طرز تهیه قیسی پلو با انواع گوشت ها به صورت کته ای و آبکش

به گزارش مهسان بلاگ، اصالت قیسی پلو متعلق به استان اردبیل است. در طرز تهیه قیسی پلو ، کافی است گوشت چرخ نموده و پیاز را با هم تفت دهید و قیسی هایی را که از قبل خیس نموده اید، به آن اضافه کنید. سپس برنج خیس خورده را آبکش کنید و با مخلوط قیسی به صورت لایه لایه دم بگذارید. در صورت استفاده از گوشت تکه ای، گوشت را به صورت جداگانه تفت دهید و بپزید و همراه با قیسی هایی که در کره تفت داده شده اند، با برنج دم بگذارید. اگر هم از مرغ استفاده کردید، مرغ را جداگانه بپزید. سپس قیسی تفت خورده و برنج را با هم دم بگذارید و روی برنج را با مقداری پلوی زعفرانی، کشمش، قیسی و مرغ تزئین کنید. در روش کته گذاشتن برنج هم مخلوط گوشت و قیسی را با مقداری روغن، ادویه و نمک، همراه برنج و آب بپزید و دم کنید.

طرز تهیه قیسی پلو با انواع گوشت ها به صورت کته ای و آبکش

در ادامه جدول مشخصات غذایی قیسی پلو با گوشت چرخ نموده را با هم می بینیم:

قیسی پلو

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیکمتر از 30 دقیقه
زمان پخت غذاکمتر از 30 دقیقه
میزان سختیکم

طرز تهیه قیسی پلو اردبیلی

قیسی پلو در دسته غذاهای شیرین مثل شیرین پلو واقع شده است و اگر آن را به صورت حرفه ای سرو کنید، خواهید دید که هواداران زیادی پیدا می نماید؛ زیرا رنگ زرد قیسی ها در کنار سایر مخلفات مثل گوشت چرخ نموده یا کشمش و زرشک روی برنج، واقعا وسوسه نماینده و اشتهابرانگیز است. به علاوه این غذای اردبیلی خواص بی نظیری برای سلامتی دارد که در انتهای این مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه قیسی پلو مجلسی را با هم می بینیم تا با استفاده از این رسپی، گزینه های متنوع تری برای پذیرایی از مهمان ها داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه قیسی پلو

مواد اولیه قیسی پلو به قرار زیر است. همان طور که می بینید، این فهرست شباهت زیادی به مواد شیرین قورمه گیلانی دارد.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
برنج4 پیمانه
گوشت چرخ نموده200 گرم
قیسی400 گرم
پیاز بزرگ1 عدد
نمک، فلفل سیاه و دارچینبه میزان لازم
روغن و کرهبه میزان لازم

مراحل دستور پخت قیسی پلو

برای تهیه این غذای دلچسب و خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برنج را بشویید و برای یکی دو ساعت با میزانی آب و نمک بخیسانید. سپس پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: تابه ای مناسب را روی حرارت شعله قرار دهید و داخل آن میزانی روغن بریزید. پس از این که روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را در آن تفت دهید.
  • مرحله سوم: وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید.
  • مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه قیسی پلو اردبیلی، قیسی هایی را که قبلا در آب سرد شسته و خیسانده اید، در تابه بریزید و همراه گوشت و پیاز تفت دهید تا کمی نرم شوند.
  • مرحله پنجم: حالا قابلمه ای مناسب با میزانی آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس میزانی نمک به آب در حال جوش اضافه کنید و برنج خیس خورده را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله ششم: هنگامی که اطراف دانه های برنج نرم شد و مغز آن ها هنوز کمی خام بود، برنج را آبکش کنید.
  • مرحله هفتم: قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و کف آن میزانی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را قرار دهید. حالا برنج را به صورت لایه لایه با مخلوط گوشت و قیسی داخل قابلمه قرار دهید.
  • مرحله هشتم: پس از اینکه قابلمه بخار کرد، حرارت شعله را کم کنید و برنج را دم بگذارید. درنهایت قیسی پلو را داخل دیس مناسب بکشید و به سلیقه خود تزئین کنید.

طرز تهیه قیسی پلو به روش کته

برای درست کردن قیسی پلو به روش کته به این صورت عمل کنید:

  • مرحله اول: گوشت چرخ نموده را با پیاز تفت دهید و قیسی را به آن اضافه کنید تا نرم گردد.
  • مرحله دوم: برنج را بشویید و همراه با مخلوط گوشت، قیسی، میزانی ادویه، نمک و روغن داخل قابلمه بریزید. به میزان یک بند انگشت بالاتر از مواد هم آب اضافه کنید.
  • مرحله سوم: اجازه دهید برنج با مخلوط مواد ترکیبی آن روی حرارت میانه بجوشد و آب آن کشیده گردد. سپس حرارت شعله را کم کنید و قیسی پلو را دم بگذارید.

طرز تهیه قیسی پلو با گوشت تکه ای

پخت گوشت تکه ای به زمان بیشتری احتیاج دارد. در این روش باید به ترتیب زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: گوشت را با یک پیاز خرد شده و کمی ادویه تفت دهید. سپس میزانی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت کاملا به صورت مغز پخت دربیاید.
  • مرحله دوم: قیسی را در تابه ای دیگر با میزانی کره تفت دهید تا نرم تر گردد.
  • مرحله سوم: برنج خیس خورده را آبکش کنید و همراه با تکه های گوشت و قیسی دم بگذارید.

طرز تهیه قیسی پلو با مرغ

در این روش بهتر است از فیله یا سینه مرغ بهره ببرید. بعلاوه به میزانی کشمش، زعفران و برگ بو هم احتیاج است. مراحل کار به ترتیب زیر خواهد بود:

  • مرحله اول: فیله یا سینه مرغ را به میزان های دلخواه برش دهید و در تابه ای با میزانی کره و روغن تفت دهید.
  • مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه قیسی پلو مجلسی کمی زعفران، برگ بو و ادویه را هم در تابه بریزید و با افزودن میزانی آب اجازه دهید مرغ مغزپخت گردد.
  • مرحله سوم: کشمش را بشویید و داخل آبکش بریزید. قیسی ها را هم چند دقیقه ای با آب سرد بخیسانید و چند بار آب آن ها را عوض کنید و درنهایت با آبکش آب آن را بکشید.
  • مرحله چهارم: قیسی ها را چند دقیقه ای با میزانی کره تفت دهید. سپس کشمش ها را هم داخل همان تابه بریزید تا کمی تفت بخورند.
  • مرحله پنجم: قابلمه ای مناسب با میزانی آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس میزانی هم نمک اضافه کنید و برنج خیس خورده را داخل آن بریزید.

نکته: برنج باید از 2 ساعت قبل با میزانی آب و نمک خیسانده گردد.

  • مرحله ششم: در زمان مناسب برنج را آبکش کنید. حالا قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و کف آن کمی روغن بریزید. چند قیسی کف قابلمه بچینید و روی آن ها را با برنج بپوشانید.
  • مرحله هفتم: حالا روی برنج یک لایه قیسی تفت خورده و میزانی دارچین بپاشید و همین کار را تا تمام شدن مواد قیسی پلو تکرار کنید.
  • مرحله هشتم: در اواخر پخت میزانی از برنج را بردارید و با زعفران دم نموده ترکیب کنید. در خاتمه قیسی پلو را داخل دیس بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی، کشمش و تکه های مرغ تزئین کنید.

نکات مهم در طرز تهیه قیسی پلو

در طرز تهیه قیسی پلو اردبیلی موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • شما می توانید در تهیه قیسی پلو با مرغ، از میزانی زرشک هم بهره ببرید. در این صورت طعم ترش و شیرین زرشک و قیسی، مزه دلچسبی به قیسی پلو می دهد.
  • گاهی برای تزئین قیسی پلو در کنار کشمش از مغزهای گیاهی تفت داده شده هم استفاده می گردد.
  • اگر در تهیه قیسی پلو برنج را آبکش کردید، احتیاجی به روغن دادن روی برنج نیست، چون همه مواد در روغن تفت داده شده اند و برنج شما به میزان کافی چرب شده است.
  • شما می توانید قیسی های لابه لای برنج را با قیچی برش دهید.
  • در صورت استفاده از قابلمه نچسب باکیفیت، می توانید قیسی پلو را شبیه ته چین از قابلمه خارج کنید. در این صورت قیسی های برشته شده روی برنج، ظاهر بسیار زیبا و اشتها آوری به این پلوی مخلوط می دهند.

اصول نگهداری از قیسی پلو

به جامانده غذا را در ظرفی درب دار بریزید و داخل یخچال بگذارید. بهتر است این غذا را بیش از 3 یا 4 روز داخل یخچال قرار ندهید و هرچه زودتر آن را مصرف کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن قیسی پلو

از قرار دادن قیسی پلو در مکان های گرم یا مرطوب خودداری کنید. پیش از استفاده مجدد، رنگ و لعاب ظاهری غذا را آنالیز کنید و در صورت ندیدن موارد مشکوک، غذا را داخل قابلمه ای مناسب یا فر گرم و مجددا سرو کنید.

برترین جایگزین ها در تهیه قیسی پلو

در نبود قیسی تازه می توانید از برگه زردآلوی خشک بهره ببرید. در این صورت برگه ها را از چند دقیقه قبل با میزانی آب بخیسانید تا نرم تر شوند. بعلاوه می توانید به جای گوشت چرخ نموده از گوشت تکه ای یا مرغ بهره ببرید.

خواص قیسی

درست کردن قیسی پلو راهی هوشمندانه برای استفاده از خواص قیسی است. مواد مغذی موجود در این میوه خشک به درمان و پیشگیری از بیماری هایی مثل کبد چرب، کم خونی و مسائل ریوی یاری می نمایند. بعلاوه این ماده غذایی، ملین طبیعی است و خواصی عالی برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و جلوگیری از یبوست دارد.

قیسی پلو و تجربه یک غذای اصیل اردبیلی

در این مطلب از خبرنگاران چند روش طرز تهیه قیسی پلو اردبیلی را با هم خواندیم. پیشنهاد می کنیم این غذا را حتما برای مهمانی هایتان تهیه نموده و در کنار سایر غذاها روی میز شام بچینید. البته، اگر می خواهید برای مهمانی چند غذای مختلف تهیه کنید اما فرصت کافی ندارید، می توانید از سفارش آنلاین غذا خبرنگاران یاری بگیرید. به این منظور، این غذای نو و مجذوب کننده را خودتان تهیه نموده و مابقی غذاها را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

روش های پخت قیسی پلو چیست؟

شما می توانید این پلوی مخلوط را به صورت کته یا آبکش درست کنید. بعلاوه می توانید در تهیه آن گوشت تکه ای، گوشت چرخ نموده یا مرغ به کار ببرید.

خواص قیسی چیست؟

قیسی حاوی ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی است و به درمان مسائلی مثل کم خونی، یبوست، کبد چرب و… یاری می نماید.

برای تزئین قیسی پلو از چه موادی استفاده می گردد؟

شما می توانید برای این منظور از کشمش، زرشک، مغزهای گیاهی تفت داده شده و پلوی زعفرانی بهره ببرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 10 بهمن 1403 بروزرسانی: 10 بهمن 1403 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 109465

به "طرز تهیه قیسی پلو با انواع گوشت ها به صورت کته ای و آبکش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قیسی پلو با انواع گوشت ها به صورت کته ای و آبکش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید