طرز تهیه ترشی لیته حرفه ای و خوشمزه

به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران | سرویس آشپزی - ترشی همراه انواع غذا های ایرانی نظیر چلو خورشت، آبگوشت، کوکو و غیره سرو می شود و طعم غذا را بهتر می کند. با در نظر دریافت این موضوع و اینکه طرز تهیه ترشی لیته چندان سخت نیست، می توانید خودتان در منزل این ترشی را تهیه کنید تا کیفیت بهتری داشته باشد. البته توجه داشته باشید که در تهیه ترشی باید دقت کنید و حوصله به خرج دهید.

طرز تهیه ترشی لیته حرفه ای و خوشمزه

مواد مورد احتیاج برای تهیه ترشی لیته

موادی اولیه ای که برای تهیه این ترشی به آن احتیاج دارید، به شرح زیر است.

مواد لازم
بادمجان ترشی2 کیلوگرم
خیار ریزیک کیلوگرم
هویجیک کیلوگرم
گل کلمیک عدد متوسط
لوبیا سبزنیم کیلوگرم
سیب زمینی ترشینیم کیلوگرم
موسیر300 گرم
کرفس2 عدد
سبزینیم کیلوگرم
فلفل سبزنیم کیلوگرم
سرکه و نمکبه میزان لازم

نکته: سبزی این ترشی شامل نعناع، ترخان، جعفری، گشنیز و ریحان می شود.

طرز تهیه ترشی لیته

  1. ابتدا بادمجان ها را روی منقل یا در فر کبابی کنید، تا جایی که بادمجان کاملا بپزد و پوست آن به راحتی جدا شود. سپس بادمجان ها را پوست بگیرید و داخل یک آبکش قرار دهد و یک شیء سنگین روی آن قرار دهید تا آب بادمجان ها گرفته شود. سپس آن ها را روی یک پارچه تمیز بچینید تا رطوبت آن کاملا از بین برود. چون این مراحل به زمان زیادی احتیاج دارد، بهتر است که دو روز قبل برای آماده کردن بادمجان ها اقدام کنید.

  2. مقداری نمک به بادمجان ها اضافه کرده و آنها را ساطوری کنید تا کاملا ریز خرد شوند.
  3. اکنون مقداری سرکه به بادمجان ها اضافه کنید و بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  4. سبزی را ابتدا کاملا بشویید و کاملا رطوبت آن را بگیرید. سپس خیلی ریز خرد کنید، برای اینکار از چرخ گوشت نیز می توانید استفاده کنید.
  5. بلافاصله سبزی را به ترشی اضافه کنید تا رنگ آن سیاه نشود.
  6. پوست مابقی مواد را بگیرید و قسمت های اضافی آنها را جدا کنید. سپس کاملا ریز خرد کنید. مقداری نمک به این مواد بزنید و اجازه دهید که به مدت یک روز روی پارچه تمیزی بمانند تا رطوبت آنها گرفته شود.
  7. اکنون تمام مواد را به ترشی اضافه کنید و مقداری سرکه نیز به آن بیفزایید تا جایی که روی مواد را بگیرد.

به همین سادگی ترشی لیته آماده است، اکنون فقط باید چند روز صبر کنید تا ترشی جابیفتد.

آماده کردن موسیر برای ترشی

اگر از موسیر تازه استفاده می کنید، ابتدا پوست آن را بگیرید و به صورت حلقه های نازک برش بزنید. از آنجا که موسیر تازه بوی تندی دارد، آن را از دو الی سه روز قبل در آب سرد خیس کنید و چندین مرتبه آب آن را عوض کنید. سپس موسیر ها را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود و به مدت 24 ساعت روی یک پارچه پهن کنید تا هیچ رطوبتی در آن باقی نماند. اکنون می توانید موسیر تازه را به ترشی اضافه کنید.

اگر از موسیر خشک استفاده می کنید، آنها را در مقداری آب جوش بریزید و اجازه دهید تا آب جوش به دمای محیط برسد، سپس آب آن را دور بریزید و مجددا آب جوش به موسیر اضافه کنید. اینکار را سه الی چهار مرتبه تکرار کنید. سپس موسیر را به مدت دو روز در آب سرد خیس کنید و در طی این مدت چندین مرتبه آب آن را عوض کنید تا موسیر نرم و لطیف شود. اکنون آنها را روی یک پارچه پهن کنید تا رطوبتی در موسیرها باقی نماند و برای اضافه شدن به ترشی آماده شوند.

چند نکته:

  • در صورت تمایل می توانید مقداری گلپر پودر شده نیز به ترشی اضافه کنید.

  • یکی از عوامل مهم در تهیه ترشی خوب، سرکه است. اگر از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید، قبل از استفاده آن را روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا چند جوش بزند و خالص شود. خالص نبودن سرکه یکی از عوامل کپک زدن ترشی است.
  • توجه داشته باشید که تمام مواد اولیه ترشی لیته به ویژه سبزی، نباید حاوی رطوبت باشند، چون رطوبت منجر به کپک زدن ترشی خواهد شد.
  • درب ظرفی که ترشی را در آن نگهداری می کنید، باید کاملا محکم باشد تا خراب نشود. به یاد داشته باشید نباید ترشی را در محلی که رطوبت بالایی دارد، نگهداری کنید.
  • اغلب این سوال مطرح می شود که چرا سابق بر این ترشی ها خوشمزه تر بود، دلیل این امر وجود زیرزمین در خانه های قدیمی بود که ترشی را در آن نگهداری می کردند. اگر می خواهید شما نیز ترشی خوشمره ای داشته باشید، باید آن را در محلی خنک و به دور از رطوبت و نور آفتاب نگهداری کنید.
  • برای آنکه کیفیت ترشی لیته بهتر شود و ناخالصی در سرکه وجود نداشته باشد، ترجیحا خودتان در منزل سرکه را تهیه کنید.

بیشتر بدانید: طرز تهیه سرکه انگور خانگی و طبیعی

بسته به سلیقه خودتان می توانید هر کدام از مواد اولیه را که دوست ندارید از این ترشی حذف کنید، اما در تهیه ترشی لیته اصلی به تمام آن ها احتیاج خواهید داشت. نکته درخور توجه در مورد انواع ترشی این است که اگر مواد اولیه آن خام باشد، تمام خواص خود را در سرکه حتی بعد از گذشت چند ماه حفظ می کند؛ به همین دلیل در گذشته این ماده غذایی را عمدتا در زمستان ها که دسترسی کمتری به سبزیجات وجود داشت، استفاده می کردند تا از خواص بی نظیر مواد غذایی از جمله هویج، کرفس، موسیر و… بهره مند شوند.

گروه آبان: گروه ساختمانی آبان: مجری بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت میباشد.

مجله کامسا: مجله کامسا | آخرین اخبار و مقالات طراحی لباس

منبع: setare.com
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 84244

به "طرز تهیه ترشی لیته حرفه ای و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی لیته حرفه ای و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید