صخره های عظیم مرجانی استرالیا
به گزارش مهسان بلاگ، صخره های عظیم مرجانی استرالیا بزرگ ترین سیستم مرجانی دنیاست که از 2900 قطعۀ مرجانی و 900 جزیره تشکیل شده و به وسعت 2600 کیلومتر در محدوده ای به اندازۀ 344400 کیلومتر مربع گسترده شده است. این صخره ها در دریای Coral و خارج از ساحل کوئینزلند در شمال شرقی استرالیا واقع شده است

صخره های عظیم مرجانی حتی از خارج از جو زمین نیز قابل روئیت می باشد و تنها سازۀ غول پیکریست که توسط موجودات طبیعی ساخته شده است. صخره های مرجانی ساخته و پرداختۀ بیلیون ها موجود زنده به نام پولیپ های مرجانی (coral polyps) می باشد. این صخره ها پناه گاه جمع کثیری از موجودات زنده است و در سال 1981 به عنوان یکی از اماکن میراث دنیای به ثبت رسید. همچنین شبکۀ خبری CNN به آن لقب یکی از عجایب هفت گانۀ طبیعی دنیا را داده و از طرف سازمان باستان شناسی کوئینزلند نیز به عنوان سمبل کشور کوئینزلند شناخته شده است.
قسمت اعظم این صخره های مرجانی توسط سازمان پارک دریایی Great Barrier Reef، محافظت می گردد. این سازمان با محدود کردن فعالیت های انسانی در این ناحیه مانند ماهیگیری و صنعت توریسم، از این صخره ها محافظت می نماید. سایر فشارهای محیطی که بر این صخره ها و اکوسیستم آن وارد می گردد عبارتند از سیلاب و تغییرات آب و هوایی که با سفیدشدگی عظیم مرجان ها و cyclic population outbreaks of گونه ای از ستاره های دریایی به نام Crown-of-thorns می گردد.
صخره های عظیم مرجانی مدت های مدیدیست که توسط بومی های استرالیایی و مردم بومی جزایر Torres Strait شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است و به همین دلیل قسمت مهمی از فرهنگ این گروه محلی را تشکیل می دهد. این صخره ها مکان توریستی بسیار پرطرفداریست خصوصا در جزایر Whitsunday و ناحیۀ Cairns. صنعت توریسم فعالیت مالی مهمی برای این ناحیه می باشد چراکه سالیانه درآمدی بالغ بر 1 بیلیون دلار دارد.
صخره های مرجانی از تنوع جانوری گسترده ای نگه داری می نماید که جانداران آسیب پذیر و حتی در معرض انقراض و نیز موجودات بومی این منطقه را شامل می گردد.30 گونۀ مختلف از نهنگ (وال)، دلفین و گراز دریای در ناحیۀ صخره های مرجانی به ثبت رسیده است که از آن جمله اند نهنگ های نیزه ای، دلفین های گوژپشت گرمسیری، و نهنگ های گوژپشت. همچنین جمعیت عظیمی از دوگونگ ها (گاو های دریایی) در این ناحیه زندگی می نمایند.
60 گونۀ مختلف لاکپشت های دریایی نیز برای تغذیه به این صخره ها سفر می نمایند مانند لاکپشت سبز، لاکپشت پشت چرم، لاکپشت پوزه عقابی، لاکپشت سرخ (یا کله خشک)، لاکپشت پشت پهن و لاکپشت زیتونی. لاکپشت های سبز 2 گونۀ ژنیتیکی مختلف در صخره های مرجانی دارند که یک گونه در قسمت شمالی و دیگری در قسمت جنوبی مستقر می شوند. بستر دریای این منطقه دارای 50 گونه علف دریایی مختلف می باشد که گاوهای دریایی و لاکپشت ها را به خود جذب می نمایند و خانۀ ماهیان را تشکیل می دهند. هالوفیا (Halophila) و هالودول (Halodule) از معمول ترین گونه های علف های دریایی می باشند.
منبع: لست سکنددور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
mahsanblog.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای مهسان بلاگ