در قرن 12 میلادی است. این بناها شامل دروازه المنصور، برج حسن و مسجد الموحدین میشود.
همچنین، دیوارهای دفاعی و برجهای نگهبانی تاریخی که در دوران سلطان مولای اسماعیل ساخته شدند، از دیگر جاذبههای تاریخی رباط به شمار میروند.
علاوه بر این، رباط دارای بناهای معماری استعماری فرانسوی فراوانی است. کاخ سلطنتی، میدان محمد پنجم، و کلیسای سنت پیتر از جمله آثار باستانی دوران استعماری در رباط محسوب میشوند.
امروزه رباط شهری مدرن با آسمانخراشهای بلند و مراکز خرید عظیم است. برج محمد ششم و مرکز تجاری موروکو مال از جاذبههای مدرن این شهر به شمار میروند.
از دیگر جاذبههای گردشگری رباط میتوان به باغهای ماجراجه، پارک زولوژیکی، بازارهای سنتی و رستورانهای شهر اشاره کرد.
اقتصاد
رباط مرکز اقتصادی و تجاری مهمی در مراکش به شمار میرود. بخش عمدهای از صنایع کشور در رباط متمرکز شدهاند.
صنایع غذایی، منسوجات، سیمان، شیمیایی، فلزکاری، الکترونیک و خودروسازی از جمله مهمترین صنایع رباط هستند.
همچنین به دلیل وجود دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی متعدد، بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در رباط رشد چشمگیری داشته است. شرکتهای زیادی مانند اورنج و دل در رباط مستقر هستند.
رباط همچنین مرکز تجاری مهمی در شمال آفریقا به شمار میرود و دارای بازارها و مراکز خرید بسیاری است که کالاهایی از سراسر جهان را عرضه میکنند.
فرهنگ
رباط به عنوان پایتخت مراکش، کانون فرهنگ و هنر این کشور محسوب میشود.
موزه فرهنگی محمد ششم که در سال 2005 افتتاح شده، مجموعهای از آثار هنری و صنایع دستی مراکش و سایر کشورهای آفریقایی را به نمایش میگذارد.
کتابخانه ملی مراکش نیز که در سال 1998 تأسیس شده، دارای مجموعه منحصربفردی از کتب و اسناد تاریخی است.
موزه اقیانوسشناسی محمد پنجم و موزه رباط نیز از دیگر موزههای مشهور این شهر محسوب میشوند.
علاوه بر موزهها، رباط دارای تالارهای اپرا، تئاتر و سینماهای متعددی است که به نمایش آثار هنری میپردازند.
جشنوارههای موسیقی متنوعی نیز در طول سال در رباط برگزار میشود که از آن جمله میتوان به جشنواره جهانی موسیقی رباط و جشنواره جاز رباط اشاره کرد.
آموزش
رباط یکی از مراکز مهم آموزش عالی در آفریقا به شمار میرود و دارای دانشگاهها و مدارس بینالمللی بسیاری است.
دانشگاه محمد پنجم که در سال 1957 تأسیس شده، بزرگترین و معتبرترین دانشگاه در مراکش است که دانشجویان زیادی از سراسر جهان را به خود جذب میکند.
دانشگاه الأخوین، دانشگاه رباط، دانشکده علوم دارالحدیث، و دانشکده علوم پزشکی از دیگر دانشگاههای معتبر در رباط هستند.
همچنین مدارس بینالمللی زیادی در رباط فعالیت دارند که با توجه به محدودیت 2500 کلمه، متن قبلی کامل است. اما به عنوان ادامه میتوانم چند نکته اضافه کنم:
حمل و نقل
رباط دارای شبکه حمل و نقل عمومی گستردهای است که شامل اتوبوس، تاکسی، قطار شهری و تراموا میشود. ایستگاه قطار رباط وای الفادا، این شهر را به شهرهای مهم دیگر مراکش متصل میکند.
فرودگاه بینالمللی محمد پنجم نیز در رباط مستقر است و پروازهای منظمی به مقاصد مختلف در اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکا دارد.
گردشگری
به دلیل جاذبههای فرهنگی و تاریخی فراوان، رباط یکی از مقاصد محبوب گردشگری در مراکش و آفریقا محسوب میشود. صنعت گردشگری نقش مهمی در اقتصاد این شهر دارد.
در سال 2022، تعداد گردشگران ورودی به رباط به 4 میلیون نفر رسید که 15 درصد افزایش نسبت به سال قبل داشته است.
خلاصه
رباط پایتختی زیبا، مدرن و دارای تاریخ غنی است. از نظر فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و آموزشی از اهمیت بسیاری برای کشور مراکش برخوردار است. این شهر قطعاً یکی از شهرهایی است که ارزش دیدن را دارد.