طرز تهیه بوزا؛ نوشیدنی سنتی و مقوی ترکی

به گزارش مهسان بلاگ، بوزا، یکی از محبوب ترین نوشیدنی های زمستانی ترکی و یک اسموتی تخمیری است که معمولا از گندم، ارزن، جو، جو دوسر یا بلغور تهیه می گردد.

طرز تهیه بوزا؛ نوشیدنی سنتی و مقوی ترکی

بوزا یک نوشیدنی قدیمی است که نه فقط در ترکیه، بلکه از هشت هزار سال پیش در کشورهایی مانند قزاقستان، قرقیزستان، آلبانی، بلغارستان، مقدونیه، مونته نگرو و کوزوو، تاریخچه دیرینه ای دارد. برای تهیه بوزا ترکی به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارید. بعلاوه، با وجود اینکه این نوشیدنی یک دستورالعمل سنتی دارد، هیچ مسئله ای در پیدا کردن مواد موجود نخواهید داشت.

بوزا به طور سنتی در لیوان های معمولی با تزیین دارچین و نخود بوداده روی آن سرو می گردد و می توانید آن را بنوشید، با قاشق بخورید یا بسته به میل خود هر دو را انجام دهید.

نوشیدنی ترکی بوزا، یکی از نوشیدنی های بسیار سنتی است که معمولا در زمستان به فروش می رسد. این نوشیدنی گرچه گرم نیست، با روزهای سرد و برف همراه است؛ زیرا خاصیت گرم نمایندگی دارد؛ با این حال می تواند نوشیدنی تابستانی نیز باشد زیرا سرد سرو می گردد. در این مقاله از خبرنگاران، نگاهی به تاریخچه بوزا در ترکیه و نیز طرز تهیه این نوشیدنی سنتی انداخته ایم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • تاریخچه بوزا
  • مواد لازم برای تهیه بوزا
  • طرز تهیه بوزا
  • نکات مهم برای تهیه بوزا
  • سفر به ترکیه با طعم بوزا

تاریخچه بوزا

ترک های آسیای میانه از قرن 10 میلادی اقدام به ساختن بوزا کردند. از آنجایی که بوزا به صورت طبیعی حاوی کمی الکل بود، در قرن هفدهم، وقتی که سلطان محمد چهارم همه نوشیدنی های الکلی را تحریم کرد، ممنوع اعلام شد.

نسخه مدرن بوزا که نوع شیرین و غیرالکلی آن است، در قرن نوزدهم پدیدار شد و در کاخ عثمانی و بعلاوه در جامعه رواج پیدا کرد. حاجی صدیق که کاشف بوزای معروف امروزی و موسس برند Vefa است، در سال 1870 از آلبانی مهاجرت کرد و در منطقه وفا در استانبول مستقر شد. نسخه تازه، غلیظ تر بود، تندی کمتری داشت و در سال 1876 به یک برند تبدیل شد. امروزه این برند هنوز بین اکتبر و آوریل، بوزا فراوری می نماید.

در حال حاضر در ترکیه تعدادی فراورینماینده بسیار معروف بوزا وجود دارند که Vefa مشهورترین آن ها در سراسر کشور است. باید ببینید که چگونه این فروشگاه کوچک در زمستان پر از مشتری می گردد! هیچ جایگاه یا میزی در این فروشگاه وجود ندارد، مردم فقط کنار هم می ایستند و یکی از لیوان های پر از این پودینگ شگفت انگیز را روی پیشخوان گذاشته و می خورند. آن ها حتی احتیاجی به سفارش ندارند، فروشندگان از قبل لیوان ها را آماده می نمایند تا مشتریان به راحتی بتوانند یکی از آن ها را گرفته و از نوشیدنی خود لذت ببرند.

در ترکیه معمولا بوزا را در خانه تهیه نمی نمایند؛ زیرا فراورینماینده های خوبی در آنجا هستند و حتی در سوپرمارکت ها هم به فروش می رسد؛ اما برای آن دسته از دوستداران بوزا که از ترکیه دور هستند، طرز تهیه نسخه مدرن و غیر الکلی این نوشیدنی سنتی را در ادامه خواهیم آورد.

مواد لازم

برای 8 لیوان بوزا

  • دو و نیم پیمانه بلغور
  • نصف پیمانه برنج
  • 15 پیمانه آب
  • نصف قاشق چای خوری مخمر
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • یک ونیم پیمانه شکر اضافه
  • دارچین و نخود بوداده برای تزیین

طرز تهیه بوزا

1- در یک قابلمه بزرگ 14 پیمانه آب بریزید.

2- بلغور و برنج را خیلی خوب بشویید، آن ها را درون قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا زمانی که مواد خمیر شوند، بجوشد.

3- مواد را با استفاده از یک صافی ریز، صاف کنید و با یک کفگیر فشار دهید. مواد به جای مانده را دور بریزید.

4- حدود 2 ساعت آن را در معرض آفتاب بگذارید.

5- یک قاشق غذاخوری شکر و مخمر را با یک پیمانه آب مخلوط نموده و داخل قابلمه اضافه کنید و سپس درب آن را بگذارید.

6- ظرف را حدود 20 ساعت در یک مکان خنک بگذارید و هر یک ساعت یکبار هم بزنید.

7- بعد از 20 ساعت بقیه شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

8- آن را در یخچال نگه دارید.

نکات مهم برای تهیه بوزا

  • این نوشیدنی غلیظ و آرامش بخش معمولا سرد سرو می گردد، با دارچین تزیین می گردد و روی آن نخود بوداده قرار می دهند.
  • از آنجایی که بوزا یک نوشیدنی تخمیر شده است، باید زمان کافی برای تهیه و انتظار آن را داشته باشید.
  • این نوشیدنی ترکی به تازه مادران پیشنهاد می گردد؛ چون باعث افزایش شیر مادر می گردد.
  • این نوشیدنی مالت از بلغور تهیه شده و بسیار غنی از کربوهیدرات است و به میزان یک پودینگ غلیظ است.
  • نوع سنتی بوزا ساده است؛ اما برخی از افراد نوشیدنی خود را با انواع نعناع یا گاهی اوقات با میوه هایی مانند انار یا خرمالو میل می نمایند.
  • در ترکیه برای تهیه بوزا بیشتر از گندم و در سایر کشورها از ذرت، جو، چاودار یا گندم سیاه هم استفاده می گردد. این نوشیدنی حاوی مواد مغذی مانند پروتئین، کلسیم، آهن، روی، فسفر، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است.

سفر به ترکیه با طعم بوزا

بوزا یک نوشیدنی زمستانی و یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های شناخته شده در ترکیه است که تجربه طعم آن را نباید در تور ترکیه از دست بدهید. فصل سرو بوزا بین 15 سپتامبر تا 15 مه است. فصل زمستان که می گردد، دست فروش های دوره گرد در منطقه ها خاصی آغاز به فروش بوزا در قوطی های دردار کوچک و با سبک خاص خود می نمایند؛ به گونه ای که توجه همه را به بوزا معطوف می سازند.

در گذشته، بوزا از طریق فروشندگان خیابانی فروخته می شد؛ اما در حال حاضر، این نوشیدنی کلاسیک زمستانی در انواع فروشگاه ها از جمله سوپرمارکت ها پیدا می گردد.

آیا پیروز به تهیه نوشیدنی بوزا از مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها شدید؟ اگر این نوشیدنی زمستانی و مقوی را در خانه درست کردید، حتما در بخش نظرات همین مطلب، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران خبرنگاران بنویسید یا از نوشیدنی بوزای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

تورهای دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: کجارو / theistanbulinsider.com / giverecipe.com / tasteatlas.com
انتشار: 28 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 105826

به "طرز تهیه بوزا؛ نوشیدنی سنتی و مقوی ترکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بوزا؛ نوشیدنی سنتی و مقوی ترکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید