طرز تهیه کیک عشق ایرانی
به گزارش مهسان بلاگ، ادبیات فارسی پر از داستان های عاشقانه است. تعداد زیادی از دلدادگان ایرانی با افسانه های پر فراز و نشیبشان برای علاقمندان ادبیات دنیا، نامهایی شناخته شده هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید یک کیک، در فرهنگ آشپزی دنیا به نام کیک عشق ایرانی معروف است.

کیکی بسیار ساده اما زیبا و خوشمزه که تاپینگ آن با ترکیبات صد در صد ایرانی تزیین شده؛ پسته و گل سرخ که هرکدام در فرهنگ غنی شیرینی پزی و دسر کشور ما جایگاهی ویژه دارند.
این دستور تهیه کیک ایرانی بسیار آسان است. حدود 45 دقیقه برای آماده سازی و 50 دقیقه برای پخت آن موقع ضروری است و برای پذیرایی از 12 نفر کافی است.
-
مواد لازم برای تهیه کیک عشق ایرانی
-
مواد لازم برای تهیه خامه پرتقالی روی کیک
کره (نرم شده) 200 گرم
شکر قهوه ای سه چهارم پیمانه
تخم مرغ سه عدد
آرد یک و نیم پیمانه
خلال بادام سه چهارم پیمانه
پوست پرتقال (رنده شده) دو قاشق چای خوری
آب پرتقال دوسوم پیمانه
گلاب یک قاشق غذاخوری
پودر دارچین یک قاشق چای خوری
پودر هل یک چهارم قاشق چای خوری
مغز پسته (نیمه خورد شده) دو قاشق غذاخوری
گلبرگ های گل رز خشک خوراکی (اختیاری) برای تزیین به میزان دلخواه
پوست پرتقال برای تزیین به میزان دلخواه
خامه قنادی (زده شده و پف نموده) برای سرو 300 گرم
خاک قند یک پیمانه
آب پرتقال یک قاشق غذاخوری
-
طرز تهیه کیک عشق ایرانی
مرحله اول
اگر با فر معمولی کار می کنید، دمای آن را روی درجه 180 درجه سانتی گراد و اگر با فر فن دار کار می کنید آن را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. یک قالب کیک 22 سانتی را بردارید و کف و دیواره های آن را چرب کنید.
مرحله دوم
با استفاده از یک همزن برقی کره، شکر قهوه ای، تخم مرغ ها، آرد، خلال بادام، پوست پرتقال، آب پرتقال، گلاب، دارچین و هل را روی دور کند برای مدت یک دقیقه بزنید تا ترکیب کاملا باهم مخلوط شوند. حالا سرعت دستگاه را تا حد متوسط بالا ببرید. سه چهار دقیقه دیگر مواد را باهم بزنید تا مخلوط شکلی یکنواخت پیدا کند.
نکته: برای اینکه کیک به خوبی پف کند و بافتی سبک داشته باشد، بهتر است آرد را پیش از آن که در دستگاه بریزید، الک کنید.
مرحله سوم
وقتی مخلوط آماده شد، آن را در قالب چرب شده بریزید و قالب را در طبقه بالای فر قرار دهید. بگذارید کیک به مدت 45 تا 50 دقیقه بپزد. برای اینکه مطمئن شوید کیک پخته، می توانید از سیخ چوبی بهره ببرید. سیخ را در کیک فرو کنید، اگر تمیز ماند و خمیر به آن نچسبید، کیک آماده است. قالب را از فر خارج کنید و بعد از پنج دقیقه کیک را روی قفسه سیمی که از قبل با کاغذ روغنی قنادی پوشانده اید قرار دهید تا کاملا خنک گردد.
مرحله چهارم
در این مرحله باید خامه پرتقالی تاپینگ را آماده کنید. برای این کار ابتدا خاک قند را در یک کاسه بریزید و وسط آن یک حفره ایجاد کنید. آب پرتقال را کم کم اضافه کنید. مخلوط را با همزن آنقدر بزنید تا کاملا یکدست و نرم گردد.
مرحله پنجم
کیک را در ظرفی که می خواهید آن را سرو کنید قرار دهید. خامه پرتقالی را با قاشق روی کیک بریزید . روی خامه، پسته و گل سرخ و اگر دوست دارید کمی پوست پرتقال بپاشید. حالا اجازه دهید کیک شما نیم ساعت بماند تا به اصطلاح خودش را بگیرد و بعد آن را با خامه زده شده سرو کنید.
- این کیک اصیل ایرانی را می توانید به عنوان دسر بعد از یک غذای ایرانی مجلسی مثل قورمه سبزی، ته چین، مرصع پلو، خورش فسنجان و غیره سرو کنید.
منبع: کتاب کالهبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری