طرز تهیه انواع لاسی؛ نوشیدنی سنتی هندی

به گزارش مهسان بلاگ، با طرز تهیه نوشیدنی لاسی آشنا شوید و با نوشیدن آن در منزل، یک روز خوشمزه برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.

طرز تهیه انواع لاسی؛ نوشیدنی سنتی هندی

دلتان یک نوشیدنی متفاوت و لذیذ می خواهد؟ دوست دارید یک نوشیدنی نو و بی نظیر را برای مهمانی درست کنید؟ با خبرنگاران همراه شوید و برترین نوشیدنی های ایران و دنیا را در مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها درست کنید. امروز قصد داریم طرز تهیه لاسی (Lassi)، یک نوشیدنی هندی را به شما آموزش دهیم که هم به صورت شیرین و هم به صورت شور، قابل تهیه است.

لاسی، یک نوشیدنی سنتی محبوب بر پایه ماست است که اصالت آن به پنجاب در کشور هند برمی گردد. لاسی، ترکیبی از ماست، آب، ادویه جات و گاهی میوه جات است. لاسی نمکین یا شور، شباهت زیادی به دوغ دارد؛ در حالی که لاسی های شیرین و انبه، شبیه به میلک شیک هستند و با شکر یا میوه درست می شوند. لاسی شور نیز معمولا با نمک و ادویه جاتی چون هل و زیره سبز، مزه دار می شوند.

لاسی یک نوشیدنی فوق العاده برای فصل تابستان است و شما می توانید به آسانی آن را در منزل تهیه کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه دو نوع لاسی به نام های لاسی شیرین پنجابی و لاسی انبه آشنا کنیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • نحوه سرو لاسی
  • انواع لاسی
  • مواد لازم برای لاسی انبه
  • طرز تهیه لاسی انبه
  • نکات مهم برای تهیه لاسی انبه
  • مواد لازم برای لاسی پنجابی شیرین
  • طرز تهیه لاسی شیرین پنجابی
  • نکات مهم برای تهیه لاسی شیرین پنجابی
  • فواید لاسی
  • سفر به هند با طعم لاسی

نحوه سرو لاسی

لاسی به صورت سنتی در یک لیوان سفالی بدون دسته به نام کولهار (kulhar) سرو می گردد و قبل از سرو، یک قاشق مالای (malai) که نوعی خامه لخته است را روی آن می ریزند. این نوشیدنی در سراسر دنیا توسعه پیدا نموده است؛ به خصوص در بریتانیای کبیر و کشورهایی که بخشی از امپراتوری بریتانیا در گذشته بوده اند.

برای درست کردن لاسی در هند از یک همزن دستی چوبی به نام ماتنی (mathani) استفاده می گردد که طعم و مزه ای منحصربه فرد به این نوشیدنی اعطا می نماید.

انواع لاسی

1. لاسی شور سنتی (Namkeen Lassi)

لاسی شور سنتی، رایج ترین نوع این نوشیدنی در شبه قاره هند است. این نوع لاسی را به سادگی با ترکیب کردن ماست، آب و نمک درست می نمایند.

برای تهیه این نسخه از لاسی کافی است که مقداری زیره سبز را روی حرارت کم، تفت دهید تا بوی آن ها در بیاید. سپس آن ها را کنار بگذارید تا خنک شوند. ماست خنک را در ظرفی هم بزنید تا به یک مخلوط یک دست تبدیل گردد، سپس نمک، پودر زیره سبز، ادویه چات ماسالا و کمی آب به ماست بیفزایید و خوب با هم مخلوط کنید.

2. لاسی شیرین

لاسی شیرین، نسخه ای از این نوشیدنی است که با شکر، گلاب یا لیمو، توت فرنگی یا دیگر آب میوه ها مزه دار می گردد. لاسی های زعفرانی با طعمی بسیار لذیذ، یک نوشیدنی مخصوص ایالات راجستان و گجرات در هند و استان سند (Sindh) در پاکستان به شمار می آیند.

لاسی مکانیا (Makkhaniya lassi)، یک نوع لاسی ساده است که در آن، تکه های کره می ریزند. مکان در زبان گجراتی، هندی، اردو، پنجابی و سندی به معنای کره است. این نسخه از لاسی معمولا مانند میلک شیک، بافت خامه ای دارد.

3. لاسی نعنایی

لاسی نعنایی، برترین نسخه از این نوشیدنی برای فصل تابستان است. نعنای تازه به هضم غذا یاری می نماید و بدن را در روزهای گرم، خنک نگه می دارد. خوردن لاسی نعنایی پس از یک وعده غذای سنگین، غذای شما را هضم خواهد نمود.

لاسی نعنایی از ماست خنک، آب، کمی شکر، نمک، برگ نعنا، آب لیموی تازه، زیره سبز و فلفل چیلی سبز تشکیل می گردد.

4. لاسی انبه

لاسی انبه با ماست، شیر و تکه های انبه درست می گردد و ممکن است شکر نیز به آن اضافه گردد. این نوشیدنی معمولا به صورت سرد سرو می گردد و شیرینی خود را از تکه های شیرین شده انبه کسار (انبه گجراتی) می گیرد. لاسی انبه را می توان با بستنی یا خامه نیز درست کرد.

5. چاس (Chaas)

چاس، یک نوشیدنی شور شبیه به لاسی است، اما ممکن است حاوی آب بیشتری به نسبت لاسی باشد. برای درست کردن چاس، چربی شیر را حذف می نمایند تا از غلظت آن کاسته گردد. نمک، زیره سبز یا گشنیز تازه نیز در بعضی از طرز تهیه ها به چاس افزوده می شوند. شما می توانید برای مزه دار کردن این نوشیدنی از زنجبیل تازه آسیاب شده و فلفل چیلی سبز نیز بهره ببرید. چاس در هند از محبوبیت بالایی برخوردار است و آن را در حین خوردن غذا یا بعد از آن، میل می نمایند.

6. لاسی تند

لاسی تند، متشکل از زنجبیل تازه، فلفل سبز چیلی، ماست، آب، گشنیز و آب لیمو است.

7. لاسی توت فرنگی

برای تهیه لاسی توت فرنگی، کافی است ماست، آب، توت فرنگی و شکر را با هم مخلوط کنید تا یک نوشیدنی کف مانند ایجاد گردد.

8. لاسی موز

لاسی موز را با موز، ماست، پودر هل و کمی شکر درست می نمایند. شما می توانید از گردو هم برای تهیه این نوشیدنی بهره ببرید.

9. لاسی پاپایا

لاسی پاپایا، متشکل از میوه پاپایا، ماست و پودر هل است.

10. لاسی آووکادو

لاسی آووکادو، بافتی خامه ای و غلیظ دارد.

مواد لازم برای لاسی انبه

  • 1 لیوان ماست ساده
  • نصف لیوان شیر
  • 1 لیوان انبه تازه رسیده پوست کنده و نگینی خردشده (انبه یخ زده یا انبه کنسروی)
  • 4 قاشق چای خوری عسل یا شکر
  • کمی هل آسیاب شده
  • یخ (اختیاری)

طرز تهیه لاسی انبه

1. انبه، ماست، شیر، شکر و هل را در یک مخلوط کن بریزید و به مدت 2 دقیقه آن ها را با هم مخلوط کنید.

2. اگر می خواهید لاسی شما بافتی شبیه به میلک شیک داشته باشد، چند تکه یخ به آن ها اضافه کنید.

3. لاسی را در یک لیوان بلند بریزید و با پودر هل تزئین کنید و بلافاصله سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه لاسی انبه

  • اگر انبه شما نرسیده است، کمی شکر یا عسل بیشتر به لاسی بیفزایید.
  • لاسی انبه را می توان تا 24 ساعت در یخچال نگهداری کرد.
  • شما می توانید از ماست یونانی و بعلاوه ماست معمولی با آب کمتر نیز برای تهیه لاسی بهره ببرید.
  • برای تهیه یک لاسی اصیل، خامه ای و غلیظ، باید از ماست پرچرب بهره ببرید. البته اگر مشکل چربی دارید، می توانید لاسی را با ماست کم چرب درست کنید.
  • به هیچ وجه از ماست ترش شده برای تهیه لاسی استفاده نکنید.
  • برای تهیه نوشیدنی لاسی، بدون استفاده از محصولات لبنی، می توان از شیر بادام، ماست سویا یا شیر نارگیل استفاده کرد. فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که آب کمتری بریزید؛ زیرا ماست های گیاهی رقیق هستند.
  • غلظت نهایی لاسی با میوه، شبیه به خمیر یک پنکیک غلیظ است.
  • اگر به لاسی میوه اضافه نکنید، یک نوشیدنی رقیق تر خواهید داشت که برای نوشیدن کنار غذا، بسیار مناسب است.
  • اگر لاسی را با میوه درست می کنید، آن را به سرعت سرو کنید، زیرا در غیر این صورت، لاسی تلخ خواهد شد.
  • لاسی های غیر شیرین را می توان به مدت 2 تا سه روز در یخچال نگهداری کرد.
  • برای تهیه یک لاسی شیرین، می توان از عسل، نکتار آگاوه (agave) یا هر شیرین نماینده دیگری نیز استفاده کرد.

مواد لازم برای لاسی پنجابی شیرین

برای یک لیوان 250 میلی لیتری

  • 2 لیوان ماست تازه
  • 1 تا 2 لیوان آب خنک یا شیر (شما می توانید از ترکیب 50 درصد شیر و 50 درصد آب هم بهره ببرید)
  • 10 تا 12 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 قاشق چای خوری پودر هل یا 2 قاشق چای خوری گلاب
  • 1 تا 2 قاشق غذاخوری خامه
  • چند عدد گل زعفران (اختیاری)
  • 6 تا 8 تکه یخ (اختیاری)
  • 1 تا 2 قاشق غذاخوری میوه خشک خردشده (اختیاری)

طرز تهیه لاسی شیرین پنجابی

1. هشت تا 10 عدد دانه هل را در یک هاون بکوبید. سپس پوسته آن ها را جدا کنید و دانه های هل را کاملا بکوبید تا به یک پودر بسیار ریز تبدیل شوند.

2. دو لیوان ماست خنک و تازه را داخل یک کاسه بریزید.

3. ماست را با همزن دستی یا یک قاشق چوبی هم بزنید تا کاملا یکدست گردد و هیچ گلوله ای در آن باقی نماند.

4. شکر را به ماست اضافه کنید. سپس آب خنک را به آن بیفزایید. (اگر می خواهید لاسی شما غلیظ باشد، 1 لیوان آب به آن اضافه کنید).

5. ترکیب شکر، ماست و آب را آن قدر هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد و یک لایه کف روی نوشیدنی ایجاد گردد.

6. یک قاشق چای خوری از پودر هل و چند عدد گل زعفران را به لاسی اضافه کنید. شما به جای پودر هل، می توانید از گلاب نیز بهره ببرید.

7. همه مواد را هم بزنید. سپس تکه های یخ را به لاسی بیفزایید و باز آن ها را هم بزنید.

8. لاسی را در لیوان های بلند بریزید و روی آن، 1 تا 2 قاشق غذاخوری خامه بریزید.

9. لاسی را با کمی پودر هل، گل زعفران یا میوه های خشک خردشده تزئین نموده و بلافاصله آن را سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه لاسی شیرین پنجابی

  • شما می توانید این نوشیدنی را به مدت 1 تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید. در این صورت، نیازی نیست که به آن یخ اضافه کنید.
  • برای تهیه لاسی، بهتر است از ماست خانگی بهره ببرید.
  • این نسخه از لاسی را معمولا با یک قاشق سرو می نمایند تا در ابتدا بتوان خامه روی آن را خورد و سپس لاسی را نوش جان کرد.
  • لاسی با خامه، یک نوشیدنی سنگین است و شما نمی توانید پس از آن، غذا بخورید، زیرا شما را حسابی سیر خواهد نمود.
  • بعضی افراد برای تهیه این نوع لاسی از شیر استفاده نمی نمایند، زیرا طعم ماست را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
  • برای تزئین، می توان از بادام خردشده هم استفاده کرد.
  • بعضی از افراد در هند این نوشیدنی را به همراه سمبوسه یا نان پراتا می خورند.

فواید لاسی

  • لاسی، یک نوشیدنی فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن است، زیرا یک منبع غنی از ویتامین دی و لاکتیک اسید است.
  • لاسی به سیستم گوارش و هضم غذا یاری می نماید. پایه این نوشیدنی ماست است و همان طور که می دانید ماست دارای خواص پروبیوتیکی است که به سیستم هضم غذا یاری می نماید.
  • لاسی، یک نوشیدنی غنی از کلسیم است و به همین دلیل، به سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان یاری می نماید.
  • لاسی، یک نوشیدنی خنک و مناسب برای برطرف عطش در تابستان است. نسخه شیرین لاسی شبیه به اسموتی است و هم بچه ها و هم بزرگسالان، عاشق آن هستند.
  • لاسی، غنی از پروتئین است و برای رشد بچه ها، بسیار مفید است.
  • لاسی، سطح کلستول در خون را کاهش می دهد.

سفر به هند با طعم لاسی

لاسی، قدیمی ترین اسموتی دنیا است که می توانید آن را در تمام خیابان ها و غذاخوری های نه تنها شمال هند، بلکه در سراسر این شبه قاره در روزهای گرم سال پیدا کنید.کافی است تنها یک قلپ از این نوشیدنی شیرین با خامه را امتحان کنید و تا به خودتان بیایید، عاشق آن خواهید شد.

لاسی، یک نوشیدنی بی نهایت لذیذ است که مقاوت کردن در برابر آن، غیرممکن به نظر می رسد. پس درنگ نکنید، به آشپزخانه بروید و مطمئن باشید که هیچ چیز به مقدار یک لیوان لاسی خنک در این روزهای گرم تابستانی به شما نخواهد چسبید.

اگر پیروز به تهیه انواع لاسی از مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها شدید، حتما در بخش نظرات همین مطلب، تجربه خود را برای ما و دیگران بنویسید یا از نوشیدنی خوش طعم و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / vegrecipesofindia.com / twosleevers.com / britannica.com
انتشار: 24 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 24 اردیبهشت 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 108807

به "طرز تهیه انواع لاسی؛ نوشیدنی سنتی هندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع لاسی؛ نوشیدنی سنتی هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید